پیام مازند
وقتی باغ موزه دفاع‌مقدس گیلان تداعی‌گر سرزمینِ نور می‌شود
شنبه 30 فروردين 1404 - 10:01:27
پیام مازند - حضور در فضایی که روح و افکارت را به سمت مناطق عملیاتی دوران دفاع‌ مقدس پرواز می‌دهد، آن‌ چنان برای این دانش‌آموز دختر که همراه با دوستانش به باغ موزه دفاع مقدس گیلان آمده، دلنشین است که پای دل کندن از این فضا را ندارد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، اردوی راهیان نور دانش‌آموزی درون‌استانی همراه با برپایی نمایشگاه با موضوع زنان شهیده استان، کودکان و زنان بی‌دفاع غزه، استکبارستیزی و گلباران و تجدید میثاق با شهدای گمنام به مدت یک‌ هفته در مرکز فرهنگی دفاع مقدس گیلان در حال برگزاری است.
با همت بسیج دانش‌آموزی سپاه ناحیه مرکزی رشت، مرکز فرهنگی ورزشی شهرداری رشت و اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان، روزانه بیش از 300 دانش‌آموز دختر گیلانی در این اردو شرکت کرده و ضمن آموختن سرفصل‌های درس آمادگی دفاعی، از بخش‌های مختلف باغ موزه دفاع مقدس گیلان هم بازدید می‌کنند.

پیام مازند

برگزاری محفل شهدایی در جوار شهدای گمنام آرمیده در باغ موزه دفاع مقدس‌ گیلان همراه با روایت‌های زیبا و متنوع از فرماندهان، سرداران و صبر و استواری مادران و پدران شهدا از دیگر بخش‌های جذاب این اردوی یک‌روزه از نگاه دانش‌آموزان شرکت‌کننده است.
بعضی دانش‌آموزان دختر در این اردوی یک‌روزه، برای اولین‌بار در محفل شهدا حضور یافته و پای صحبت‌های روایتگران و اساتید حوزه دفاع‌ مقدس می‌نشینند؛ اولین تجربه انس و درد و دل با شهدا برای این دختران بسیار دلنشین و جذاب بود، حضور در فضایی که روح و افکارت را پرواز می‌دهد به سمت مناطق عملیاتی دوران دفاع‌ مقدس، به سمت کربلای ایران؛ آن‌ چنان حال این نوجوان دگرگون شده که انگار پای دل کندن از این فضا را ندارد.
مابین پچ‌پچ‌ها و شیطنت‌های دخترانه‌شان، از شهدا و دلاورمردی جوانانِ این مرز و بوم می‌گفتند و از چهره‌های مات و مبهوت‌شان می‌شد فهمید که در حال کلنجار رفتن با سوالات ذهن‌شان هستند و پاسخ سوالات‌شان را در خاطره‌گویی روایتگران جستجو می‌کنند.

پیام مازند

سرهنگ علی کمالی از راویان دفاع مقدس در جوار شهدای گمنام باغ‌موزه دفاع مقدس گیلان از چشم‌انتظاری و دلتنگی‌های یک مادر شهید در فراق فرزندش می‌گفت؛ از لحظه دیدار مادر با دلدارش و پیکر شهیدی که گویا یک نوزاد در قنداق بود و لالایی خواندن مادر بالای پیکر فرزند شهیدش‌.
این راوی دفاع مقدس از دلاورمردانی می‌گفت که بدون هیچ ترسی به دل رودخانه وحشی اروند زدند؛ از رزمنده غواصی که زیر آب تیر می‌خورد، اما آخ هم نمی‌گفت تا مبادا عملیات لو برود، از شاهکار جوانان این مرز و بوم در احداث سازه‌های عظیم در مناطق عملیاتی، از ایستادن مقابل دشمن با سلاح ایمان، توسل و ذکر، از تسلیم نشدن؛ از مقاومت و پایمردی؛ از بزرگ‌مردانی که‌ به‌جای صندلی دانشگاه، خاک سرخ و سنگرهای جبهه را برگزیدند و روی بال فرشتگان پرواز کردند؛ آری ماجراها و روایت‌ها از حماسه‌های عظیم 8 سال دفاع مقدس تمامی ندارد، اما نسل جدید باید بداند که چه بر این مرز و بوم گذشت؛ خاک یا امانتی که به بهای خون هزاران شهید به دست ما رسید؛ دیگر قطر‌‌ه‌های اشک آرام آرام بر چهره‌ دختران می‌نشست، بعضی‌ها هم سرشان را پایین انداخته و آرام آرام می‌گریستند؛ تصور آن لحظات، برایشان بسیار سخت بود، اما باز گوش می‌دادند و لذت می‌بردند.
سرهنگ کمالی، مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با تسنیم از حال خوش این دانش‌آموزان در جوار شهدای گمنام می‌گوید و می‌افزاید: یکی از اساسی‌ترین موضوعات امروز ارتباط با نسل جوان و نوجوان است، بسیاری از رسانه‌های جهانی امروز بسیج شدند تا ذهن این نسل را منحرف کنند و لذا از مهم‌ترین وظایف ما و تمام پیشکسوتان دفاع مقدس، بیان افتخارات و زیبایی‌های آن دوران برای نسل جوان است.

پیام مازند

وی معتقد است نسل جوان، نیاز به این ارتباط دارد و این ارتباط باید مداوم و ادامه‌دار باشد، چرا که جوانان امروز دانا و آگاه هستند و لذا این وظیفه ما است که ارتباط خوبی با این نسل داشته باشیم و از زیبایی‌هایی دوران دفاع مقدس آن طور که به دل می‌نشیند بگوییم.
سرهنگ حسن حبیبی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان نیز در گفت‌وگو با تسنیم از تعامل این اداره‌کل با آموزش و پرورش و سازمان بسیج دانش‌آموزی سپاه قدس گیلان جهت ارائه واحد آمادگی دفاعی به دانش‌آموزان گیلانی در باغ موزه دفاع مقدس استان خبر داد و اظهار کرد: همگام با ارائه درس آمادگی دفاعی، دانش‌آموزان با فرهنگ دفاع مقدس و آثار و پیامدهای آن دوران بیشتر آشنا شده و موجب تقویت روحیه خودباوری و خود‌اتکایی برای جوانان خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 2 هزار نفر از دانش‌آموزان مقاطع تحصیلی مختلف در یک هفته اخیر در این اردو شرکت کردند، گفت: برای تقویت روحیه استکبارستیزی در نسلِ جوان و اعتماد آنان به وعده‌های الهی با نگاه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی راهی جز بیان دستاوردهای دوران دفاع مقدس نداریم و برای انتقال این فرهنگ غنی نیز باید از ظرفیت هنرمندان و ابزار هنر بهره بگیریم.

پیام مازند

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان، واحد آمادگی دفاعی را فرصتی برای جهاد تبیینِ وسیع در جهت انتقال ارزش‌های دوران دفاع مقدس دانست و بیان کرد: جوانان و دانش‌آموزانِ ما دارای فطرتی پاک و زلال هستند و این آمادگی در آن‌ها برای پذیرش مفاهیم ارزشی وجود دارد از طرفی امروزه یکی از راه‌های انتقال مفاهیم غنی دفاع مقدس، استفاده از بستر هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های نوین است که باید مورد توجه باشد.
انتهای پیام/

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/887788/وقتی-باغ-موزه-دفاع‌مقدس-گیلان-تداعی‌گر-سرزمینِ-نور-می‌شود
بستن   چاپ