کاهش 68 درصدی بیماری دام با اردوهای جهادی
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - مدیرکل دامپزشکی مازندران، گفت: نیمه نخست امسال با انجام اردوهای جهادی در تمامی بخشهای مازندران نسبت به مشابه سال گذشته، شاهد کاهش 68 درصدی بیماریهای دامی در استان هستیم. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حمزه آقاپور کاظمی امروز در بازدید خبرنگاران مازندران از یک شرکت مواد غذایی در شهرک صنعتی ناحیه یک ساری، اظهار داشت: این واحد صنعتی از شرکتهایی است که کد IR دارند؛ در سامانههایی که سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی (HACCP) در آنها اجرا میشود، یک تشدید نظارت ویژهای را ایجاد میکند که بتواند مجوزهای صادراتی را در آن بگیرند.
وی با بیان اینکه بحث سلامت مواد اولیه و محصول نهایی شوخیبردار نیست، از نظارت کارشناس فنی و استقرار مداوم آنها در شرکت گفت و توضیح داد که حتی اگر مواد پروتئینی سالم باشد ولی ادویه آن آلوده باشد این آلودگی میکروبی مشخص است و به همین دلیل نظارت بر عملکرد واحدهای مواد غذایی حائز اهمیت است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به اینکه نواقص ممکن است عمده، بحرانی و یا مهم باشد، تصریح کرد: نواقص عمده تا هشت مورد، نواقص مهم تا سه مورد و نواقص بحرانی حتی یک مورد آن هم باید بلافاصله رفع شود تا منجر به تعطیلی خطوط تولید نشود.
آقاپور کاظمی اعلام کرد: در نیمه نخست امسال، 2 مورد توقف خطوط تولید را به دلیل نواقص مهم و بحرانی داشتیم و 15 مورد نیز تذکر کتبی داده شد.
وی تأکید کرد: ورودی و خروجی زنجیره با نظارت همراه است و اگر احیاناً گزارشاتی از تخلف مسئول فنی داشته باشیم حتماً به هیات صنفی گزارش میشود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال حدود 7 درصد تحقق واکسیناسیون دام را از طریق اردوهای جهادی در استان داشتیم، آن را به نسبت تمام طول سال گذشته که نزدیک به 9 درصد تحقق واکسیناسیون بوده است ، قابل توجه دانست.
آقاپور کاظمی ادامه داد: اگر چه به لحاظ نیروی انسانی و لجستیکی شرایط خوبی را در سازمان دامپزشکی نداریم و نیازمند یک حمایت ویژه از طریق وزارت جهاد کشاورزی و نهاد ریاست جمهوری است تا دستگاهی که متولی امنیت غذایی است، با تمام توان و قدرت کار را به جلو ببرد اما وظایف محوله را با مدیریت صحیح انجام میدهیم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به واکسیناسیون دامهای عشایری از طریق اردوهای جهادی دامپزشکی در زمانهای تعیینشده، بیان کرد: دامهای عشایری مشابه بمب بیولوژیکی هستند نه به این معنا که ضرر دارند بلکه به این معنا که اگر مدیریت بیماری در این گلههای کوچرو اتفاق نیفتد قطعاً خسارتهای خیلی زیادی را میتوانیم داشته باشیم.
وی ادامه داد: با مدیریت صحیح، حدود 68 درصد کاهش وقوع بیماریهای دام و طیور و آبزیان را در سطح استان داشتیم که البته این، منهای بیماری هاری است گرچه در این زمینه نیز اقداماتی انجام شد اما نیازمند همکاری سایر ارگانها برای مدیریت کامل آن هستیم تا شاهد حوادث ناگواری نباشیم.
آقاپور کاظمی اعلام کرد: در حوزه نهادهها با توجه به تشدید نظارتها در سه بندر اصلی مازندران از ورود نهادههای فاقد شرایط در استان جلوگیری شد و همه آنها به مبدأ اصلی مرجوع شد و اجازه تخلیه داده نشد.
وی بیان کرد: در حوزه طیور نیز انجام واکسیناسیونهای طیور بومی با پوشش صد درصدی انجام و همچنین پایش بیماری در مناطقی که احساس میکردیم پُر خطر باشند نیز اجرا شد و حتی واکسیناسیون طیور خانه به خانه صورت گرفت.
مدیرکل دامپزشکی مازندران یکی از اقدامات قابل توجه در حوزه آبزیان را در محور هراز عنوان و تصریح کرد که با حضور به موقع همکاران دامپزشکی تمامی محمولههای ماهی که فاقد شرایط بود با دستور مقام قضایی از چرخه مصرف انسانی حذف شد و حدود دو هفته کارشناسان دامپزشکی در منطقه حاضر بودند تا کاملا پاکسازی موارد آلوده صورت بگیرد و حتی رصد واحدهای آبزیپروری در پاییندست اگرچه ریسک پایینی داشت اما آن هم پایش شد تا مشکلی پیش نیاید.
آقاپور کاظمی با اشاره به صادرات 6 ماهه نخست امسال در حوزه آبزیان، ماهیان خاویاری و لبنی به کشورهای حوزه خزر و اوراسیا و به ویژه روسیه که از رشد 1 2 درصدی نسبت به 6 ماه سال گذشته برخوردار بوده است، اعلام کرد: صادرات مرغ منجمد 3 میلیون و 246 هزار و 157 کیلوگرم، صادرات مواد لبنی 6 میلیون و 865 هزار و 75 کیلوگرم، صادرات خاویار حدود 83 کیلوگرم و صادرات ماهی منجمد حدود 89 هزار و 891 کیلوگرم و نزدیک به 493 هزار و 41 کیلوگرم نیز صادرات ماهی تازه داشتیم.
وی ادامه داد: اعداد و ارقام و تنوع صادرات زیاد بوده است که از کنسرو ماهی تا آلایشات خوراکی، میگو، آلایشات غیر خوراکی، و همچنین نهادهها و خوراکهای آبزیان را شامل میشود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران در پایان عنوان کرد: سازمان دامپزشکی در راستای وظایف محوله و با درک شرایط واحدهای صنعتی نهایت همکاری را با هدف تأمین سلامت و امنیت غذایی انجام میدهد.
به گزارش تسنیم، در این بازدید خبرنگاران از بخشهای مختلف یکی از مجموعههای مواد غذایی معتبر کشور که تولیدکننده محصولات سوخاری و تن ماهی در 2 نوع مختلف ازجمله ناگت مرغ و میگو و دیگر محصولات سوخاری و تن ماهی است، بازدید و در جریان مراحل مختلف تولید محصولات آن قرار گرفتند.
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲:۳۷
-
۲۲ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/830238/