پیام مازند
نقش منفی تکنیکالیست ها در روند بورس | پول هوشمند فعلا تماشاچی است
يکشنبه 14 بهمن 1403 - 14:32:04
پیام مازند - بورس با شدت بیشتری وارد روند اصلاحی شده‌است. برخی از فعالان بورس با سناریوهای تکنیکالی و نموداری از سطوح حمایتی پایین‌تر صحبت می‌کنند که تبعات زیادی در رفتار سهامداران دارد. همانطور که تعیین سقف سه میلیون از بعد روانی روی سهامداران مؤثر بود، به نظر رفتارها و تحلیل‌های چارتیست‌ها نیز در فروش سهامداران موثر است که می‌تواند آثار مهمی برای بازار به‌جا بگذارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رحیم کریمی معتقد است که پول هوشمند با بهره‌گیری از تحلیل‌های فنی و بنیادی، مدیریت ریسک مؤثر، و استفاده از استراتژی‌های متنوع، تلاش می‌کند تا از نوسانات ناشی از افزایش و کاهش قیمت سود ببرد و در برابر ریسک‌های مربوط به این نوسانات نیز زیان نبیند به همین دلیل الان تماشاچی است
رحیم کریمی کارگزاری توسعه سهند، در این زمینه گفت: «پول هوشمند در بازارهای نوسانی و پر ابهام، همیشه نظاره گر است و برای کاهش خطر نوسانات، معمولاً سبد سرمایه‌گذاری متنوعی را ایجاد و از فرصت‌های سایر بازارهای موازی بهره‌مند می‌گردد. این استراتژی اجازه می‌دهد تا تأثیر نوسانات یک دارایی خاص بر کل سبد کاهش یابد. پول هوشمند با بهره‌گیری از تحلیل‌های فنی و بنیادی، مدیریت ریسک مؤثر، و استفاده از استراتژی‌های متنوع، تلاش می‌کند تا از نوسانات ناشی از افزایش و کاهش قیمت سود ببرد و در برابر ریسک‌های مربوط به این نوسانات نیز زیان نبیند به همین دلیل الان تماشاچی است.»
او افزود: «با توجه به رویه ای که دولت در بودجه سال 1404 اتخاذ کرده و اظهارنظرهای صورت گرفته از سوی مسئولین، تمایل به سیاست انبساطی دولت در راستای رونق اقتصادی در سال بعد است. قطعاً موضوع نرخ بهره گواهی های سپرده 30 درصد تاییدی بر ادامه سیاست های انبساطی است. البته این تصمیم مانند چاقو دو لبه است، افزایش و ثابت ماندن نرخ بهره موجب افزایش هزینه‌های تامین مالی و کاهش سودآوری و کاهش نقدینگی و بالا رفتن هزینه‌های بنگاه‌ها و در نتیجه کاهش مصرف و رکود در بازارها می‌شود و حتی منجر به کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار بورس می گردد. اما در مقابل کاهش نرخ بهره می‌تواند موجب بهبود موارد قبل و کمرنگ شدن سیاست‌های انقباضی اتخاذ شده برای کنترل تورم را ایجاد نماید. »
سناریوهای چارتیست‌ها
بسیاری از چارتیست‌ها معتقدند بعد از رشد و رالی اخیر بازار، 6 تا 8 هفته استراحت و اصلاح زمانی و قیمتی یک اصلاح طبیعی و عادی است و می‌تواند انرژی بازار را برای حرکت بعدی ذخیره کند. آن‌ها معتقدند حتی این موضوع تا انتهای بهمن هم ممکن است گریبان بازار را بگیرد. الیته گاهی بازار ممکن است مثبت و گاهی منفی باشد، اما احتمالاً برآیند این دو، برآیند قوی برای عموم بازار نخواهد بود. برخی دیگر از چارتیست‌ها بدبین‌تر فکر می‌کنند و معتقدند عدم رشد بازار و عرضه احتمالی حقوقی‌ها در بهمن، به زودی یک موج نزولی آرام را به بازار تحمیل می‌کند که ممکن است شاخص را به محدوده 2.5 میلیون و این حوالی برساند که سقف قبلی آن بوده و نقطه حمایت جدی جدید خواهد بود.
سناریو چارتیست‌ها برای بازار، شرایط جذابی نیست و نمی‌تواند تاییدکننده مسیر قوی برای روزهای پیش رو باشد. البته این موضوع برای کل بازار نیست و قطعاً در همین اصلاح زمانی و قیمتی بازار، نمادهایی خواهند بود که رشد خوبی را تجربه کنند
به طور قطع سناریو چارتیست‌ها برای بازار، شرایط جذابی نیست و نمی‌تواند تاییدکننده مسیر قوی برای روزهای پیش رو باشد. البته این موضوع برای کل بازار نیست و قطعاً در همین اصلاح زمانی و قیمتی بازار، نمادهایی خواهند بود که رشد خوبی را تجربه کنند. اما فضای فعلی، نیازمند زمان بیشتر برای رسیدن به اتفاقات جدیدتر است.
شاید گزارش‌های فعلی و شرایط بنیادی محرک و اهرم قوی برای رشد بازار نیستند، اما می‌توانند کف بازار را تا حدودی بسته و ریسک به ریوارد بازار در قیمت‌های کمتر جذاب کنند.
بعد از اینکه گزارش‌های میاندوره‌ای و ماهانه منتشر شده، بازار حالا برای خارج شدن از فضای فعلی و تصمیم‌گیری بهتر، 6 رویداد و 6 اتفاق ویژه را دنبال خواهد کرد.
عامل اول اثرگذاری بازار و تغییر شرایط، بازگشایی پتروشیمی‌هاست.
عامل دوم قطعاً خبرهای خاص صنایع به‌خصوص صنعت خودرو است که به نظر می‌رسد تغییرات مدیریتی، تجدید و فروش تودلی‌ها با شتاب و قدرت بیشتری به بازار پمپاژ می‌شود. چه بخواهیم و چه نخواهیم، خودرو همواره لیدر مؤثر و مهمی برای بازار بوده که اگر هم حتی در بدترین شرایط توان حرکت کوتاه‌مدت در بازار را نداشته باشد و جلوی افت بازار را گرفته و از این جهت مؤثر باشد. به نظر دومین رویداد و دومین عامل که در روزهای پیش رو به‌عنوان عامل مؤثر و مهم در جهت تغییر مسیر بازار نقش‌آفرینی خواهد کرد، اخبار صنایع مختلف نظیر پالایشیها است. البته اخبار و تحولات بنزین و برق هم این میان وجود دارد که ممکن است اثر متفاوتی در بازار داشته باشند.
عامل سوم، رویداد بسیار مهم و خاص سیاسی است که توجه‌ها را به خود جلب کرده و آن هم چیزی جز تصویب FATF نیست که این بار حاکمیت تصمیم خود را گرفته است که برای خروج از بحران‌های مختلف به این موضوع خاتمه دهد. احتمالاً تصویب این موضوع، اثر مثبتی بر کلیت بازار و به‌خصوص گروه بانک خواهد داشت.
چهارمین، عامل که این روزها همه سهامداران بین اخبار مختلف به دنبال آن هستند شنیدن اخبار مذاکره، توافق و گمانه‌زنی‌ها در این مورد است. به نظر می‌رسد یکی از مؤثرترین و خاص‌ترین عوامل در بازار طی این مدت و به‌طور کلی از این پس، عامل توافق یا عدم توافق مذاکره و خبرهای آن است. اثرگذاری این موضوع در بازار سرمایه و بسیاری از بازارها آنقدر قوی، محکم و زیاد است که می‌تواند خطوط را جابه‌جا کند. پس می‌توان از این موضوع و اخبار آن هم به‌عنوان یکی از عوامل شش‌گانه و شاید بتوان با جرأت مهم‌ترین عامل مؤثر در این روزهای بازار یاد کرد.
عامل پنجم به زودی و طی دو سه روز آتی مشخص خواهد شد و آن هم موضوع نرخ بهره است. کاهش یک یا دو درصدی این نرخ، یک سیگنال و چراغ مثبت از سوی حاکمیت برای سیستم اقتصادی کشور است و در نقطه مقابل، ثبات و افزایش آن تبعات و مشکلات عدیده‌ای را در پیش خواهد داشت.
عامل ششم، موضوع نرخ ارز است که به نظر تا حدودی فضا در نرخ ارز شفاف‌تر و روشن‌تر شده است. اما بازار یک ترس ویژه از تحولات ارزی دارد و دولت به سراغ فرمول‌های قدیمی سرکوب نرخ توافقی در سامانه جدید برود. اگر این اتفاق رخ دهد، قطعاً رویداد خوبی برای بازار نیست و درست در نقطه مقابل، حرکت آزادانه و شفاف و روشن نرخ، پالس مثبت قوی برای اقتصاد و بازار سرمایه شده و می‌تواند رفتاری شبیه آنچه اخیراً تجربه کردیم را دوباره با سرعت کمتر در بازار رقم بزند. از همین رو دنبال کردن روزانه این نرخ‌ها و سیاست‌های دولت در این حوزه بسیار مهم و اثرگذار است و به‌طور کلی سهامداران باید نرخ ارز را از این پس بیشتر دنبال کنند؛ چرا که معتقدیم اگر اتفاق عجیبی رخ ندهد، ثبات را خواهیم داشت و در صورت وقوع تحولات مثبت و منفی، آماده واکنش‌های سریع و قوی به این موارد است.
قطعاً به جز این 6 عامل می‌توان عوامل دیگری را نیز در مسیر بازار نام برد و ترسیم کرد، اما این 6 موضوع عوامل اصلی و تاثیرگذار در بازار هستند که قابلیت ایجاد روندها و طول موج‌های بلندتر از متوسط این روزهای بازار را دارند. به‌نوعی هر یک از این 6 عامل می‌توانند جریان تعیین‌کننده‌ای در شرایط بازار داشته باشند. البته بسته به نوع وقوع و کیفیت هر یک از این عوامل، بازار واکنش متناسب با آن را پیش خواهد گرفت.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/867539/نقش-منفی-تکنیکالیست-ها-در-روند-بورس-|-پول-هوشمند-فعلا-تماشاچی-است
بستن   چاپ