برنده پنهان پولهای بورسی
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - بررسی آمار و ارقام از ابتدای سال جاری نشان میدهد 10 هزار و 819 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. در مقابل، 10 هزار و 149 میلیارد تومان پول نیز وارد صندوقهای طلا و صندوقهای درآمد ثابت شده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، برای هفتمین هفته متوالی هر سه نماگر اصلی بازار سهام در مقیاس هفتگی با افت مواجه شدند تا همچنان اوضاع نابسامان در بورس تهران ادامه دار باشد.
در هفته گذشته، شاخص کل بورس تهران با افت بیشاز 0.3 درصدی همراه شد. شاخص هم وزن نیز کاهش 0.91 درصدی را تجربه کرد و نهایتا شاخص کل فرابورس نزول 1.09 درصدی را ثبت کرد. در هفتهای که گذشت، هزار و 691 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و میانگین هفتگی ارزش معاملات نیز رقم هزار و 928 میلیارد تومان را ثبت کرد.
تغییر مالکیت سهام بررسی روند ورود و خروج تجمعی پول در ابزارهای معاملاتی مختلف نشان میدهد که از ابتدای سال، 10 هزار و 819 میلیارد تومان پول از معاملات سهام و حقتقدم خارج شده است. از ابتدای سال 972 میلیاد تومان نیز وارد صندوقهای اهرمی شده است. صندوقهای اهرمی از ابزارهای جدید سرمایهگذاری غیرمستقیم محسوب میشوند که در یکسال اخیر به شدت مورد توجه قرارگرفته و به نوعی به لیدر بازار تبدیل شدهاند.
این صندوقها با توجه به مکانیزم واحدهای عادی و ممتاز که در بطن خود دارند، میتوانند با اعتباری که از واحدهای عادی دریافت میکنند، اقدام به خرید سهام کنند و در شرایطی که اوضاع و احوال بازار سهام مناسب باشد، برای واحدهای ممتاز خود بازدهیهای قابل توجهی به ارمغان بیاورند.
این صندوقها از قابلیت نوسان قیمت بیشتر نیز برخوردارند و طبیعتا با توجه به این موضوع، ریسک بیشتری نیز در دل خود دارند. با توجه به قابلیت نوسان زیاد این صندوقها، هر زمان که شخص از وقوع یک روند صعودی مستمر، اطمینان داشته باشد، باید سهم این صندوقها را در سبد سرمایهگذاری خود افزایش دهد. با توجه به اینکه در سالجاری بازدهی نماگرهای اصلی تالار شیشهای در محدوده سرخ قرار داشته، هر پنج صندوق اهرمی حاضر در بازار نیز در سالجاری بازدهی منفی را به ثبت رساندهاند.
تغییر مالکیت دیگر صندوقها از ابتدای سال مبلغی بهمیزان 129 میلیارد تومان وارد صندوقهای سهامی شده است. در برابر استقبال کم فروغی که از معاملات سهام و صندوقهای سهامی در سالجاری به عمل آمده، اقبال عمومی به سمت صندوقهای طلا و صندوقهای درآمد ثابت متمایل شده است. بررسی روند ورود و خروج پول در 13 صندوق طلای حاضر در بازار نشان میدهد که از ابتدای سال به صورت تجمعی، 3 هزار و 255 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی وارد این صندوقها شده است.
صندوقهای درآمد ثابت نیز شاهد تغییر مالکیت مثبت حقیقی معادل 6 هزار و 894 میلیارد تومان بودهاند. از مجموعه اعداد و ارقام فوق اینچنین استنباط میشود که فقدان اعتماد در بازار سهام سبب شده است تا جریان پول به سمت داراییها و ابزارهایی با ریسک کمتر گسیل شود. صندوقهای طلا از ابزارهای سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار طلا و سکه محسوب میشوند.
در حال حاضر 13 صندوق طلا در بورس کالا وجود دارد و این صندوقها عمدتا دارایی خود را در گواهیهای سپرده و شمش سرمایهگذاری میکنند. با توجه به منازعهای که طی فروردین سالجاری در خاورمیانه میان ایران و اسرائیل اتفاق افتاد، دلار در بازار آزاد افسار پاره کرد و تا نزدیکیهای کانال 70 هزار تومان نیز پیشروی داشت. افزایش بهای اونس جهانی نیز مزید بر علت شد تا در غیاب بازار جذاب دیگر، داراییهای خانواده طلا و سکه با استقبال چشمگیری مواجه شوند و صندوقهای طلا در ادامه رشدی که از زمستان سال گذشته آغاز شده بود، سقفهای تاریخی خود را در سالجاری جابه جا کنند.
شتاب رشد قیمت این صندوقها در فروردین به حدی بود که بازدهی برخی از این صندوقها تا حوالی 20 درصد نیز پیشروی کرد، اما با فروکش کردن التهابات در خاورمیانه، دلار از قله تاریخی عقب نشینی کرد و صندوقهای طلا نیز هم راستا با دلار در مسیر نزولی قرار گرفتند.
-
شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱:۱۲:۰۲ PM
-
۲۰ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/798808/