پیام مازند
کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به دولت سایه سعید جلیلی: وزارت خارجه باید مستقل عمل کند و هیچ دخالتی در آن نباشد
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 10:28:02
پیام مازند - روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: درست است که حال امروز جامعه و حکمرانی در کشور ما چندان خوب نیست ولی در این واقعیت نیز تردیدی وجود ندارد که ضعف‌های موجود قابل برطرف شدن هستند و می‌توان با تجدید نظر در بخش‌هائی از تصمیمات و عملکردها به نقطه مطلوبی از قدرت و قوت برگشت.
عمده‌ترین عوامل ایجاد ضعف را اگر بشناسیم و مسئولین آمادگی تجدید نظر در مورد آنها را داشته باشند، قطعاً رسیدن به نقطه مطلوب میسر خواهد بود. از موارد فرعی عبور می‌کنیم و به اصلی‌ترین آنها می‌پردازیم:
1- همه باید به قانون اساسی برگردند و هیچکس و هیچ نهاد و ارگانی به خودش اجازه ندهد فراتر از اختیارات قانونی عمل کند.
2- دولت باید مظهر اقتدار قانونی باشد و از هرگونه تفکر دوقطبی‌گری و استفاده از دولت سایه پرهیز شود.
3- قانونگذاری فقط در اختیار مجلس باشد و سایر مراکزی که به خود اجازه تعیین تکلیف قانونی برای موضوعات و مسائل می‌دهند قاطعانه از این کار منع شوند.
4- علاوه بر قوای سه‌گانه و نهادها و مراکزی که در قانون اساسی از آنها نام برده شده، هیچ نهاد و ارگان و مرکز و شورا و بنیادی به رسمیت شناخته نشود و تمام آنها منحل شوند تا دولت بتواند بدون مزاحمت به وظایف خود عمل کند.
5- وزارت امور خارجه مستقل عمل کند، هیچ ارگان و نهاد و جریانی حق مداخله در وظایف آن را نداشته باشد و کاملاً در اختیار دولت باشد.
6- تعارفات معموله میان دیپلماسی و میدان بطور کامل کنار گذاشته شوند. دیپلماسی تعیین‌کننده و تصمیم‌گیرنده باشد و میدان به وظیفه خود در پیروی از دیپلماسی و حمایت از آن عمل کند.
7- قوه قضائیه پالایش شود و مستقل عمل کند بطوری که هیچکس و هیچ نهاد و ارگان و جریانی حق دخالت در آن را نداشته باشد.
8- تأیید صلاحیت‌ها در تمام انتخابات‌ها بر مبنای قانون باشد و از اعمال سلیقه‌ها خودداری گردد.
9- با انواع مافیاها که در بدنه حکمرانی‌ جا خوش کرده‌اند با قاطعیت برخورد شود.
10- شایسته‌سالاری در انتخاب‌ها و انتصاب‌ها از حالت شعاری خارج شود و به مرحله عمل برسد.
عمل به این نسخه، تضمین‌کننده رسیدن به نقطه مطلوب است. اگر مسئولان نظام اهل عمل هستند، این گوی و این میدان.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/868058/کنایه-روزنامه-جمهوری-اسلامی-به-دولت-سایه-سعید-جلیلی--وزارت-خارجه-باید-مستقل-عمل-کند-و-هیچ-دخالتی-در-آن-نباشد
بستن   چاپ