پیام مازند
فصل شنا در پیش و نجات غریق مازندران لنگ تجهیزات
يکشنبه 24 فروردين 1404 - 11:25:09
پیام مازند - فصل شنا و تابستان در پیش است و سواحل مازندران برای میزبانی از مسافران مهیا می‌شود تا تابستان بدون غریق در دریای استان ثبت شود.
سال قبل پرونده طرح‌های دریای خزر با 29 غریق بسته شد و از شروع طرح دریا در خردادماه تا پایان طرح 29 نفر در سواحل دریای استان غرق شدند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 52 درصد کاهش داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در آستانه فصل شنا و تابستان، تلاش و برنامه ریزی برای داشتن ساحل سالم و دریای بدون غریق در استان مازندران کلید خورد و سالمسازی دریا به عنوان طرح عمومی در دستور کار قرار گرفت.
بیژن پولادی فرماندار شهرستان نور با اشاره به 23 کیلومتر ساحل دریایی در این شهرستان، از فعالیت 18 ایستگاه تفریحات دریایی و 9 مجموعه اجرای طرح دریا خبر داد.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته حتی یک مورد غرق‌شدگی در سواحل نور ثبت نشده است، افزود: ناجیان غریق ما در این مدت 220 نفر را نجات داده‌اند. همچنین در دو شیفت کاری، 240 ناجی مشغول خدمت‌رسانی هستند که 15 نفر از آن‌ها در شیفت شب (20:00 تا 2:00 بامداد) فعالیت می‌کنند.
ضرورت تدوین پیوست فرهنگی برای ساحل فرماندار نور با اشاره به ضرورت تدوین پیوست فرهنگی برای طرح‌های ساحلی، از سازمان‌هایی مانند سپاه، بسیج و وزارت ارشاد خواست تا این پیوست را تکمیل کنند.
وی همچنین به کمبود تجهیزات اشاره کرد و گفت: متأسفانه با وجود وعده‌های داده‌شده در دو سال گذشته، هنوز حداقل امکانات مانند یک موتور چهارچرخ و موتور گشت‌زنی برای نظارت بهتر تأمین نشده است.
فرماندار نور بر لزوم یکپارچه‌سازی مدیریت سواحل تأکید و تصریح کرد: برخی دخالت‌های دستگاه‌های نظارتی و عدم رعایت حریم 60 متری دریا، از اختیارات فرماندار به عنوان متولی اصلی ساحل می‌کاهد. در حالی که طبق قانون، مدیریت سواحل زیرمجموعه وزارت کشور و فرمانداری‌ها است.
نماینده عالی دولت در شهرستان نور از الزام شهرک‌های ساحلی به استخدام ناجی و ایجاد دو طرح دریا در آن‌ها خبر داد و همچنین اشاره کرد: شهرداری‌های ایزدشهر، نور و رویان، سه طرح دریای دوقلو و یک طرح مستقل زنانه در ساحل رستم‌رود راه‌اندازی کرده‌اند که این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
برگزاری دوره‌های آموزشی و تقویت نوار ساحلی و تأمین تجهیزات برای ناجیان غریق از مهمترین مسائلی است که می‌تواند به ارتقای امداد و نجات در ساحل کمک کند.
نقی کریمیان رئیس هیئت نجات غریق و غواصی استان مازندران در این‌باره گفت: طبق ابلاغ فدراسیون نجات غریق و غواصی کشور آمادگی‌های سال 1404 باید در اسفند ماه 1403 برگزار گردد که این امر موجب تسریع در آمادگی منجیان غریق جهت فعالیت در طرح ساماندهی سواحل استان می‌شود.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی استان مازندران با اشاره به کمبود نیرو در سواحل استان افزود: در سال گذشته همکاری لازم با شهرستان‌های ساحلی جهت بکارگیری همیاران ناجی انجام شد و هیئت استان با هماهنگی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای متقاضیان مربوطه کارت همیار ناجی صادر کرده است، این بدین معنا نیست که هرساله این اتفاق رخ دهد رؤسای شهرستان‌های ساحلی می‌بایست با پیگیری لازم دوره‌های آموزشی مورد نیاز شهرستان متبوع خود را برگزار نمایند.
کریمیان با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های کل استان در طرح ساماندهی سواحل استفاده شود، اظهار کرد: اگر در شهرستان ساحلی با مشکل نیرو مواجه هستیم می‌توانیم از ظرفیت شهرستان‌های غیر ساحلی جهت حمایت و پشتیبانی استفاده کرد.
وی ضمن تاکید بر آموزش‌های لازم به همه فعالان در سواحل استان گفت: همه فعالان در سواحل استان اعم از قایقرانان، جت رانان و… می‌بایست دوره‌های آموزشی نجات غریق را سپری کنند زیرا آنان ارتباط مستقیم با توریست و گردشگران دارند.
کریمیان پایش سواحل استان را امری مهم در شناسایی نقاط کور سواحل دانست و بیان کرد: پایش سواحل می‌بایست به صورت دقیق توسط رئیس شهرستان انجام و اطلاعات لازم در اختیار هیئت استان قرار گیرد و سپس به علت مهم بودن این امر در سواحل استان حضور می یابم و با همراهی کارشناسان امر عملیات پایش صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه آمار غریق و نجات یافتگان از دریا باید دقیق اعلام شود، تصریح کرد: گاهاً آمار غیر واقعی نجات یافتگان به واحد آمار هیأت استان ارسال می‌شود، این درحالی که آمارها موجب تحلیل کارشناسان امر قرار می‌گیرد و در نتیجه خروجی آن ممکن است گاهاً به ضرر آن شهرستان شود.
پروژه ملی سامانه هوشمندسازی سواحل همچنان بر زمین مانده است این مقام مسئول با بیان اینکه در مدت 3 سال اخیر زحمات زیادی برای راه اندازی و به روزرسانی سامانه شده و در وزارتخانه به عنوان مرجع داده‌های 7 استان ساحلی به عنوان یک طرح ملی معرفی و مورد تأیید قرار گرفته اما متأسفانه با گذشت ماه‌ها همچنان این پروژه ملی ابتر مانده است.
وی با بیان اینکه تجهیزات رابطه مستقیم با نجات جان انسان‌ها در دریا دارد، گفت: در عملیات نجات تجربه یک ناجی بسیار مهم است ولی آن چیزی که موجب می‌شود تا ناجی با پشتوانه و خیالی آسوده دل به دریا بزند داشتن تجهیزات است که البته امیدواریم تجهیزات لازم با پیگیری‌های استانداری و اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران تهیه و دراختیار ناجیان غریق زحمتکش قرار گیرد.
سالانه 90 درصد مسافران شمال و مازندران برای بهره مندی از جاذبه‌های دریا سفر می‌کنند و در نوروز امسال نیز بیش از 14 میلیون مسافر در استان اقامت کردند.
منبع مهر

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/884733/فصل-شنا-در-پیش-و-نجات-غریق-مازندران-لنگ-تجهیزات
بستن   چاپ