پیام مازند - استفاده از این فناوری هوشمند در مراحل اولیه خود قرار دارد و بعضی شهرداریهای جهان نصب این دستگاهها را آغاز کردهاند. مهمترین ویژگی این کیوسکها امکان ارتباط با شهروندان و استفاده آنها از خدمات و اطلاعاتی است که نیاز دارند.
راهنمایی مسافران و گردشگران استفاده از کیوسکهای دیجیتال در سوئیس از ایستگاههای قطار شروع شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مسافران بلیتهای خود را با سایتهای اینترنتی یا برنامههای تلفن همراه رزرو میکردند اما تعدادی از مسافران هم هنگام مراجعه به ایستگاه بلیت میگرفتند و کیوسکهای دیجیتال برای این کار ساخته شدند. خدمات دیگر مانند اطلاعرسانی درباره شبکه حملونقل درونشهری و راهنمایی گردشگران بعدا به این کیوسکها اضافه شد. سؤالات شهروندان درباره وضعیت آب و هوا باعث شد که ایده نصب کیوسکهای اطلاعرسانی در پیادهروهای شهر مطرح شود. مدتی قبل شهرداری شهر «بازیگنی» در غرب سوئیس فراخوان طراحی و ساخت کیوسکهای دیجیتال را منتشر کرد. مبنای اصلی، ارتباط شهروندان با سامانههای اطلاعرسانی شهری بود اما شرکتهایی که در این زمینه فعالیت میکردند معمولا تابلوهای تبلیغاتی الایدی میساختند. قرار بود کیوسک در مقابل شرایط آب و هوایی مقاومت کند و درصورت خرابکاری، آسیبهای احتمالی یا وارد کردن ضربه هم خراب نشود. همچنین تصویر آن باید در هنگام تابش نور خورشید هم قابل دیدن باشد. مقاوم در تابستان و زمستان
از نخستین نمونههای کیوسک دیجیتال 4عدد ساخته شد که هر کدامیک نمایشگر 55 اینچ بود. این دستگاهها در دمای منفی 35 تا مثبت 55 درجه سانتیگراد فعال میمانند و در مقابل نفوذ گرد و خاک و رطوبت عایقبندی شده اند. شدت نور صفحه هم براساس نور محیط تغییر میکند. همه کیوسکها با یک مرکز کنترل ارتباط مستقیم دارند و اپراتور میتواند فعالیت آنها را کنترل کند. بیشترین جستوجوی شهروندان در این کیوسکها شامل وضعیت آب و هوا بود اما فناوریهای بهکار رفته در حال توسعه هستند و امکان بعضی مبادلات پولی با استفاده از کیف پولهای نرمافزاری هم در این کیوسکها وجود دارد.

افزایش سریع کیوسکها در شهرهای گوناگون در حال حاضر کیوسکهای دیجیتال در بیش از 10 شهر ایالات متحده نصب شده است. شهرداری «سیاتل» 30 محل را برای نصب کیوسکها تعیین کرده است که همه در پررفتوآمدترین نقاط پیادهروها قرار دارند. در سال 2018 هم طرحی برای نصب کیوسکهای دیجیتال به شهرداری سیاتل ارائه شده بود اما این کیوسکها مجهز به دوربین بودند و مشخصات مراجعهکننده را نگه میداشتند در نتیجه شورای شهر با آن مخالفت کرد. کیوسکهای فعلی دوربین ندارند و تنها تعداد مراجعان و میزان استفاده از هر برنامه را ذخیره میکنند. شهرداری «سن دیگو» در غرب آمریکا هم شروع به نصب کیوسکهای دیجیتال با صفحه لمسی کرده و قرار است در مدت 2 سال تعداد آنها را به 50 عدد برساند. به جز اطلاعات عادی درباره حملونقل یا نشانی رستورانها این کیوسکها محل گرمخانههای شهرداری و اردوگاههای ترک اعتیاد یا مراکز توزیع غذای رایگان را نشان میدهند. در این میان شهرداری شهر «هیوستون» بیشتر از دیگر شهرها پیگیر نصب کیوسکهای دیجیتال است و قرار است در مدت 3 سال 125 کیوسک در پیادهروهای این شهر نصب شود. این گروه از کیوسکها خدمات دیگری مانند شبکه وایفای رایگان و دسترسی به خدمات اضطراری پلیس و اورژانس را هم فراهم میکنند.
تمرکز بر اطلاعرسانی
هزینه نصب کیوسکها با تبلیغات روی آنها تامین میشود و شرکتهای سازنده، قراردادهای بلندمدتی برای تعمیر و نگهداری از این دستگاهها دارند. انتقادهایی هم از کیوسکهای دیجیتال شده است مانند اینکه اگر شبها نور بیش از حد داشته باشند، نظم نورپردازی پیادهروها به هم میریزد. موضوع مطرح شده دیگر این است که فعالیت کیوسکها باید متمرکز بر اطلاعرسانی و راهنمایی شهروندان باشد نه اینکه تبدیل به بیلبوردهای تبلیغاتی شوند.
بیشتر بخوانید: شهر هوشمند چه ویژگی هایی دارد؟ | اقدامات جالب شهرهای بزرگ دنیا در حوزه هوشمندسازی
کد خبر 938138 منبع: روزنامه همشهری برچسبها شهرداری ترجمه ایالات متحده آمریکا شهر مدیریت شهری سوئیس