پیام مازند

آخرين مطالب

قاچاقچیان چوب بلای جان درختان هیرکانی گفتگو

قاچاقچیان چوب بلای جان درختان هیرکانی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - این روزها فیلمی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که از یک روش جدید عده‌ای از نابودکنندگان درختان جنگل‌های شمالی حکایت دارد. کت‌زنی برای آسیب به درختان هیرکانی!
قاچاقچیان چوب که به هر طریق و روشی برای رسیدن به اهداف خود دست می‌زنند تا این نعمت زیبای خدادادی را تصاحب و به‌نوعی نابود کنند؛ این بار متوسل به کت‌زنی شده‌اند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
منابع طبیعی و جنگل‌های هیرکانی که برای حفظ و نگهداری آن قوانین و طرح‌های بسیاری را تدوین و تصویب کرده‌اند، اما در طول سالیان ‌و اخیرا با ‌‌این فیلم همچنان می‌بینیم که برای نابودی آن قاچاقچیان با تغییر روش تلاش می‌کنند. 
اتفاقی که در منطقه جنگلی کاسگر محله رویان توسط این قاچاقچیان رخ داد یک ترفند جدید را نشان می‌دهد تا با بی‌رحمی تمام به اهداف خود که همان قاچاق چوب است دست یابند.
کَت‌زَنی یا تراشیدن پوسته‌های درخت همان ترفند جدید این سودجویان و نابودکنندگان درختان است که در واقع بلا به جان جنگل‌های چندین هزار ساله هیرکانی شمال کشور شده‌اند و ظاهرا قانون به‌همراه ماده‌ و تبصره‌های آن دیگر کارساز برای جلوگیری اهداف شوم قاچاقچیان نیست.
جنگل‌های هیرکانی که روزبه‌روز در مازندران قطع درختان آن را با صدای اره برقی‌های پیشرفته و تبرهای برنده می‌شنویم در معرض خطر است اما هنوز به آن تفکر نرسیده‌ایم که با قطع هر درختی تنگ شدن تنفس خودمان را نیز کم‌کم نادیده خواهیم گرفت چرا که در آینده‌ای نزدیک مطمئنا درختی نخواهد ماند تا از تنفس هوای پاک با وجود چنین درختانی و محیط زیست تمیزی بهره‌مند شویم. 
کت‌زنی سریع‌ترین روش در خشکاندن هر نوع درخت
محمد عموزاد مسئول اداره مطالعات و کارشناس منابع طبیعی مازندران ـ ساری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ترفند جدید قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی مازندران اظهار داشت: کَت‌زَنی یا همان تراشیدن پوسته‌های درخت توسط قاچاقچیان با تبر انجام می‌شود که این تراشیدن برای خشکاندن درخت مدنظر قرار می‌دهند؛ این افراد به‌نوعی با تبر دور تا دور درخت را با تراشیدن مصدوم می‌کنند که مهم‌ترین هدفشان خشکاندن این درخت یا درختان است.
این کارشناس منابع طبیعی با بیان اینکه با کت‌زنی باعث قطع شدن گیاه به ریشه و مواد مغذی درخت می‌شود، گفت: اگر به گیاه و شاخ و برگ‌هایش مواد مغذی و آب نرسد به مرور زمان درخت خشک می‌شود. 
عموزاد کت‌زنی بر روی درختان را طبق زمان‌بندی متفاوت بیان ‌‌کرد و ادامه داد: درخت راش طی پنج تا 10 ساعت و بلوط بیشتر از آن پس از تراشیدن خشک می‌شود چرا که مقاومت آن بیشتر از سایر درختان است.
وی با تاکید بر اینکه البته تراشیدن درختان در زمان فصل‌ها متفاوت است و معمولا درخت توسکا و کلهو سریع‌تر خشک می‌شوند، اظهار کرد: به هرحال سازگاری هر نوع درختی با کت‌زنی متفاوت است اگرچه به هر نحوی با این کار، نابودی درخت را در بر می‌گیرد.
هر روز شاهد قاچاق چوب در جنگل‌های غرب مازندران هستیم
مهرداد خزائی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به انتشار فیلم تراشیدن درختان منطقه جنگلی رویان آن اتفاق را شیوه جدید قاچاقچیان چوب خواند و اظهار داشت: دقیقا اتفاق تراشیدن این درختان پس از درگیری با قاچاقچیان چوب رخ داد که به‌نوعی انتقام‌گیری آن‌ها از منابع طبیعی بوده است.
وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته 70 دستگاه اره موتوری از قاچاقچیان ضبط شده است، افزود: این قاچاقچیان برای رسیدن به اهداف خود هم به جهت قاچاق چوب و هم انتقام‌گیری سیم خاردارها را تخریب و درختان می‌کنند و می‌روند.
قانون حاکم جوابگویی بر بازدارندگی قاچاق چوب نیست
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر با تاکید بر اینکه قانون هم فقط با حکم جریمه به‌راحتی از این قاچاقچیان چوب می‌گذرد و حتی آن ابزارآلات نابودکننده درختان را نیز به آن‌ها برمی‌گرداند، گفت: سبک گرفتن قانون به این حوزه باعث می‌شود قاچاقچیان باز هم به کار خود برگردند و محافظان منابع طبیعی هم به‌دلیل بازدارندگی قانون نمی‌توانند کاری بکنند بنابراین این موجب افزایش قاچاق چوب در جنگل‌های هیرکانی می‌شود. 
خزائی با بیان اینکه روزی نیست که در این جنگل‌ها با قاچاقچیان چوب روبه‌رو نشویم، تصریح کرد: هم‌اکنون در این جنگل‌های هیرکانی شاهد رویش نهال‌هایی از نوع بلوط هستیم که مطمئنا باعث افزایش درختان در این جنگل‌ها می‌شوند. 
دام عاملی بر نابودی جنگل‌های هیرکانی مازندران
وی وجود دام و مرتعداری را دیگر علت بر نابودی جنگل‌ها و درختان هیرکانی دانست و گفت: با رویش این نهال‌ها وجود این دام‌ها در جنگل سبب نابودی آن‌ها می‌شود و به‌مرور زمان باعث قطع گونه‌های مادری و قطع درختان هیرکانی خواهد شد. 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر با بیان اینکه اگر عامل تخریب و انسان کنترل و حذف شود حفظ و نگهداری جنگل به‌درستی صورت می‌گیرد، افزود: باید قانون برخورد با قاچاقچیان به‌طور کلی عوض شود و نمایندگان مجلس تلاش بر این کار داشته باشند تا با بازدارندگی بر این اصل جلوی افزایش قاچاق چوب و نابودی جنگل گرفته شود.
خزائی با اشاره به تک‌زنی درختان کاسگرمحله رویان را 6 اصله درخت بیان و مطرح کرد: با تلاش همکاران گیاه پزشکی منابع طبیعی رویان پانسمان این درختان انجام شد که البته خوشبختانه درختان با وجود این اتفاق هنوز سبز هستند و آسیب جدی ندیدند.
وی با اعلام اینکه حدود 315 هزار هکتار منطقه جنگلی و 197 هزار هکتار مناطق مرتع در غرب مازندران وجود دارد، خاطرنشان کرد: حتما پیگیر دستگیری عاملان این کار هستیم و طبق قانون با آن‌ها برخورد می‌شود.
تسنیم

