بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضای کارگروه توسعه صادرات مازندران امروز شنبه در حالی مشکلات توسعه صادرات را به صورت تکرار مطرح کردند که بیش از سه میلیون تن مرکبات به خصوص پرتقال استان در راه بازار است.
صادرکنندگان در مسیر پر پیچ و خم صادرات با چالش ها و دست اندازهای زیادی مانند هزینه بالای حمل و نقل، بی توجهی و حمایت نشدن و عقب افتادگی فناوری و گمرگ دچار هستند که تعامل سازنده بین بخش خصوصی و دولت می تواند برخی از این چالش را برطرف کند.
تداوم کارشکنی گمرک آستارا برای صادرکنندگان مازندران
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با ذکر این نکته که از 1401 سند صادرات مرکبات مازندران تهیه شده است، گفت : در حالی که باغداران زمان برداشت، جلوگیری از رنگ افزایی و سبززدایی مرکبات را طبق این سند به درستی مورد اهتمام قرار می دهند، اما بازار صادرات مازاد بر مصرف این میوه های پاییزی استان همچنان با چالش های تکراری سال های گذشته مواجه است.
علی تقی پور به همکاری مطلوب اداره کل حمل نقل و راهداری، گمرکات و حفظ نباتات با صادر کنندگان مازندران اشاره کرد و ادامه داد: بزرگترین و مهمترین چالش لاینحل صادرکنندگان استان گمرک آستارا است که اصلا همکاری ندارد.
وی کارشکنی گمرک آستارا برای صادرکنندگان مازندران را بسیار جدی و اساسی توصیف کرد و ادامه داد: در حالی که شرکت های حمل و نقل بین المللی در استان وجود دارد اما این شرکت ها فاقد خودرو هستند و صادر کنندگان با افراد شخصی قرارداد حمل و نقل را منعقد می کنند.
وی اظهار کرد: به دلیل مشکلات ترخیص کالا در گمرک آستارا و خواب خودروها همراه با هزینه حمل، از سوی دیگر به دلیل این که یخچال های خودروهای سنگین برای صادرات محصولات کشاورزی مازندران مناسب نیست و فساد پذیری محصولات را افزایش می دهد، ضرر و زیان صادر کنندگان بالا می رود.
وی پیشنهاد کرد که یک مامور گمرک همراه با ایجاد کیوسک در پایانه آستارا برای صادر کنندگان مازندران با هزینه اتاق بازرگانی استان مازندران عملیاتی شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن. کشاورزی مازندران با بیان اینکه بخش عمده صادرات غیر نفتی این استان را محصولات کشاورزی و یا تولیدات صنعتی مرتبط با آن تشکیل می دهد، گفت: صادرکنندگان همچنان که خود را نسبت به صدور کالاهای داخلی برای ارزآوری و حمایت از تولید متعهد می دانند در مقابل نسبت به کشور هدف صادراتی و تجار این کشورها نیز تعهدات اخلاقی و تجاری دارند که هر گونه خللی در این ارتباط می تواند اعتماد سوزی را به دنبال داشته باشد.
تقی پور با بیان این که در چند سال اخیر دولت برای رونق صادرات کالاهای غیر نفتی در کشور دیپلماسی اقتصادی خوبی را به راه انداخته است، در عین حال افزود: مهمترین نظام مسایل تولید کنندگان و صادرکنندگان استان کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است.
وی عملی نشدن تعهد ارزی صادر کنندگان را ناشی از دو نرخی بودن قیمت ارز دولتی با نرخ آزاد دانست. ادامه داد: از سوی دیگر با توقف ثبت سفارش برای عملی شدن تهاتر کالا مشکلات بیشتر شده است.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران 112 هزار هکتار است که از این میزان 110 هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران 80 هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، 30 هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
گلایه صادرکنندگان از تصمیم های سلیقه ای و یکدفعه ای
یکی از تولید و صادر کنندگان نمونه ملی مرغ مازندران نگاه تفننی به صادرات و بدون برنامه راهبردی را از مشکلات استان عنوان کرد و گفت: تولید سلامت محور و تابع استاندارد بین المللی اقتصاد هر منطقه را ارز آور و اشتغال پایدار بدنبال دارد.
عبدالعلی طهماسبی با بیان اینکه صادرات سلیقه ای مرغ و دیگر محصولات کشاورزی بی انگیزگی برای صادرکنندگان را بوجود می آورد، توضیح داد: در حالی که طبق اعلام رسمی جهادکشاورزی امسال 30 درصد بیشتر از سال گذشته تولید مرغ در مازندران داریم، اما صادرات مرغ ممنوع شده است.
وی با گلایه از تصمیم های نادرست و یک دفعه ای مسوولان دولتی، بیان کرد: در حالی که بیش از 400 تن مرغ آماده صادرات به کشور عراق طبق قرارداد رسمی از 2 ماهه گذشته وجود دارد، اما با تصمیم های نادرست اکنون صادرات ممنوع شده است.
معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه همواره محصولات کشاورزی استان به خصوص گل و گیاه، مرغ و مرکبات آماده صادرات است، گفت : طبق پیش بینی امسال با تولید بیش از سه میلیون و 500 هزار تن مرکبات بیش از 400 هزار میلیارد ریال چرخه پولی در این بخش است.
