پیام مازند

آخرين مطالب

گلایه رانندگان تاکسی‌های برقی از وعده‌های بی‌نتیجه شهرداری تهران اجتماعي

گلایه رانندگان تاکسی‌های برقی از وعده‌های بی‌نتیجه شهرداری تهران
  بزرگنمايي:

پیام مازند - در روز دوشنبه بیست و یکم خردادماه، در حالی که کمتر از یکماه تا انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری مانده بود، مراسم رو نمایی از هزار دستگاه تاکسی برقی با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران که در آن زمان نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود و سایر مدیران شهری برگزار شد. در این مراسم 200 تاکسی برقی جایگزین تاکسی‌های فرسوده تهران شدند.
200 دستگاه تاکسی برقی از نوع KMC E 50 A در روز دوشنبه 21 خرداد 1403 به مالکان تاکسی‌های فرسوده واگذار شد. طبق تفاهم برقرارشده میان شهرداری تهران و یکی از شرکت‌های خودروساز، 2000 دستگاه از تاکسی‌های برقی این شرکت جایگزین تاکسی‌های فرسوده پایتخت می‌شوند.
به گزارش ایلنا، هر چند بنابر گفته مدیران شهری ورود تاکسی‌های برقی به ناوگان حمل و نقل پایتخت، نویدبخش آینده‌ای بهتر و کاهش آلودگی هوا بود. اما هزینه بالای خرید این خودرو‌ها و بازپرداخت تسهیلات بانکی و عدم پایبندی شهرداری تهران به تعهداتش و وعده‌هایی که برای پرداخت وام بلاعوض به تاکسیرانان داده بود، چالشی جدی برای بسیاری از تاکسیرانان ایجاد کرده است و باعث شده در روز‌های اخیر و همزمان با نزدیک شدن به بازپرداخت قسط سه ماهه اول این خودروها، تاکسیرانان تجمعاتی را در مقابل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران، کرمان موتور و سازمان ناوگان اسقاط داشته باشند.
یکی از این تاکسیرانان درباره مشکلاتش می‌گوید: «ما می‌خواستیم خودرو‌های اسقاطی‌مان را بدهیم و بجای آن ماشین نو تحویل بگیریم، قرار بود خودروی سمند سورن پلاس بگیریم، اما وقتی ما رفتیم خودرو‌های سمند را تحویل بگیریم به دلیل اینکه نزدیک به تبلیغات ریاست جمهوری بود از طرف شهرداری تهران و آقای زاکانی به ما گفتند که حتما باید این تاکسی‌ها را بردارید و گفتند دیگر خودروی سمند سورن دوگانه سوز به ما نمی‌دهند.»
قرار بود به ما خودروی سمند سورن بدهند که خودرو‌های برقی جایگزین شد وی با بیان اینکه ما با خودرو‌های اسقاطی‌مان کار می‌کردیم و درآمد داشتیم، ادامه می‌دهد: «خودروی سمند سورن 400 لیتر بنزین داشت دوگانه سوز بود کپسول داشت ما می‌توانستیم با آن خودرو هزار کیلومتر برویم. اما اجازه نداند ما خودروی سمند بگیریم و به جای آن به ما خودرویی دادند که روی آن نوشته است 450 کیلومتر فول شارژ پیمایش دارد درحالی که با توجه به خراب بودن باتری‌های خودرو در نهایت 200 کیلومتر پیمایش داشته باشد.
این تاکسیران درباره مشکلات خودری برقی‌اش می‌گوید: «باتری ماشین‌ها خراب شده و این باعث شده است که ما تاکسیرانان روزی دوبار برای شارژ برویم و این دوبار شارژ هر سری 4 الی 5 ساعت اسیر می‌شویم و روزمان از بین می‌رود. ما چطور باید کار کنیم. مشکل دیگر ما این است شارژری که به ما داده‌اند شارژر اصلی نیست و شارژر مپنای ایرانی است که 18 ساعت طول می‌کشد باتری شارژ شود، مگر تاکسیران چقدر وقت دارد که 18 ساعت منتظر شارژ بماند تا بخواهد حرکت کند. در دنیا الان ماشین‌های برقی در عرض دو دقیقه و سی ثانیه شارژ می‌شوند، اما ما باید برای شارژ این همه وقت صرف کنیم.»