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/845717/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فضانوردی به مغز آسیب می‌رساند؟

بهترین سریال‌های کره‌ای با بازی لی یو می؛ از «بازی مرکب» تا «آقای پلانکتون»

قیمت درهم امارات 7 آذر 1403 + جدول

خبر مهم برای متقاضیان مسکن ملی

بهبود کیفیت سیاست های پولی با پول دیجیتال

ممنوعیت های تردد محور های شمالی در پایان هفته اعلام شد

بهره برداری از 1300 طرح محرومیت زدایی بسیج سازندگی در مازندران

جایزه جشنواره جهانی معماری به برج بابلسر رسید

بهره‌برداری 1300 طرح محرومیت‌زدایی بسیج سازندگی در مازندران‌

آموزش سامانه فراکاووش در مدارس علمیه خواهران مازندران در حال انجام است

دستگیری سارق به عنف در بابل + فیلم

برنج ایرانی خوب از کجا بخرم؟

در اراضی عباس آباد به آسمان سفر کنید

3 هزار مشاور املاک ‌مازندران مجوزی ندارند!

بازگشت واحد 2 بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا به مدار تولید

هیچ واحدی از دانشگاه پیام نور منحل نشده است + فیلم

جیب بازیکنان ذوب آهن پر پول شد

نماز مهمترین عامل معنوی رزمندگان اسلام برای تقرب به درگاه الهی بود

بی‌رحمی قاچاقچیان چوب با کت‌زنی درختان +فیلم

دانشجویان پیام نور تا 14 آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند

مدیرعامل پرسپولیس دست خالی از قطر برمی‌گردد؟

تعطیلی و توقف فعالیت 9 معدن ذغال سنگ در مازندران

1300 پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید

تصاویر/ سومین جلسه فصلی دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی مازندران

این دانشجویان برای ثبت نام وام اقدام کنند

صعود FTM در شرایط بازار نزولی

الزام بر تعطیلی 9 کارگاه معدنی در مازندران

سرمایه‌گذاری متهم‌ ردیف رضایت خودرو با پول مردم در دبی

تصاویر/ بازدید مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران از محل احداث یادمان شهید گمنام شرکت مخابرات استان

ورود 24 همت پول حقیقی به کارگزاری‌ها

هزار و 300 طرح محرومیت زدایی بسیج سازندگی در مازندران بهره برداری شد

ورود دستگاه قضایی برای ایمن سازی جاده چالوس

دستگیری 60 متخلف شکار و صید در مازندران

4000 مترمربع اراضی ساحلی در فریدونکنار آزادسازی شد

آزادسازی 88 گلوگاه در اجرای طرح محله‌محوری شهر اصفهان

جوجه ریزی چهار میلیون قطعه ای در سوادکوه شمالی

برف و باران مازندران را فرا می گیرد

ورود سامانه جدید بارشی از امشب به مازندران

4 هزار متر از سواحل فریدونکنار آزادسازی شد

نکات مهمی که قبل از خرید پارتیشن شیشه‌ای باید بدانید

محدودیت تردد در چالوس / برف و باران در جاد‌ه‌های 15 استان

کشف 2 تن و 500 کیلو چوب قاچاق در بابل

سارق خانه باغ با 10 فقره سرقت در گلوگاه دستگیر شد

توسعه پول دیجیتال بانک مرکزی بستر ساز بهبود کیفیت سیاست‌های پولی است

درخواست تعطیلی و توقف فعالیت 9 معدن ذغالسنگ در مازندران

«علی‌اصغر باقرزاده» رئیس مجمع نمایندگان مازندران شد

افزایش 130 لیتربرثانیه آب در نوشهر و چالوس

درخواست تعطیلی و توقف 9 معدن ذغال‌سنگ در مازندران

رئیس‌جمهور 1300 طرح محرومیت‌زدایی مازندران را افتتاح کرد

قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند