پیام مازند
عباس آباد هویت و نماد ایرانی است
شنبه 13 بهمن 1403 - 22:28:49
پیام مازند - به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، «سیدرضا صالحی‌امیری» وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی امروز (شنبه) در بازدید از عباس آباد بهشهر و گوهرتپه رستمکلا بهشهر اظهار داشت: در خدمت‌مردم خونگرم‌مازندران و مردم با فضیلت و سخت کوش بهشهر هستیم.
وی افزود: در مازندران، بهشهر از سرآمدان است و با داشتن ظرفیت‌های گردشگری می‌تواند از قطب‌های گردشگری باشد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: کاوش‌ها تپه‌ها باید ادامه داشته و مجموعه دریاچه عباس آباد و پل 500 ساله با ارزش است و ثبت جهانی شده و ما حق مداخله نداریم.
این مسئول اضافه کرد: هرنوع مداخله در سطح هر ارگانی در سطح بنای ثبت جهانی تهدید برای بناست.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اظهار اینکه دغدغه و گله مندی از گذشته در مورد آثار میراثی و تصرف برخی نهاد‌ها وجود داشت، خاطرنشان کرد: با دستگاه‌های ذی ربط گفت‌و‌گو می‌کنیم تا فضا‌ها آزاد شود که متعلق به مردم است و هیچ حقی برای هیچ فردی نیست و کار ما حفاظت، مرمت و صیانت و سپردن به آیندگان است.
صالحی‌امیری از عباس آباد بهشهر، به عنوان آبروی بهشهر و مازندران نام برد و بیان کرد: این بنا و آثار، متعلق به این منطقه و کشور نیست و متعلق به جهانیان است و اکنون که در یونسکو ثبت شد، باید منافع ملی را بر منافع بخشی مقدم بداریم.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین در مورد سایت موزه گوهرتپه رستمکلا بهشهر‌ها یادآور شد: کاوش خوبی در منطقه انجام شد و باید استمرار یابد و همچنین پایگاه عباس آباد تقویت شده و منطقه توسعه یابد و از ظرفیت گردشگری استفاده شود.
این مسئول اذعان داشت: باید سرمایه گذاری بیشتری برای مرمت، احیا و سرمایه گذاری انجام و با دانشگاه‌های دنیا ارتباط گرفته و همه بداند که آثار میراثی باید توسط نهاد تخصصی اداره و صیانت شود و به دستگاه دیگر واگذار نمی‌شود و این حق و متولی گری آثار میراثی در سال 1305 به میراث فرهنگی سپرده شد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: گوهرتپه گوهری پنهان در دل خاک از دوره مفرغ است که شهری در خاک مدفون است و با کاووش اولیه آثار گران سنگی به دست آمد و باید کاوش‌ها ادامه یابد که اگر به درستی کاوش شود بسیاری از نقطه‌های کشف نشده کشف می‌شود.
وی گفت: نوار ساحلی خط گرگان، مازندران و گیلان، ارتباط تمدنی بالایی دارد و باید روابط این اجزای ساحلی کشف شود و با 5 پژوهشکده فعال‌ایم و در جهت تقویت آثار میراثی، فرهنگی و تاریخی تصمیم‌می گیریم.
به گفته صالحی‌امیری، عباس آباد و آثار میراثی تنها بنا نیست بلکه هویت و شخصیت و نماد ایرانی است و باید کوتاهی در جذب گردشگر را جبران‌کنیم.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: همه تپه‌ها، بنا‌ها و آثار میراث متعلق به مردم است و هر نوع تصرفی، تصرف در اموال مردم است و ما امانتدار مردم هستیم و من و همکارانم وظیفه مرمت و صیانت و حفاظت برای انتقال به نسل‌های بعدی را برعهده داریم.
انتهای پیام/

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/867369/عباس-آباد-هویت-و-نماد-ایرانی-است
بستن   چاپ