هیچ خبری از وام بلاعوضی که شهرداری تهران وعده داده بود، نیست وی با اشاره به وعده‌های شهرداری تهران درباره ارائه تسهیلات برای واگذاری خودرو‌های برقی به تاکسیرانان خاطرنشان می‌کند: «شهردار و مسئولان تاکسیرانی به ما قول دادند که اگر این ماشین را ما بگیریم ماده 12 (قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور) را برای ما اجرا می‌کنند و مبلغ 500 میلیون تومان به ما بلاعوض می‌دهند. قیمت کل ماشین یک میلیارد و 300 میلیون تومان است با اقساط برای ما یک میلیارد و 750 میلیون تومان تمام می‌شود. در این میان هم یک ماده دوازده هم داشتند که ظاهرا مربوط به قانون هوای پاک است و براساس آن آنطور که گفته‌اند باید مبلغ 500 تومان در عرض یک ماه به ما می‌دادند. اما الان سه ماه است که یک ریال هم از این 500 میلیون تومان بلاعوض به ما پرداخت نشده است. هر جا می‌رویم می‌گویند هنوز معلوم نیست این 500 میلیون پرداخت شود و گاهی هم می‌گویند شاید پرداخت نشود یک بار گفته‌اند شاید 400 میلیون به ما بدهند، اما هنوز که هنوز است یک هزار تومان به ما نداده‌اند و چک قسط سه ماهه اول ما که مبلغ 60 میلیون تومان است همین 25 این ماه فرا خواهد رسید.»
این تاکسیران خاطرنشان می‌کند: «یکشنبه 25 شهریور است و چک 60 میلیون تومانی ما فرا رسیده، اما دریغ از یک ریال پول که از تاکسیرانی و شهرداری و شورای شهر به ما پرداخت شده باشد چند روز قبل از انتخابات، شهرداری این ماشین‌ها را به ما داد و ما در خیابان‌ها می‌چرخیدیم و مسافر سوار می‌کردیم تا مردم خودرو‌های برقی را ببینند، اما بابت آن هیچ هزینه‌ای به ما ندادند. یک تاکسیران که این ماشین را خریده است باید 20 میلیون قسط بدهد 10 میلیون اجاره خانه، خرج و هزینه خانه هم اضافه می‌شود یعنی تاکسیران باید در ماه 60 میلیون درآمد داشته باشد تا بتواند این هزینه را تامین کند، اما متاسفانه درآمد اینقدر پایین است که نمی‌تواند حتی چک‌ها را پرداخت کند.»
باتری‌های خودرو خراب است وی تصریح می‌کند: «علاوه بر مشکلات باتری ماشین و شارژر اصلی که به ما نداده‌اند ما جایگاه سوخت نداریم. در کل ایران ما سه جایگاه شارژ داریم، ماشین‌های شخصی برقی وارد کرده‌اند و این ماشین‌های شخصی برقی اجازه نمی‌دهند که ما برق بزنیم من دیشب رفته‌ام که برق بزنم 9 ماشین جلوی من بوده است هر فست شارژ یک ساعت زمان می‌برد تا ماشین پر شود من تاکسیران چگونه می‌توانم بعد از 9 نفر بایستم تا آن‌ها شارژ کنند در واقع باید 9 ساعت در صف باشم و بعد برای شارژ هم معطل شوم من اگر در خانه بخواهم این شارژ را انجام دهم یک روز از ما زمان می‌برد اگر بخواهیم در خیابان هم در جایگاه بزنیم همینقدر زمان می‌بردو باید معطل شوم.»
وی با بیان اینکه برای هر سری شارژ هم 20 الی 30 هزار تومان پرداخت می‌کنیم، می‌گوید: «قرار بود این شارژ رایگان شود، اما هر بار از ما پول می‌گیرند. جالب اینجاست که ما یک ماشین میلیاردی خریده‌ایم، اما نمی‌توانیم مسافر شهرستان ببریم حتی تا قم نمی‌توانیم برویم، چون مشکلات شارژر و باتری دارد نمی‌توانیم کار بکنیم. مشکل باتری خیلی حاد است 800 میلیون پول باتری این ماشین‌ها است مگر تاکسیران چقدر درآمد دارد و چقدر باید پول جمع کند تا بتواند این باتری را تعویض کند البته با اینکه می‌گویند گارانتی دارد، اما نمی‌توانند باتری‌های خودرو‌های ما راتعویض کنند.»
