مراحل پایانی لاینهای جدید برنج مقاوم به خشکسالی و تولید بیشتر
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - ایسنا/مازندران مسئول بخش اصلاح و تهیه بذرمعاونت تحقیقات برنج کشور از انجام موفقیت آمیز مراحل پایانی لاینهای جدید برنج مقاوم به خشکسالی و تولید بیشتر درشالیزارها خبر داد.
مرتضی نصیری سهشنبه 1 آبان درحاشیه همایش رویداد انتقال یافتههای تحقیقی وترویجی محققان وکارشناسان معاونت موسسه تحقیقات برنج کشوردرآمل و کشاورزان پیشرو مازندران به خبرنگار ایسنا گفت: در سال زراعی جدید سه طرح تحقیقی و ترویجی در مزارع کشاورزان مازندران اجرا شد که از نظرمقایسه عملکرد تولیدی لاینهای امیدبخش وتولید بیشتربرنج از نتایج کشت شده در واحد سطح بوده است.
وی افزود: دو لاین جدید برنج نیز متحمل به تنش خشکی بودند و درمناطقی که با کم آبی مواجه بودند، بدون مشکلی درتولید واحد سطح، عملکرد رضایتبخشی داشته است.
مسئول بخش اصلاح وتهیه بذرمعاونت تحقیقات برنج کشور، هدف از اجرای آنها را آشنایی کارشناسان پهنه و کشاورزان با ارقام جدید و آشنایی محققان با مسائل تولید در سطح واحدهای بهره برداران اعلام کرد.
نصیری، با اشاره به اینکه طرحهای تحقیقاتی برای رسیدن به مرحله کشت درعرصه و کشاورز دستکم به 10 تا 15 سال زمان نیاز است، تصریح کرد: بعد ازطی این مدت، لاینهای جدید برنج با تایید کارشناسان وکشاورزان پیشرو از نظر عملکردهای تولیدی و سایر مزیتهای پیشبینی شده، برای معرفی به کشاورزان برای کشت رونمایی میشود.
وی اضافه کرد: دراین همایش روسای مراکز ترویج چند شهرستان، روسای مراکز خدمات و کشاورزان پیشرو مجری طرح، نتایج عملکردی لاینهای کشت شده را گزارش دادند.
مازندران با دارا بودن سطح 215 هزارشالیزار و تولید سالانه بیش از یک میلیون و200 هزار تن درکشت اول، دوم و راتون حدود 42 درصد برنج مورد نیاز کشور را تولید میکند.
انتهای پیام
-
سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲:۱۴
-
۱۰ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/831942/