پیام مازند
خسارت فعالیت معادن به محیط‌زیست پرداخت نمی‌شود/ تکثیر گوزن زرد در مجموعه کشت و صنعت خرم آباد
يکشنبه 30 دي 1403 - 17:08:27
پیام مازند - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از آغاز تکثیر گونه منقرض شده گوزن زرد لرستان در مجموعه کشت و صنعت خرم آباد خبر داد.
کامران فرمان پور در نشست با خبرنگاران در سخنانی با اینکه در منطقه چگنی دو معدن فعال داریم، اظهار داشت: یکی از این معادن فعال در چگنی و یکی هم در پناهگاه حیات‌وحش «سفیدکوه» ازنا قرار دارند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه این دو معدن در داخل مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست هستند، عنوان کرد: اینها دارای پروانه فعالیت هستند، تا زمانی که مدت‌زمان پروانه آنها تمام نشود، نمی‌توانیم پروانه‌ای را ابطال کنیم، اما می‌توانیم نظارت برای کاهش تخریب‌های آنها داشته باشیم.
مدیرکل محیط‌زیست لرستان، عنوان کرد: این معادن از محدوده مصوب خود حق ندارند خارج شوند و باید ملزومات زیست‌محیطی را رعایت کنند؛ چون در حاشیه مناطق تحت مدیریت هستند برای حفظ آرامش طبیعت و حیات‌وحش حتماً نباید تخریب داشته باشند.
فرمان پور، افزود: این معدن‌ها نباید انفجار داشته باشند.
وی با بیان اینکه متأسفانه درآمدهای حاصل از فعالیت این معادن به منابع طبیعی اختصاص پیدا می‌کند، گفت: خسارتی که باید پرداخت شود هم باید به منابع طبیعی پرداخت شود و آنها باید کارهای احیایی را انجام دهند.
مدیرکل محیط‌زیست لرستان با اشاره به اینکه بااین‌وجود ما نظارت‌ها خود را داشته‌ایم، اما متأسفانه درآمدها و جرایمی که باید از سوی این معادن پرداخت شود باید به منابع طبیعی پرداخت شود، گفت: ما هم به‌هیچ‌عنوان اجازه نمی‌دهیم که معدن جدیدی در مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت ما مجوز بگیرد.
فرمان پور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وقتی مجوز استقرار یک صنعت صادر می‌کنیم، بر اساس قانون باید 10 درصد فضای سبز داشته باشند، افزود: این دستورالعمل‌ها به‌روز می‌شوند، بااین‌وجود همه صنایع ملزم شده‌اند که بین 10 تا 20 درصد از توسعه فضای سبز داشته باشند.
وی بیان داشت: این هم مختص صنایع بزرگ است، زمانی که می‌خواهند پروانه بهره‌برداری بگیرند بر اساس تعهداتی که به ما داده‌اند باید فعالیت داشته باشند.
مدیرکل محیط‌زیست لرستان در ادامه با اشاره به آتش‌سوزی در مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست در استان، عنوان کرد: معمولاً این آتش‌سوزی‌ها از خردادماه شروع می‌شوند.
فرمان پور با بیان اینکه امسال این آتش‌سوزی‌ها را در سطح 400 هکتار از مراتع و جنگل‌های مناطق حفاظت شده استان داشته‌ایم، گفت: با حضور همکاران محیط‌زیست و محیط‌بانان این آتش‌سوزی‌ها اطفا شدند.
وی ادامه داد: خیلی از جانوران هم در این آتش‌سوزی‌ها از بین رفتند.
مدیرکل محیط‌زیست لرستان با بیان اینکه متأسفانه عامل بیشتر آتش‌سوزی‌ها هم انسانی است، ادامه داد: همچنین آتش‌سوزی‌های کاه و کلش و اراضی کشاورزی نیز یکی دیگر از معضلات زیست‌محیطی به‌حساب می‌آید.
فرمان پور با بیان اینکه ما این آتش‌سوزی‌ها را در حاشیه شهر خرم‌آباد و در جنوب و شمال این شهر همواره شاهد هستیم، بیان داشت: حدود 600 پرونده تخلفاتی را دررابطه‌با آتش‌سوزی کاه و کلش تشکیل و به مراجع قضائی معرفی کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه این آتش‌سوزی‌ها را در برداشت اول در خرداد و تیرماه و همچنین در برداشت دوم؛ یعنی فصل پاییز برای برداشت محصول برنج شاهد هستیم، گفت: آلودگی که در فصل پاییز در پی این آتش‌سوزی‌ها ایجاد می‌شود، متفاوت از برداشت اول است، چون برنج چرب مانند است و دود بسیار غلیظی دارد و خیلی برای مردم زجرآور شد که با هماهنگی با دادستان و شعبه ویژه‌ای که داریم، حدود 600 نفر را مستندسازی و به مراجع قضائی معرفی کردیم. 
انتهای پیام 
خبرنگار:امیر محمود داودی نژاد

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/862956/خسارت-فعالیت-معادن-به-محیط‌زیست-پرداخت-نمی‌شود--تکثیر-گوزن-زرد-در-مجموعه-کشت-و-صنعت-خرم-آباد
بستن   چاپ