پیام مازند - مارکو روبیو، وزیر خارجه دولت ترامپ میگوید: «آمریکا موسسه خیریه نیست. فقط به کسانی پول خواهیم داد که اثبات کنند پولها را برای منافع ملی آمریکا هزینه میکنند.»
به گزارش مشرق، یکی از اولین تصمیمات ترامپ بعد از نشستن در دفتر بیضیشکل کاخ سفید، تعلیق 60 میلیون دلار پرداخت مالی به اپوزیسیون ایران بود. شاید در ابتدا گمان شود ترامپ به دنبال براندازی نیست یا قصد مذاکره دارد و با این اقدام درحال ارسال پالس مثبت است.
برای مشخص شدن دلیل این اقدام، خوب است به سخنان مقامات ارشد آمریکایی رجوع کنیم.
آغاز فعالیت آمریکا برای براندازی ایران و کمک به گروههای اپوزیسیون به سال 1358 بازمیگردد. جیمی کارتر، رئیسجمهور وقت آمریکا به سازمان اطلاعات مرکزی این کشور(CIA) در 27 دسامبر 1979 دستور داد برای تغییر حکومت در ایران، این اقدامات صورت گیرد: «انجام عملیات تبلیغاتی، سیاسی و اقتصادی برای پشتیبانی از تاسیس یک رژیم مسئول در ایران، برقراری تماس با رهبران اپوزیسیون ایرانی و دولتهای ذینفع باهدف حمایت از تعاملاتی که بتواند به ایجاد جبهه گسترده غربگرا و قادر به تشکیل یک دولت جایگزین منجر شود.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن، در روزهای آخر مسئولیت خود در مصاحبه با شورای روابط خارجی آمریکا گفت: «اگر به 20 سال گذشته نگاه کنیم، آزمایشهای ما برای تغییر رژیم، قطعاً موفقیت چشمگیری نداشته است. اما ما باید بر هر کاری که تغییر سیاست را انجام میدهد، تمرکز کنیم و این کشور را از کارهایی که منافع ما را تهدید میکند، بازداریم. کاری که ما در مقاطع زمانی مختلف سعی کردهایم انجام دهیم، این است که تا جایی که میتوانیم، افرادی در داخل ایران که خواهان آیندهای متفاوت هستند[براندازی] را توانمند سازیم.» آنتونی بلیکن میگوید حمایت از اپوزیسیون میتواند ادامه یابد؛ اما راه اصلی برای منافع آمریکا نیست.
درنتیجه، از ابتدای انقلاب تاکنون، آمریکا از اپوزیسیون ایران حمایت کرد؛ اما این حمایتها، نتیجهبخش نبوده است. در اینجا لازم است نگاهی کوتاه به رویکردها و شخصیت ترامپ داشته باشیم.
بهعنوان مثال، ترامپ با صدور فرمانی خواستار خروج از سازمان بهداشت جهانی شد و گفته بود: «چرا ما 500 میلیون دلار به سازمان بهداشت جهانی میدهیم و چین 39 میلیون دلار؟» این موضوع نشان میدهد ترامپ درجایی که اهدافش حاصل نشود، هزینه نمیکند.
اما روشنترین پاسخ برای تعلیق کمک به اپوزیسیون ایران را، وزیر خارجه جدید آمریکا گفته است. مارکو روبیو، وزیر خارجه دولت ترامپ در مصاحبهای اظهار داشت: «فاند بگیران از هر دلاری که گرفتهاند، 88 سنت را خودشان مصرف کردهاند و فقط 12 سنت به مقصد رسیده است. آمریکا موسسه خیریه نیست. فقط به کسانی پول خواهیم داد که اثبات کنند پولها را برای منافع ملی آمریکا هزینه میکنند.»
بنابراین، دلیل تعلیق کمک به براندازان، این است که نتوانستند منافع آمریکا -یعنی تضعیف ایران- را، به نتیجه برسانند. لذا دولت ترامپ بیش از این قصد ندارد پول آمریکا را برای این گروهها هدر دهد. این به معنی منصرف شدن آمریکا از تلاش برای تضعیف ایران نیست؛ بلکه به معنی آن است که گروههای اپوزیسیون و برانداز را برای این کار مناسب نمیداند.
منبع: فارس
http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/867574/چرا-ترامپ-بودجه-براندازان-را-تعلیق-کرد؟