وی با تاکید بر مشکلات شارژ خودرو تصریح می‌کند: «من یک بار صبح ماشینم را به شارژ می‌زنم و دو الی سه ساعت اسیر وگرفتار هستم یعنی از 5 صبح در ایستگاه شارژ می‌ایستم و 8 الی 9 صبح نوبت من می‌شود که شارژ بزنم ساعت 10 شروع به کار می‌کنم، اما بعد از ظهر شارژ خالی می‌شود. دوباره دو الی سه عصر می‌روم به ایستگاه شارژ، اما تا ده شب دوباره باید گرفتار شوم تا ماشین شارژ شود من با این وضعیت چطور باید کار کنم. یکسری از بچه‌ها علاوه بر ماشین قسط دیگر هم دارند برخی‌ها قرض کرده‌اند و برخی‌ها مشکل بیماری و شیمی درمانی دارند، برخی پول بهره‌ای گرفته‌اند، تاکسیرانان با این وضعیت خودرو‌های برقی گرفتار شده‌اند.»
این تاکسیران می‌گوید: «مسئولان شهرداری مدام به وعده‌های بی‌سرانجام می‌گویند، این‌ها باعث شد که ما در مقابل تاکسیرانی، کرمان خودرو و سازمان ناوگان اسقاط تجمع کنیم. ما مشکلات‌مان را به چه کسی باید بگوییم هیچ کسی به ما گوش نمی‌دهد. ما دنبال اغتشاش نیستیم ما حق‌مان را مطالبه می‌کنیم. این مطالبه حق ما از سازمان تاکسیرانی و شهرداری تهران است.»
خودرو به دلیل مشکلات باتری، ناگهان در خیابان قفل می‌کند وی با اشاره به اینکه تاریخ باتری‌های خودرو برای 2023 است، می‌گوید: «یعنی این خودرو‌ها یک سال پیش وارد شده و به ما تیرماه امسال این خودرو‌ها تحویل داده‌اند حدود یکسال این باتری‌ها خوابیده بوده و افت باتری پیدا کرده و سلول‌های باتری از بین رفته است. وقتی این باتری گاز بیش از حد به آن داده می‌شود خالی می‌کند ما بیش از 15 مورد داشته‌ایم که وسط اتوبان امام علی یا کردستان ایست کامل کرده‌اند یعنی شارژ ماشین تمام و قطع شده است، راننده مجبور می‌شود مسافر را پیاده کند و منتظر جرثقیل بماند تا خودرو را جابجا کند. لاستیک‌های ماشین قفل می‌شود یعنی وقتی آلارم داده می‌شود که باتری تمام می‌شود با اینکه 50 درصد شارژ باتری هست، اما چون باتری مشکل دارد یکباره صفر می‌شود و ماشین در حال حرکت قفل می‌شود، این صفر شدن شارژ باتری باعث می‌شود ماشین وسط اتوبان با سرعت 120 کیلومتر قفل شود و ممکن است باعث تصادف شود متاسفانه هیچ کسی به ما پاسخگو نیست.»
وی درباره مسیر ترددشان می‌گوید: «ما در فرودگاه کار می‌کنیم و فقط باید مسافر تهران بزنیم یعنی اگر یک مسافر از شهری همین اطراف تهران مانند قم و ساوه داشته باشیم نمی‌توانیم او را ببریم چراکه ماشین نمی‌کشد چراکه بچه‌ها رفته‌اند و گیر کرده‌اند و مجبور شدند سه الی چهار میلیون پول جرثقیل دهند. راننده یک میلیون می‌گیرد و مسافر را تا قم می‌برد، اما مجبور است سه میلیون به جرثقیل بدهد تا به تهران برگردد تا بتواند ماشین را شارژ کند.»
این تاکسیران با اشاره به پول پیش‌پرداخت خودروی برقی‌اش می‌گوید: «ابتدا از ما 400 میلیون گرفتند با ماشین اسقاط‌مان که حدود 200 الی 300 میلیون می‌ارزید، اما به ما گفتند که 100 الی 100 خرده‌ای بابت آن می‌دهند که آن را هم هنوز به ما نداده‌اند در اصل 400 میلیون به اضافه پول اسقاط از ما گرفته‌اند که تقریبا حدود 550 تا 600 میلیون می‌شود و باید ماهیانه 20 میلیون تومان هم پرداخت می‌کردیم که برای آن چک‌های سه ماهه 60 میلیون تومانی داده‌ایم. این ماده 12 هم هنوز مشخص نیست که چه زمانی پرداخت می‌شود.»
