ضرورت مدیریت صحیح پسماند در مازندران برای مقابله با پشه آئدس
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش ، افزایش تعداد شهرستان های آلوده به آئدس پشه ناقل بیماری تب دنگی در مازندران در هفته های اخیر موجب نگرانی بخش سلامت و اجرای برنامه های کنترل و درمان بیماری منتقله شده است.
ضرورت به کارگیری راه های پیشگیری از بیماری مذکور، به خصوص مدیریت محیطی مبارزه با جمعیت آئدس مهاجم شامل حذف زیستگاه ها و محل های تخم ریزی این حشره، مانند آب ماند موجود در لاستیک های فرسوده رها شده در محیط، مخازن نگهداری موقت پسماند و جایگاه های دفع پسماند است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کارشناسان و مسوولان امر در حوزه بهداشت مازندران توصیه کردند جمع آوری و انتقال سریع پسماند، شستشو و گندزدایی مخازن نگهداری موقت و خودروهای حمل با تواتر زمانی معین، حذف پسآب های ناشی از شستشوی مخازن، جمع آوری و ساماندهی لاستیک های فرسوده رها شده، به کارگیری روش های تلفیقی مبارزه با پشه ناقل در جایگاه های دفن پسماند مانند بهسازی محیط و انجام مه پاشی وفق دستورالعمل های اجرایی مربوطه، در دستور کار آن سازمان قرار گیرد.
بیماری تب دانگ یا دِنگی یک بیمار ویروسی است که از گزش پشه آئدس ایجاد میشود. به شرطی که این پشه قبلا فردی را که ویروس این بیماری را داشته نیش زده باشد و بر اثر گزش افراد، ویروس این بیماری را به فرد دیگر منتقل کند. در غیر این صورت گزش این پشه به تنهایی خطری ندارد.
یکی از مهمترین علائم این بیماری تب شدید است به همین علت به این بیماری تب استخوان شکن هم میگویند. این بیماری بیشتر در مناطق گرمسیر و استوایی دیده میشود اما انتقال پشه آئدس به کشورهای دیگر باعث گسترش این بیماری به بیش از 110 کشور در دنیا از جمله در اروپا شده است.
تب، سردرد، کمردرد، درد در پشت چشم، جوش و حساسیت های پوستی و در مواردی خونریزی به خصوص از لثه از جمله علائم اصلی این بیماری است اما گاهی اشتراک علائم آن با برخی بیماریهای تنفسی مثل کرونا و آنفلوانزا کار شناسایی آن را سخت می کند.
بیماری تب دنگ درمان اختصاصی ندارد اما علائم آن تا حدود 14 روز بعد از گزش پشه آئدس در صورتی که ناقل ویروس این بیماری باشد در فرد بروز میکند اما در بیش از 80 درصد موارد علائم بسیار خفیف و در مواردی بدون علامت است.
میزان مرگ و میر این بیماری نیز حدود 2.5 درصد است اما گسترش این بیماری از طریق تخمگذاری پشه آئدس می تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد و در مواردی مرگ آور باشد.
بنابراین مهمترین راه برای کنترل این بیماری جلوگیری از تخمگذاری پشه آئدس است، پشهای که در آبهای کوچک راکد مثل ظرف گلدانها یا در داخل تایر خودروها تخمگذاری می کند و در شرایط سخت نیز تخم این پشه زنده میماند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار اظهار کرد: با شناسایی و ردگیری پشه آئدس در چالوس هفتمین شهر آلوده مازندران به این پشه مشخص شد.
رضا صفری عربی افزود: پیش از این پشه آئدس در شهرستانهای نوشهر، رامسر، عباسآباد، تنکابن، نور و محمودآباد ردگیری و مشاهده شده بود. البته هیچ پشه آلوده به ویروس تب دنگی گزارش نشد و در مازندران نیز هیچ موردی از ابتلا به تب دنگی نداشتیم.
وی ادامه داد:لاستیک های رها شده در نقاط مختلف کانون های اصلی وجود این پشه است.
صفری عربی افزود: سرعت تکثیر پشه آئدس وابسته به وجود مکان هایی که در آنها آب وجود دارد وابسته است و لاستیک های رها شده در زمان بارندگی ها مملو از آب می شوند.
وی ادامه داد: فراوانی تعداد لاستیک های رها شده در نقاط مختلف مازندران باعث شده در ردگیری این پشه شاهد باشیم نکات تخم ریزی و تکثیر آن در این نقاط شناسایی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران توضیح داد: با توجه به اهمیت شناسایی و امحای نقاط آلوده به پشه آئدس در جلسه ای از شهرداران و دهیاران خواسته شد تا نسبت به از بین بردن نقاطی که لاستیک های رهاشده در آنها وجود دارد اقدام کنند.
استانها مازندران 0 نفر
-
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱:۲۹
-
۲۱ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/827847/