پیام مازند
لزوم اجرای کیف پول یکپارچه شهروندی در 7 کلان‌شهر کشور
چهارشنبه 3 بهمن 1403 - 12:59:05
پیام مازند - رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلان‌شهرهای کشور گفت: در راستای اجرای کیف پول یکپارچه شهروندی یا حساب یکپارچه شهروندی با توجه به ضرورت موضوع مقرر شد جلسه‌ای با بانک مربوطه برگزار شود که اقدام کننده این موضوع کلان‌شهرهای قزوین، رشت، اردبیل، اراک، تبریز، شیراز و مشهد هستند.
سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: سی‌وسومین نشست مدیران فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلان‌شهرهای ایران که به‌منظور بررسی و انتخاب الگو، اهداف و فرایند ارزیابی هوشمندسازی در کلان‌شهرهای کشور، گزارش پیشرفت کیف پول شهروندی، بررسی بودجه کلان‌شهرها در حوزه فاوا و شهر هوشمند، راه‌اندازی اتوماسیون داخلی بین شهرداران و کمیسیون‌ها، داشبورد مدیریتی تماشا و پیگیری مصوبات قبل در جزیره کیش برگزار شد.
وی با اشاره به موارد مطرح شده در این نشست افزود: ابتدای جلسه گزارشی از مصوبات و دستور جلسه ارائه شد و توضیحات لازم در این زمینه توسط اقدام کننده‌های هر یک از مصوبات ارائه شد، سپس در مورد بررسی و انتخاب الگو، اهداف و فرایند ارزیابی هوشمندسازی در کلان‌شهرهای کشور با توجه به مصوبات جلسه قبل و ارائه تجربه شهرداری مشهد در قالب وبینار جمع‌بندی شد.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلان‌شهرهای کشور تاکید کرد: محدوده هوشمندسازی «مدیریت شهری» است، اما در طراحی الگو و توسعه زیرساخت‌ها به‌نحوی عمل شود که امکان توسعه سرویس‌های بین‌بخشی میسر باشد.
فردانی گفت: در راستای انتخاب الگوی بیرونی یا درونی پس از بررسی و تبادل نظر و با توجه به مواردی از جمله تفاوت ساختار حاکمیتی و مدیریتی، طولانی‌بودن زمان اجرا، نبود تناسب با اقتضائات و اولویت‌های مدیریت شهری، در بعضی موارد هزینه‌بر بودن، مقرر شد الگو به‌صورت بومی طراحی و تدوین شود.
وی ادامه داد: الگوی ارزیابی با رویکرد تدوین سند جامع هوشمندسازی تدوین، از تجارب جهانی و ملی در طراحی الگو استفاده و ویرایش اول الگوی طراحی شده در جلسه بعدی توسط همه اعضا تکمیل و تدقیق شود و در جلسه کمیسیون که دو هفته آینده تشکیل می‌شود، بحث و تبادل نظر انجام شود.
دستیار ویژه شهردار اصفهان در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: زمان‌بندی کلان این نشست شامل مواردی از جمله نهایی‌سازی الگوی ارزیابی، انجام خودارزیابی توسط هر کدام از شهرها، انجام ارزیابی بیرونی و تهیه گزارش ارزیابی و هدف‌گذاری شهرها با توجه به وضعیت موجود و اقتضائات محلی می‌شود.
فردانی با بیان اینکه برای ارزیابی بیرونی مقرر شد شهرها در دو سطح و به صورت دو ارزیابی بیرونی را انجام دهند، گفت: در راستای اجرای کیف پول یکپارچه شهروندی یا حساب یکپارچه شهروندی با توجه به ضرورت موضوع، مقرر شد شهرهای اراک، تبریز و شیراز در گروه قبلی اضافه شوند تا دو هفته دیگر چهارچوب همکاری و نقش بانک مشخص (یا ظرفیت‌های دیگر) و جلسه‌ای با بانک برگزار شود و بر یکپارچگی پرداخت الکترونیک تأکید شود، زیرا این یکپارچگی نیاز به بررسی بیشتر دارد و اقدام‌کننده این موضوع کلان‌شهرهای قزوین، رشت، اردبیل، اراک، تبریز، شیراز و مشهد هستند.
فردانی گفت: برای مقایسه بودجه فاوا کلان‌شهرهای ایران مقرر شد همه کلان‌شهرها در فرمت تهیه شده که در گروه ارسال شده است، اطلاعات را تکمیل کنند و در تکمیل اطلاعات به تعاریف توجه شود و مقرر شد کلان‌شهر ارومیه اطلاعات تمام شهرها را جمع‌بندی و به همراه جدول مقایسه‌ای با حداقل سه شهر هوشمند دنیا آماده و ارائه کند.
وی افزود: درباره راه‌اندازی سامانه اتوماسیون اداری برای مجمع شهرداران کلان‌شهر، به‌منظور رسمیت‌بخشی به مکاتبات و پیگیری مصوبات کمیسیون‌ها پیشنهادهایی مطرح و مقرر شد این پیشنهادها به دبیرکل مجمع ارائه و پس از تعیین راهکار نهایی اقدام شود.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلان‌شهرهای کشور تاکید کرد: در مورد راه‌اندازی داشبوردهای تالار مقایسه شهرهای ایران (تماشا) پس از بررسی مواردی از جمله این داشبوردها در دو سطح شهری و موضوعی طراحی شود که در سطح شهری اطلاعات کلی که در یک شهر نیاز است و دو فاز نخست مقایسه مقرر به حداکثر 40 داده شد و موضوعات پیشنهادی به صورت شهرسازی، مالی و اقتصادی، بودجه، سرمایه انسانی، گردشگری، سلامت، فاوا و شهر هوشمند، انرژی، فرهنگی اجتماعی، محیط زیست، حقوق و بازرسی، ارتباطات و امور بین‌الملل جمع‌بندی شود.
فردانی گفت: با توجه به اهمیت طرح تماشا و ضرورت هماهنگی با کمیسیون برنامه‌ریزی و توسعه کلان‌شهرهای ایران مقرر شد رؤسای دو کمیسیون با حضور ریاست مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران در جلسه‌ای مشترک موضوع را بررسی و نهایی‌سازی کنند.
وی ادامه داد: درباره جایگاه و ساختار سازمان‌های فاوای شهرداری‌ها و موضوعات جذب و حقوق و دستمزد پیشنهادهایی مطرح و مقرر شد کلان‌شهرهای قزوین و اردبیل پیگیری و نتیجه را گزارش دهند.
دستیار ویژه شهردار اصفهان در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: گزارش کمی و بصری از فعالیت کمیسیون سال 1403 را شهر یزد باید با همکاری سایر کلان‌شهرها آماده و ارائه کند و در فواصل برگزاری جلسات کمیسیون، اعضای کمیسیون با رئیس و دبیر کمیسیون درباره مصوبات مربوطه ارتباط داشته باشند و گزارش اقدامات انجام شده را ارسال کنند.
وی اضافه کرد: جلسه بعدی کمیسیون دو هفته دیگر و به‌صورت غیر حضوری با موضوع پرداخت الکترونیک و کیف پول مشترک و تکمیل الگوی ارزیابی شهر هوشمند برگزار خواهد شد.
کد خبر 832172

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/863795/لزوم-اجرای-کیف-پول-یکپارچه-شهروندی-در-7-کلان‌شهر-کشور
بستن   چاپ