پیام مازند
بودجه شهر آلاشت از 40 هزار تومان به 23 میلیارد رسید
دوشنبه 8 ارديبهشت 1404 - 15:21:28
پیام مازند - به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ابراهیم‌نژاد پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران شهرستان سوادکوه، با بیان اینکه در سال 1352 این شهر تأسیس شد، خاطرنشان کرد: اولین بودجه شهر الاشت 40 هزار تومان بوده و امروز بودجه شهر به 23 میلیارد تومان رسیده و این مهم نتیجه همدلی و هم‌افزایی مسئولان و مشارکت مردم شهر است.
امین مستوفیان، شهردار الاشت با بیان اینکه در دو سال پیش، بودجه شهر حدود 2 میلیارد تومان بوده است، با اشاره به تعداد پروانه‌های ساختمانی کمتر از انگشتان یک دست، این افزایش بودجه را ناشی از فعالسازی ماده‌های قانونی بویژه قوانین شهرهای کمتر از 25 هزار نفر و استفاده از فرصت گردشگری الاشت دانست.
وی در رابطه با تصویب شهر ملی جاجیم برای الاشت، گفت: دست بافته‌های جاجیم هنری است که در طی سالیان دراز از مادر به دختران این سرزمین انتقال یافته و تا به امروز ماندگار مانده و به ما رسیده است و با پیگیری‌های بسیار امروز آلاشت شهر ملی جاجیم است اما از ثبت ملی تا رسیدن به استانداردهای شهر ملی فاصله داریم؛ مواردی همچون جاده دسترسی و تابلو و المان‌های خاص و.. که با توجه به توان شهر آلاشت نیازمند همکاری سازمان‌های مرتبط هستیم اما هنوز بودجه‌ای به این مهم توسط سازمان گردشگری اختصاص نیافته است.
شهردار الاشت با بیان اینکه پس از نامگذاری الاشت به‌عنوان شهر ملی جاجیم در سال 1401، هنوز جشنی برای آن گرفته نشده است، افزود: در نظر داریم تا در 20 خردادماه سال‌جاری همزمان با روز جهانی صنایع دستی، یک جشنواره سه روزه برگزار کنیم تا یک معرفی برای این شهر و برند جاجیم آن باشد و در این مسیر، نیازمند همکاری نهادهای ذیربط هستیم.
وی با بیان اینکه در کارگاه جاجیم الاشت تعداد 10 کرچال وجود دارد، تعداد کرچال‌های خانگی شهر الاشت را 28 کرچال برشمرد و افزود: این کرچال‌ها سرمایه این شهر و مردم محسوب می‌شود و با رونق گرفتن آنها شاهد مهاجرت معکوس برخی از شهروندان به الاشت بوده‌ایم.
مستوفیان با اشاره به برخی اقدمات برای ایجاد کارگاه رنگرزی در کنار کارگاه بافت جاجیم، گفت: در نظر داریم تا مدیریت این مجموعه را شهرداری بر عهده بگیرد تا انجام کارها سرعت بیشتری یابد.
وی در رابطه با ضوابط ساخت در بافت تاریخی شهر الاشت، با بیان اینکه ضوابط تنها میزان ارتفاع و سقف شیروانی را مشخص کرده است اما در مورد نوع مصالح ضوابطی وجود ندارد، افزود: یک ساختمان در شهر الاشت ضابطه ارتفاع را رعایت نکرده و طبق نظر سازمان گردشگری، حکم تخریب داده شده است.
شهردار الاشت با اشاره به نامگذاری سال جدید برای سرمایه‌گذاری در تولید، از سرمایه‌گذاری مردم در شهر الاشت با توجه به ظرفیت‌های مختلف این شهر در حوزه گردشگری، صنایع‌دستی و کارگاه‌های تولیدی استقبال کرد و گفت: یکی از ظرفیت‌های کمتر شناخته شده الاشت، ظرفیت گیاهان دارویی است که بستر ایجاد کارگاه‌های تولیدی در این زمینه را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است.
قاسم‌پور، عضو دیگر شورای شهر الاشت چهار چالش شهر الاشت را مسئله آب، آرد، راه و طرح جامع تفضیلی عنوان کرد و گفت: چهل سال پیش برای تأمین آب شرب شهر، دو چاه حفر شد که حدود 15 لیتر بر ثانیه آبدهی داشت اما امروز به دلیل کاهش بارندگی‌ها این میزان به 1.5 لیتر بر ثانیه کاهش یافته است؛ برای رفع کمبود آب شهر چند سال قبل آب یک چشمه با 3.5 لیتر بر ثانیه به آن اضافه شد اما هنوز 10 لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم که این مسئله در زمان پیک جمعیتی نمود می‌یابد.
طرح انتقال آب از منطقه چرات
وی با اشاره به طرح انتقال آب از منطقه چرات به الاشت، میزان لوله‌گذاری انجام شده را 5 کیلومتر از حدود 25 کیلومتر عنوان کرد و گفت: با هزینه‌های امروز، میزان اعتبار لازم برای انجام کار 230 میلیارد تومان است و هر چند جز شهرهای تنش آبی هستیم اما در بودجه ملی لحاظ نشده‌ایم و بودجه این طرح از سرریز بودجه تنش آبی شهرهای گروه الف استان تأمین می‌شود.
قاسم‌پور با بیان اینکه سهمیه آرد شهر الاشت با توجه به جمعیت آماری یک هزار و 192 نفر لحاظ می‌شود، افزود: در زمان تعطیلات که جمعیت به 5 هزار نفر می‌رسد این سهمیه آرد بسیار کم است.
کد خبر 6449738

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/891435/بودجه-شهر-آلاشت-از-40-هزار-تومان-به-23-میلیارد-رسید
بستن   چاپ