وی با اشاره به تجمع‌شان در مقابل کرمان خودرو می‌گوید: «روزی که در مقابل کرمان خودرو تجمع کردیم همه کلید‌های خودروهایمان رادر یک کیسه ریختیم و به کرمان خودرو تحویل دادیم، اما قبول نکرد و گفتند ما ماشین را پس نمی‌گیریم این‌ها به ما ماشینی را تحویل داده‌اند که یکسال تاریخ آن گذشته است یعنی ماشین 2024 را به ما ماشین 2023 داده‌اند و این یک معضل بزرگ است و حدود 100 الی 150 تومان میلیون تومان برای راننده تاکسی ضرر است هر ماشین 10 درصد افت قیمت می‌خورد و باید این 150میلیون تومان را هم به ما برگردانند که نمی‌کنند.»
وی درباره درآمدش با این خودرو می‌گوید: «من در فرودگاه کار می‌کنم در روز دو سرویس به ما می‌خورد که هر سرویس حدود 350 هزار تومان می‌شود یعنی هر روز درآمد من اگر از صبح تا شب در فرودگاه باشم کمتر از یک میلیون تومان است، اما من با آن ماشین اسقاطی دوبار می‌توانستم شهرستان بروم و حداقل روزی 5 میلیون تومان درآمد داشته باشم. من که در روز 700 هزار تومان کار می‌کنم اگر 4 جمعه را هم به سرکار نروم می‌شود 26 روز اگر روزی یک میلیون تومان هم این 26 روز را حساب کنیم که ما روزی 700 هزار تومان درآمد داریم می‌شود 26 میلیون تومان در ماه، 6 میلیون آن که هیچی صرف روزمره شود بنابراین من خودم را بکشم 20 میلیون تومان هم در نمی‌آورم با این همه هزینه‌ای که داریم. من اگر این پول را در بانک می‌گذاشتم و سود آن را می‌گرفتم که برایم بهتر بود. برخی از تاکسیرانان بیمار شیمی درمانی دارند و با مشکلات بسیاری مواجه هستند.»
مسئولان شهرداری تهران فقط به ما وعده‌های بی‌نتیجه می‌دهند وی با اشاره به بدقولی‌های شهرداری تهران تاکید می‌کند: «شهردار به ما گفت نامه بدهید پیگیری می‌کنم ما نامه نوشتیم مشکلات خودرو را مطرح کردیم حدود 12 مورد مشکلات خودرو را مشخص کردیم که باید حل شود، اما هنوز خبری نشده است. از طرفی به ما قول داده بودند که چک اول را به آخر می‌اندازند، اما الان این ماه موعد چک رسیده است و می‌گویند اگر پر نکنید ما برگشت می‌زنیم. همین الان موجودی حساب من یک میلیون و 260 هزار تومان است من چطور می‌خواهم این چک را پاس کنم اصلا ماشین میلیاردی برای چه می‌خواهم وقتی نمی‌توانم کار کنم و پول در بیاورم. ما همه‌مان برای سورن ثبت‌نام کرده بودیم و این‌ها به ما این ماشین برقی را دادند. از ما خواهش کردند که این ماشین را بگیرید، اما الان به هیچ یک از وعده‌هایشان عمل نمی‌کنند.»
وی تاکید می‌کند: «مشکل حاد ما چک اول‌مان است که موعد پرداخت آن فرارسیده است. همچنین باتری‌های خراب و شارژر‌های ماشین است و همچنین با جایگاه‌های برق مشکل داریم. به ما گفتند هزار جایگاه سوخت در تهران داریم، اما در اصل سه جایگاه شارژ در تهران داریم! الان هم فراخوان داده‌اند و مردم برای خودرو‌های برقی ثبت‌نام کرده‌اند وقتی این خودرو‌ها به شهر بیاید من تاکسیران کجا باید برق بزنم ما می‌گوییم قولی که به ما دادید را اجرایی کنید.»