محمد جعفری با اظهار این که مرکبات مازندران آماده صادرات است و برای رسیدن به بازار هدف صادراتی باید چالش ها و موانع صادرات مرتفع شود، ادامه داد: بنابراین خط اعتباری ویژه برای تولید و صادرات مرکبات باید ایجاد شود.
وی صادرات مرکبات را تضمینی برای افزایش قیمت در سر باغ به نفع باغداران دانست و اظهار کرد: اکنون قیمت مرکبات به نسبت هزینه های تولید پایین است.
وی به افزایشی شدن فرایند تولید مرغ در مازندران اشاره کرد و گفت: میانگین روزانه 260 هزار قطعه مرغ زنده و 200 تن مرغ آماده به تهران ارسال می شود.
به گفته جعفری محدودیت صادرات مرغ مازندران باید از بین برود.
مازندران از قطب های صنعت مرغداری کشور محسوب می شود و در حال حاضر با تولید سالانه حدود 220 هزار تن گوشت مرغ، 11 درصد از تولید کشور را در اختیار دارد.
استاندار مازندران در کارگروه توسعه صادرات استان بی اعتباری در بازار صادرات محصولات کشاورزی را چالش بزرگی دانست و گفت: به نظر می رسد مازندران با ساخت و سازهای بی رویه به خصوص ویلا سازی، تبدیل به یک استان مصرف کننده خواهد شد.
یوسف نوری با اظهار این که باید صادرات به عنوان یک اصل تلقی شود و طبق بررسی ها قیمت تمام شده محصولات تولیدی مازندران بالا است، توضیح داد: انتقال فناوریهای جدید در زیر ساخت های استان ضروری است.
وی رقابت پذیری کالاهای صادراتی با نوآوری در تولیدات کشاورزی و صنعتی مازندران، بازاریابی فعال محصولات با همکاری همه دستگاههای اجرایی دولتی و خصوصی و افزایش تولید در مقیاس بالا را در توسعه صادرات ضروری دانست و گفت: موضوع دیگری که باید به موقع به آن توجه شود، تامین سرمایه در گردش برای تولیدات و بازار صادراتی است.
وی با بیان این که امروز بازار داخلی و صادراتی مرکبات مازندران نیازمند سرمایه درگردش است، تصریح کرد: محصولات کشاورزی به دلیل فساد پذیری باید در بازه زمان کوتاه، تعیین تکلیف شود.
نماینده عالی دولت در مازندران به اهمیت ترویج محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: بسته بندی محصولات کشاورزی نیازمند اصلاح و نوآوری است.
وی به موقعیت منطقه آزاد مازندران به عنوان یک فرصت استثنایی برای صادرات محصولات اشاره کرد و اظهار کرد: بنادر مازندران باید ترانزیت را افزایش بدهند
به گزارش ایرنا، طبق اظهارات نماینده گمرکات استان مازندران در این جلسه، در 6 ماهه امسال 58 میلیون دلار صادرات انجام شد که کشور عراق به عنوان مقصد نخست کالاهای صادراتی استان بوده است.
بنابراین گزارش در 6 ماهه امسال 32 قلم کالا به وزن 961 هزار و 182 تن انواع محصولات به خصوص فرآورده های لبنی، مواد پلاستیکی، کاغذ، فرآورده های گوشتی، مواد خوراکی گوناگون به 42 کشور دنیا صادرات شده است.
امسال چهار هزار و 228 تن کیوی مازندران به کشورهای مختلف صادر شده است که این آمار رشد قابل توجهی را نشان می دهد.
شیلات مازندران نیز برنامه صادراتی امسال را حدود هشت هزار تن انواع آبزیان عنوان کرد، بنابر این گزارش در 6 ماهه امسال پنج میلیون و 300 هزار دلار صادرات آبزیان استان انجام شد که 290 هزار دلار آن خاویار و 460 هزار دلار گوشت ماهیان خاویاری بوده است که 17 درصد به لحاظ وزنی و 16 درصد به لحاظ ارزشی رشد را نشان می دهد.
شیلات مازندران دلیل افزایش رشد صادرات را فعال شدن 22 واحد آبزی پروری که 17 واحد آن پرورش ماهیان خاویاری بوده است، عنوان کرد.
شیلات مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار و 500 مرکزآبزی پروری و اشتغال بیش از 6 هزار و 500 نفر در این واحدها، جایگاه ویژه ای درفعالیت های شیلاتی کشور دارد.
طبق آمار شیلات مازندران پارسال حدود 105 هزار تن انواع آبزیان پرورشی در استان تولید شد.
مازندران سه بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار دارد علاوه بر این قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص و تلاش های انجام شده برای احیای کریدور شمال-جنوب باعث شکوفایی صادراتی این استان با بهره گیری از این ظرفیت های موجود و افزایش 100 درصدی صادرات محصولات استان از نظر وزنی و ارزشی در سال جاری باشیم.
مازندران با دارا بودن 1.5 درصد از اراضی و 2.5 درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه حدود هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که 11 درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استانها مازندران 0 نفر