پیام مازند
چرا صف های خرید عرضه شدند؟ | مقصد بعدی پول صندوق‌ها کجاست؟
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 14:31:53
پیام مازند - ارزش معاملات سهام بالای 20 هزار میلیارد تومان است و ارزش دلاری بازار به 140 میلیارد دلار رسیده است. شاخص بازار تقریبا به میزان 40 درصد رشد داشته است. این افزایش 40 درصدی، از انتهای تعطیلات عید تا الان (تقریباً دو هفته کاری) رخ داده و ناشی از این بوده که روند بورس صعودی بوده، دلار هم ریخته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در بازار بانکی نیز ورود پول قابل توجهی اتفاق افتاده؛ مثلاً فقط در صنعت بانکی ورود پول 900 میلیارد تومان بوده است. صندوق‌های سهامی هم تقریبا 100 میلیارد تومان، صندوق‌های سهامی کلاسیک 400 میلیارد تومان و صندوق‌های بخشی هم حدود 170 میلیارد تومان ورود پول داشته‌اند. از طرف دیگر، خروج پول از صندوق‌های طلا عمدتاً در حدود 500 میلیارد تومان بوده است. اینها عمده داده هایی هستند که باید در جریان تحلیل بازار بدانیم.
پویان مظفری کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار درباره روند تغییر وضعیت بورس بعد از عید گفت: مذاکرات باعث شد جو صندوق‌های طلا به شدت منفی شود و در عوض جو سهام توافق‌محور بسیار مثبت رقم بخورد. البته، قبل از اینکه ترامپ حرف بزند، بانک ملت و بانک تجارت در تعطیلات عید رشد خوبی داشتند؛ یعنی بانک ملت و بانک تجارت در عید با رشد مثبت (مثلاً مثبت 6) شروع به کار کردند و صف خرید شکل گرفت. بانک ملت در سال گذشته یک بار 50 درصد بازدهی داده بود، اما امسال متفاوت است. به عبارت دیگر، بازدهی که در بانک‌ها مشاهده می‌شود فقط مربوط به توافق نبوده است. این موضوع به نظر من یک خطای شناختی در بازار است؛ بانک ملت توانایی ارائه عملکرد خوب داشت، در حالی که بانک تجارت و صادرات شرایط متفاوتی داشت. یعنی، احتمالاً به دلیل توافق‌ها و حفظ موقعیت از رقبای همگروه، عملکرد بهتری داشتند.
دیروز بازار سهام تغییر سبک داد؛ بازار طلا مثبت‌های خوبی خورد، ولی همزمان بازار سهام صف‌های خرید خود را عرضه کرد. دلیل این که طلا مثبت‌های خوبی خورد، این بود که باوجود کاهش دلار، طلا دیروز (نه دو روز قبل) به طرز هیجانی و با فاصله قابل توجه از ان ای وی (حجم معاملات) صندوق‌های طلا را فروختند؛ به این صورت که با دلار مثلاً 74 تومنی یا 75 تومانی معامله می‌کردند
وی افزود: در گذشته، هم طلا و هم دلار نسبت به ارزش ذاتی‌شان حباب گرفته بودند. به عبارت بهتر، حباب طلای آب شده و حباب سکه به محدوده سقف‌های تاریخی رسیده بود. مثلاً حباب سکه به حدود 8 درصد رسیده بود؛ به طور جداگانه صندوق‌های طلا هم با حباب نسبت به دارایی‌های پایه‌شان معامله می‌شدند، یعنی چند لایه حباب وجود داشت. این شرایط باعث شده بود که دلار از نرخ تعادلی خود بالاتر معامله شود. این وضعیت حباب‌ها در بازار عید، باعث شد که ما شاهد کاهش قیمت و افت روند قیمتی طلا باشیم؛ یعنی قیمت‌ها به صورت منفی 10 درصدی حرکت کردند. صندوق‌های طلا که ورود پول‌های سنگینی از سمت حقیقی داشتند، پس از آن سقوط همراه با خروج‌های پولی تجربه کردند. به عبارت دیگر، ورود پول حقیقی به صورت یک یا دو روزی ممکن است معنادار باشد، ولی به تنهایی تحلیل بازار را تغییر نمی‌دهد. بعد از وقوع این اتفاقات، بازار شروع طلا به پایین آمدن کرد؛ در حالی که بازار سهام رشد نشان داد تا دیروز.