پول پیش خانه‌ام را برای پیش‌پرداخت خودرو داده‌ام یکی دیگر از تاکسیرانان که بجای خودروی سمند سورن، پلاس تاکسی برقی دریافت کرده‌است در گفتگو با ایلنا می‌گوید: «ما اصلا از وضعیت ماشین‌ها راضی نیستیم. قرار بود وامی را تاکسیرانی به ما بدهد که مبلغ 500 میلیون تومان بود، اما هنوز آن را به ما نداده‌اند. تعهداتی که به ما داده‌اند هنوز عمل نشده‌است ما را در یک مخمصه انداخته‌اند.»
وی ادامه می‌دهد: «به ما گفتند که به ما کار می‌دهند، اما هیچ خبری نشد و فقط یک تعدادی را به فرودگاه امام فرستادند، اما باقی همه بلاتکلیف هستند. من مستاجر هستم از پول پیش خانه‌ام کم کرده‌ام و تا 400 میلیون پیش‌پرداخت این ماشین را پرداخت کنم قرار بود پول اسقاط خودرو را به ما بدهند که هنوز آن را هم به ما نداده‌اند.»
این تاکسیران تصریح می‌کند: «موعد چک‌هایمان دارد فرا می‌رسد و ما با مشکلات زیادی مواجه شده‌ایم درآمدی هم نداریم که خرج زندگی‌مان بگذرد چه برسد به اینکه بتوانیم چک‌ها را پاس کنیم. برای شارژ با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. من شب گذشته از ساعت 6 به محل شارژ رفتم ساعت 8 و نیم شب نوبتم شد یک ساعت و ربع هم باید منتظر باشم که ماشین شارژ شود و در مجموع 5 الی 6 ساعت معطل شارژ مانده‌ام. قرار بود این شارژ برای 450 کیلومتر پیمایش کفایت کند، اما الان نهایتا چیزی حدود 310 کیلومتر برود. ماشین‌ها یکسال خوابیده بوده و باتری‌ها فرسوده شده است.»
کرمان موتور: پیمایش باتری خودرو‌ها به دلیل شرایط آب و هوایی کاهش پیدا می‌کند نجفی؛ مدیر روابط عمومی شرکت خودروسازی کرمان موتور درباره خرابی باتری خودرو‌های برقی گفت: مسئله‌ای که درخصوص این خودرو‌ها وجود دارد این است که گزارش پیمایش این خودرو‌ها براساس استاندارد NEDC سنجیده می‌شود. گزارش پیمایش این خودرو‌ها براساس این استاندارد 400 کیلومتر است، آنچه که در آزمایشگاه هم تست شده همین میزان پیمایش بوده است. اما واقعیت این است که این پیمایش آزمایشگاهی است، اما وقتی به خیابان می‌آید براساس منطقه و ارتفاع محل از سطح دریا و همچنین آب و هوا میزان این پیمایش کاهش پیدا می‌کند.
نجفی تصریح کرد: با توجه به اینکه تهران یک منطقه کوهستانی و کوهپایه‌ای است و در گرمترین روز‌های تابستان این خودرو استفاده شده است حدود 30 درصد از شارژ باتری کم می‌شود و این با صحبت تاکسیرانان درخصوص کاهش پیمایش به حدود 300 کیلومتر همخوانی دارد. در تمام اسناد هم آمده است؛ بنابراین باتری خودرو خراب نیست.
مدیر روابط عمومی کرمان موتور خاطرنشان کرد: باتری این خودرو‌ها دارای گارانتی است و اگر سلامت آن‌ها کمتر از 80 درصد باشد باتری تعویض می‌شود، اما باتری خراب نیست، فقط به دلیل نوع استفاده و شرایط منطقه کاهش پیمایش دارد.
وی ادامه داد: ما به تاکسیرانان اعلام کردیم تا 28 شهریور ماه اگر حتی ماشین را نخواستند ما پس می‌گیریم و پول را برمی‌گردانیم.
نجفی درباره شارژر‌های خودرو گفت: با توجه به اینکه در اغلب منازل کابل ارت وجود ندارد، برای استفاده از شارژر‌های اصلی به دلیل نوع برق مورد استفاده در کشور ما، امکان آتش‌سوزی وجود دارد. تاکسیرانان مسئولیت آن را پذیرفته‌اند و ما هم همه شارژر‌ها را تحویل داده‌ایم.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/822379/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاسخ رئیس صداوسیما به هدیه کفن برنامه شبکه افق: این کار اشتباه بود

