پیام مازند
آزادسازی بیش از 98 هکتار از اراضی ملی مازندران
سه شنبه 5 فروردين 1404 - 12:19:29
پیام مازند - رئیس کل دادگستری مازندران از خلع ید و آزادسازی بیش از 98 هکتار از اراضی ملی این استان در سال 1403 خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، عباس پوریانی صبح امروز _سه‌شنبه پنجم فروردین_ در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه در راستای اجرای تبصره ذیل ماده 55، حدود 73 هکتار و 216 متر مربع از اراضی ملی و با اجرای احکام قضائی 25 هکتار و 596 متر از اراضی ملی در سراسر استان خلع ید شد، اظهار کرد: این یک وظیفه است که منابع طبیعی را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم، البته حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی وظیفه‌ای همگانی است و دستگاه قضائی استان در راستای حفظ حقوق عامه با افرادی که قصد تعدی به این سرمایه‌های الهی را داشته باشند با جدیت برخورد می‌کند.
وی از آزادسازی بیش از 98 هکتار از اراضی ملی مازندران در سال گذشته خبر داد و افزود: در یک سال گذشته 254 هزار و 20 متر از حریم و بستر رودخانه، نهر و مسیل در سراسر استان با تلاش و پیگیری‌های دستگاه قضائی از تصرف متصرفان خارج شد.
رئیس کل دادگستری مازندران بر برخورد جدی و قانونی با متصرفان حریم و بستر رودخانه‌ها تأکید کرد و گفت: برنامه دادگستری استان این است که حریم رودخانه‌ها و بستر آن از هرگونه تجاوز و ساخت‌وسازهای غیرقانونی پاکسازی شود و در این راه با کسی تعارف نداریم.
پوریانی با بیان اینکه در سال‌های گذشته اراضی زراعی و باغی به شدت در معرض تخریب و تبدیل قرار گرفته‌اند، عنوان کرد: خروج اراضی مرغوب کشاورزی از چرخه تولید با تغییر کاربری غیرمجاز، زیانی است که به‌سهولت قابل‌جبران نیست، بنابراین حفظ و حراست از اراضی کشاورزی مهم‌ترین رسالت و وظیفه است که مستلزم به‌کارگیری تمام امکانات موجود و تعامل با سایر دستگاه‌ها است.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته تعداد 3348 فقره به مساحت 117 هکتار تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان شناسایی شده است، اضافه کرد: از این تعداد 1162 مورد با اجرای تبصره دو ماده 10 قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به وضع سابق بازگشت و در مسیر تولید و کشاورزی قرار گرفت.
رئیس کل دادگستری مازندران ادامه داد: بر اساس قانون، تغییر کاربری و تبدیل اراضی زراعی و باغی به مسکونی بدون مجوزهای قانونی ممنوع است؛ اراضی کشاورزی و باغی باید در چرخه تولید باشند و دستگاه قضائی با تمام قدرت و توان با ساخت‌وساز غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی برخورد می‌کند.
پوریانی تصریح کرد: اراضی زراعی، باغ‌ها و اراضی که در خارج از محدوده شهرها و شهرک‌های مصوّب و طرح هادی روستاها قرار دارند مشمول قانون شناسایی و مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز هستند و با متخلفان برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
کد خبر 852200

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/878648/آزادسازی-بیش-از-98-هکتار-از-اراضی-ملی-مازندران
بستن   چاپ