مظفری ادامه داد: دیروز بازار سهام تغییر سبک داد؛ بازار طلا مثبت‌های خوبی خورد، ولی همزمان بازار سهام صف‌های خرید خود را عرضه کرد. دلیل این که طلا مثبت‌های خوبی خورد، این بود که باوجود کاهش دلار، طلا دیروز (نه دو روز قبل) به طرز هیجانی و با فاصله قابل توجه از ان ای وی (حجم معاملات) صندوق‌های طلا را فروختند؛ به این صورت که با دلار مثلاً 74 تومنی یا 75 تومانی معامله می‌کردند. دو روز قبل شرایط متفاوت بود، اما دیروز با اور اکشن مشخصی در صندوق‌های طلا، مقداری اصلاح صورت گرفت.
دلایل ترند شدن گروه بانکی در بورس
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سهام دارای معاملات عجیب و غریب است، گفت: در بازار سرمایه شاهد معاملات سنگینی بودیم؛ مثلاً بانک ملت دیروز 1700 میلیارد تومان معامله شد، بانک تجارت به تنهایی هزار میلیارد تومان معامله شد و بانک صادرات هم حدود 540 میلیارد تومان معامله داشت. این اعداد نشان‌دهنده حجم معاملات سنگین هستند و هر یک از این معاملات، عدد بزرگی محسوب می‌شوند.
بازار سهام و ملک شاید بتوانند مقصد پول‌های خروجی از طلا و ارز شوند؛ این یک سناریوی احتمالی است. اما همزمان باید دانست که روند این بازارها با نوسان‌هایی همراه است، به همین دلیل باید با مدیریت دقیق ریسک وارد معامله شوید
وی با بیان اینکه چند مدل خرید سهام داریم، گفت: یک مدل این است که با توجه به نسبت قیمت به سود (P/E)، ارزش دارایی‌ها را محاسبه کنیم و بگوییم که سهام به چه میزان ارزش‌گذاری شده‌اند. مدل دوم همان مدلی است که اخیراً شاهد آن بوده‌ایم؛ یعنی بر مبنای ترندهای موجود در بازار عمل کنیم. شما وقتی می‌خواهید از یک ترند در بازار بهره ببرید، باید تحلیل کنید که چرا این ترند به وجود آمده؛ مثلاً ترند در بانک‌ها. این موضوع به این دلیل است که سود بانک‌ها تغییر نکرده و از سه هفته گذشته تا حالا همانطور که انتظار می‌رفت، کاهش نیافته؛ بنابراین بانک‌ها ممکن است نسبت P/E خود را حفظ کنند. بازار حاضر است که پول بیشتری بابت سود قبلی آن‌ها به سرمایه‌گذاری اختصاص دهد. در نتیجه، چرا بازار حاضر است پول بیشتری به این شرکت‌ها بدهد؟ این یک سؤال مهم است.
مظفری ادامه داد: من توصیه می‌کنم که سرمایه‌گذاران حداقل 20 تا 30 درصد از صندوق‌های طلا را بفروشند؛ این درصد صرفاً برای مدیریت ریسک است و هدف از آن حفظ سوددهی نیست. همچنین در صورتی که قصد استفاده از اهرم دارند، سعی کنند به نحوی عمل کنند که در صورت نوسان شدید بازار، توان تحمل ضرر را داشته باشند. مثلاً اگر از نسبت‌های معاملاتی 20 درصد اهرم استفاده می‌کنند، در بررسی دقیق هر نماد باید مطمئن شوند که شرایط خروج از موقعیت به خوبی تعریف شده است.
وی ادامه داد: بازار سهام و ملک شاید بتوانند مقصد پول‌های خروجی از طلا و ارز شوند؛ این یک سناریوی احتمالی است. اما همزمان باید دانست که روند این بازارها با نوسان‌هایی همراه است، به همین دلیل باید با مدیریت دقیق ریسک وارد معامله شوید. برای مثال، سهام بانکی که از ابتدای سال 1404 تاکنون عملکرد پایدار داشته‌اند، می‌توانند گزینه مناسبی باشند. اما همچنان باید از بازی‌های بیش از حد با اهرم و تاثیرات روانی بازار هوشیار باشید.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/889717/چرا-صف-های-خرید-عرضه-شدند؟-|-مقصد-بعدی-پول-صندوق‌ها-کجاست؟
بستن   چاپ