پیش بینی آینده بورس/ بورس همچنان صعودی خواهد بود ؟

دانش آموزان روستای فیروزآباد نوشهر روز ولادت امام علی (ع) را گرامی داشتند + فیلم

خداحافظی آقای اوت‌ انداز از خیبر خرم‌ آباد

مسدودی کندوان؛ امروز 26 دی‌ماه

ماجرای زمین‌هایی که به نام سپاهان نیست اما پول‌شان را داده!

«دید در شب» چطور کار می‌کند؟

چهار دهه سقوط ارزش ریال؛ کاهش پول ملی ایران در مسیر تداوم

کشف 384 سکه تقلبی و تاریخی در ‌سوادکوه

برخورد مرگبار قطار با عابر پیاده در ساری

صادرات 23 هزار تن مرکبات از نکا به خارج از کشور

مشکل پول ناوگان چینی از سمت ایران حل شد

شبکه گسترده خریدوفروش سلول‌های جنسی و اجاره رحم/ دلالی برای بچه‌‏دار شدن

پول ایران تغییر می‌کند؟

فرهنگیان بوشهری به اردوی راهیان نور اعزام شدند

13 فقره تغییر کاربری غیر مجاز در شهرستان چالوس قلع و قمع شد

تخریب ویلاهای غیرمجاز در چالوس

مازندران درحال نابودی/ بوی زباله های مازندران در تهران هم به مشام می رسد!

برگزاری ویژه برنامه عزاداری وفات حضرت زینب (س) در امیرکلا

18 هزار دانش آموز مازندران معتکف شدند

فضای سیاسی ملتهب لبنان/ موضع دقیق حزب‌الله مقابل نواف سلام

آغاز هوشمند سازی توزیع آرد خام روستایی و عشایری در مازندران

ترافیک مقطعی در محورهای مواصلاتی مازندران/ کندوان یک‌طرفه می‌شود

بازگشت پدر سالمند مبتلا به آلزایمر به آغوش خانواده در بابل

لباس عروس زیبای 600 میلیون تومانی بر تن عروس خیلی خیلی چاق+عکس عجیب

برگزاری شب شعرخوانی شعرای اهل بیت در دفتر امام جمعه تبریز

بازدید استاندار مازندران از پل تقاطع هریکنده بابل

دستگیری 3 زورگیر حرفه‌ای در آمل

حراج عمارت مربی معروف: یک دلار هم به وراث نمی‌رسد!

بازدید استاندار مازندران از طرح‌های نیمه تمام بابل

یک میلیون تن محصولات معدنی از مازندران صادر شد

ثبت نام اردوی راهیان نور دانشگاه یاسوج آغاز شد

انهدام باند سارقان به عنف در آمل

آخر هفته برف و بارانی در راه مازندران

ادامه جادو و جنبل در فوتبال ایران؛ ریختن مایع مشکوک پشت دروازه!

پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد در انتظار اعتبار و تأیید قرارداد جدید

مصرف گاز در خراسا‌ن شمالی به 10 میلیون مترمکعب رسید

کشف 384 عدد سکه تقلبی تاریخی در سوادکوه

مسدودیت مقطعی در محور هراز؛ لغو محدودیت کندوان

استاندار: با مکانیزه کردن شالیکوبی های گیلان نیازی به واردات برنج نداریم

سه زورگیر حرفه‌ای در آمل دستگیر شدند

معاون رئیس‌جمهور: هیچ استیضاحی اعلام وصول نشده/ تصویب FATF به صلاح جامعه است

سخنگوی دولت: کمک به مردم لس‌آنجلس در تناقض با کمک به غزه و لبنان نیست

وزیر ارتباطات: گوشی‌های آیفون 14 و 15 کارکرده طی چند هفته آینده تعیین تکلیف می‌شوند/ احتمال رفع فیلتر یوتیوب برای دانشجویان

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

حراج نامه‌های کمیاب خالقان شخصیت «پو خرسه»

اشعاری که در آن نام مولا علی (ع) استفاده شده است

وز تو جهان پر است و جهان از تو بی خبر

نشاط‌ آوری را به‌ صورت جمعی و مشارکتی ایجاد کنیم/ ورزش‌ های باستانی سلامت را تامین و تضمین می‌کند

100 هزار روستایی مازندران مشمول دریافت آرد خام پز هستند