پیام مازند - به گزارش خبرنگار مهر سرمایهگذاری خارجی یکی از عوامل مهم در رشد اقتصادی کشورها محسوب میشود. این نوع سرمایهگذاری میتواند در قالب خرید سهام شرکتها، ایجاد کسبوکارهای جدید یا توسعه کسبوکارهای موجود انجام شود.
کارشناسان اقتصادی معتقدند با افزایش سرمایهگذاری میتواند رشد تولید نیز رقم بخورد به طوری که با تزریق سرمایه جدید شاهد افزایش ظرفیت تولید و ایجاد فرصتهای جدید شغلی خواهیم بود و در نهایت منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی خواهد شد.
مسئله اینجا است که انتقال دانش و فناوری نیز میتواند به نوعی سرمایه گذاری محسوب شود به طوری که شرکتهای خارجی اغلب فناوریهای پیشرفتهتری نسبت به شرکتهای داخلی دارند. ورود این شرکتها به کشور میتواند باعث انتقال این فناوریها و دانش فنی به شرکتهای داخلی شود. همچنین آموزش و توسعه نیروی کار، اقدام برای بهبود بهره وری نیز میتواند از مصادیق سرمایه گذاری خارجی باشد.
در همین رابطه رئیس انجمن سرمایهگذاری خارجی ایران معتقد است برخی استنباط میکنند که در کشورمان فقط نیاز به پولِ سرمایهگذاران خارجی داریم. در حقیقت جذب سرمایهگذاران خارج از کشور به این مفهوم است که نیاز به ارتباطات و تجهیزات بینالمللی و ماشینآلات با استانداردهای روز دنیا داریم تا بتواند کمک کند؛ بنابراین صرفاً جذب منابع ارزی طرفهای خارجی نباید مطرح باشد و باید به این موضوع توجه شود که با جذب سرمایهگذار خارجی، تکنولوژیهای روز دنیا به کشورمان وارد خواهد شد.
سرمایه گذاری خارجی فقط ورود پول نیست
به گفته حسین سلیمی باید به این موضوع توجه کنیم که سرمایهگذاری خارجی در کشور ترکیه و چین که منجر به رشد اقتصادی این کشورها شده است، صرفاً جذب پول نبوده و فنّاوری و تجربیات هم به همراه خود بردهاند. بهگونهای که سرمایهگذار خارجی تکنولوژیای که در کشور مبدأ موفق بوده را به کشور سرمایه پذیر خواهد برد.
رئیس انجمن سرمایهگذاری خارجی ایران یادآور شد: از سوی دیگر پیش از ورود سرمایهگذار خارجی، باید بستر و قوانین و مقررات را فراهم کنیم تا سرمایهگذار خارجی بتواند از منافعش در اینجا، سود حاصل کند. تحولات ارزی و خروج ارز از کشور در چند دهه گذشته بهگونهای بوده است که نشان میدهد سرمایهگذار خارجی نیازمند فضای باثبات اقتصادی و ارزی در کشور مقصد است.
وی ادامه داد: مقررات خلقالساعه در بخشهای مختلف نظیر بانک مرکزی، باب میل سرمایهگذار خارجی نیست. مثلاً سرمایهگذار خارجی با این پرسش مواجه است که اگر در قوانین مالیاتی تا سال آینده معافیت مالیاتی در نظر گرفتهشده است، آیا برای سال بعد نیز این قوانین ثابت است یا اینکه هرسال تغییر خواهد کرد؟ اینها نمونههایی است که نشان میدهد، باید در داخل کشور، مقررات اقتصادی را به سمت ایجاد فضای با ثبات داخلی و بینالمللی سوق دهیم تا سرمایهگذار خارجی با دیدگاه حفظ منافع و سوددهی وارد کشورمان شود.
به گزارش مهر یکی دیگر از اهداف سرمایه گذاران خارجی برای ورود به کشور مسئله توسعه صادرات است به طوری که شرکتهای خارجی اغلب به دنبال بازارهای صادراتی هستند. ورود این شرکتها به کشور میتواند به افزایش صادرات محصولات داخلی و درآمدهای ارزی منجر شود.
هدف از سرمایه گذاری خارجی چیست؟
همچنین ورود سرمایه گذاران خارجی با توجه به مواردی که گفته شد منجر به ایجاد رقابت سالم خواهد شد حضور شرکتهای خارجی باعث افزایش رقابت در بازار داخلی میشود که این امر میتواند منجر به بهبود کیفیت محصولات و خدمات و کاهش قیمتها میشود.
بررسی وضعیت سرمایه گذاری خارجی در ایران نشان میدهد در 9 ماه سال جاری روند سرمایهگذاری در ایران با چالشها و فرصتهای متعددی همراه بوده است این دوره زمانی از نظر تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیار پرتنش بوده و تأثیرات قابلتوجهی بر وضعیت سرمایهگذاری داخلی و خارجی داشته است.
در زمینه سرمایهگذاری داخلی، تحولات متعددی همچون افزایش نرخ تورم، نوسانات نرخ ارز و تغییرات در سیاستهای مالیاتی بر تصمیمگیری سرمایهگذاران داخلی تأثیرگذار بودهاند، حال تلاشهای دولت برای بهبود شرایط اقتصادی و کاهش فشارهای مالیاتی نشاندهنده نشانههای مثبتی از تلاش برای ایجاد تعادل در بازار است.
تحریمهای بینالمللی و مسائل سیاسی نقش کلیدی در کاهش جذابیت بازار ایران برای سرمایهگذاران خارجی داشتهاند، بسیاری از سرمایهگذاران خارجی به دلیل تحریمها و ناپایداریهای اقتصادی از ورود به بازار ایران خودداری کردهاند یا سرمایهگذاریهای خود را محدود کردهاند، با این حال توافقات اخیر و مذاکرات بینالمللی امیدواریهایی برای بهبود وضعیت سرمایهگذاری خارجی ایجاد کردهاند.
کد خبر 6353531
http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/863450/مصادیق-سرمایه-گذاری-خارجی-چیست؟-؛-آیا-پول-همه-چیز-است