پیام مازند
برچیده شدن بساط حلبی آبادها در مازندران؛ این خانه سبز است
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 11:09:29
پیام مازند - آفتاب انقلاب بیش از هر جایی روستاهای استان مازندران را روشن کرد و بساط حلبی آباده و کپر نشینی را در دل ییلاقات استان از بین برد. هنوز در خاطرات قدیمی‌ها رد پای خانه‌های قدیمی و فرسوده که بر اثر حوادث نه چندان بزرگ به تلی از خاکستر تبدیل می‌شدند دیده و شنیده می‌شود. روستاییانی که محروم از امکانات و خدمات در خانه‌های کاه گلی و قدیمی روزگار می‌گذراندند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بخش مسکن نیز پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی ایران در کنار بهداشت، درمان و آموزش به عنوان یکی از اولویت‌های نظام قرار گرفت.
بر این اساس؛ در اوایل انقلاب اسلامی که بسیاری از مردم املاک خود را از دست داده بودند و برنامه مشخصی برای تأمین مسکن نبود، از سوی رهبر انقلاب اسلامی، فرمانی به عنوان حساب 100 برای تأمین مسکن اقشار نیازمند صادر شد که با تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تاکنون واحدهای مسکونی بسیاری در شهرستان‌ها ساخته و همچنین در جریان بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله پس از انقلاب اسلامی بسیاری از واحدهای مسکونی از بین‌رفته و تخریب‌شده بازسازی شد.
اوضاع مسکن در قبل از انقلاب
این در حالی که اوایل دوره پهلوی دوم، بخش عمده خانه‌های شهری و روستایی در مازندران بیشتر افراد خانه‌دار، در خانه‌هایی زندگی می‌کردند که از کم‌ترین ضروریات زندگی نیز به دور بودند بنابراین، بسیاری از صاحب‌نظران حوزه معماری و شهرسازی از شرایط مسکن در دوره پهلوی گلایه می‌کردند و ضمن انتقاد از کمبود مسکن، از وضعیت گران‌بودن کرایه‌ها و همچنین زندگی‌کردن افراد زیاد در یک خانه نیز ناراحت بودند.

پیام مازند

با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل بنیاد مسکن تلاش‌ها برای آبادانی و بهسازی و بازسازی خانه‌های روستایی در مازندران و مناطق مختلف کشور آغاز شد. امروز نُرم مقاوم‌سازی مسکن روستایی در کشور 54 درصد و در مازندران 57 درصد بوده که نسبت به نرم کشوری سه درصد بالاتر است.
همچنین بعد از پیروی انقلاب اسلامی با پرداخت وام مسکن، بسیاری از ساکنان روستا که امید به خانه دار شدن نداشتند، امیدوار شدند و هم اکنون با این تسهیلات برای خود و فرزندانشان سرپناه احداث کرده‌اند.
علی دیوسالار مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با بیان اینکه قبل از انقلاب هیچ برنامه‌ای برای تأمین مسکن وجود نداشته است، تصریح کرد: پس از انقلاب بحث مسکن مهر به عنوان یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت بوده که حدود 100 هزار نفر از این طریق خانه دار شدند.
پس از انقلاب بحث مسکن مهر به عنوان یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت بوده که حدود 100 هزار نفر از این طریق خانه دار شدند
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با تلاش‌های ایجاد شده در حوزه مسکن و تأمین سرپناه برای مردم بعد از انقلاب اسلامی به طرح نهضت ملی مسکن اشاره و اضافه کرد: حدود 134 هزار واحد سهمیه مسکن ملی برای استان در نظر گرفته شده بود و با حمایت‌های صورت گرفته ساخت بیش از 62 هزار واحد مسکن شروع شده است.
وی با اظهار اینکه طرح‌های مسکن در خانه دار شدن مردم و کنترل قیمت‌ها نقش بسزایی داشته است، افزود: چنین طرح‌های حمایتی در قبل از انقلاب اسلامی وجود نداشته است.
اجرای طرح‌های روستایی، سنددار شدن مسکن و مقاوم سازی آن انگیزه و امید روستاییان را برای بازگشت به روستاها و مهاجرت معکوس افزایش داده است و اکنون روستاها از نظر امکانات و تجهیزات با شهرها برابر می‌کنند.
علی اصغر احمدی مدیرکل بنیاد مسکن مازندران با بیان اینکه اجرای طرح هادی می‌تواند انتقال محصولات کشاورزی را تسهیل کند و در نگهداشت و بازگشت جمعیت به روستاها نقش مهمی دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر از آسفالت کل معابر روستای با کمک مردم بنیاد مسکن و دولت خبر داد و گفت: همچنین تلاش کردیم تا مساکن مردم را مقاوم سازی کنیم تا جان و اموال آنان برابر حوادث طبیعی حفظ شود.
ساخت خانه‌های بادوام و مقاوم
وی گفت: در سال گذشته 350 میلیون تومان تسهیلات با بهره 5 درصد و بازگشت 20 ساله برای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی داده می‌شد و این رقم با دو حمایت دولت به 400 میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

پیام مازند

مدیر کل بنیاد مسکن مازندران گفت: در سال گذشته 15 هزار واحد مسکونی در شهرهای زیر 25 هزار نفر استان مازندران مقاوم سازی شد و این میزان از سال 84 تاکنون 220 هزار واحد بوده است.
احمدی با اشاره به تعامل خوب دستگاه‌های اجرایی با یکدیگر در استان و بازدید از برخی روستاهای ساری و میاندرود از جمله ماکران گفت: تمامی معابر روستای ماکران تلاش بنیاد مسکن آسفالت شد و طرح هادی در این روستا پایان یافت.
وی همچنین به عملکرد این نهاد در صدور سند مالکیت با همکاری ثبت اسناد اشاره و خاطرنشان کرد: تاکنون 280 جلد سند منازل روستایی صادر شد که این کار موجب ارزش افزایی و جلوگیری از مناقشات میان اهالی شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران نیت بزرگ امام خمینی (ره) را ساخت مسکن محرومان برشمرد و گفت: در حال حاضر 600 واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی در 10 شهرستان مازندران توسط این نهاد در حال ساخت است.
تحول در مازندران با وقوع انقلاب اسلامی کلید خورد و در حال حاضر نیمی از جمعیت استان در روستاهای برخوردار و دارای امکانات زندگی می‌کنند و این روستاها به واسطه ایجاد امکانات به مهد و قطب تولید تبدیل شده است.
همزمان با دهه فجر نیز کلید شش هزار واحد مسکن روستایی به متقاضیان تحویل داده می‌شود.
کد خبر 6366569

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/867755/برچیده-شدن-بساط-حلبی-آبادها-در-مازندران؛-این-خانه-سبز-است
بستن   چاپ