پیام مازند
دردسرهای ویلاهای ساحلی و جنگلی در مازندران؛ قصرهای انرژی سوز!
دوشنبه 10 دي 1403 - 09:48:44
پیام مازند - رواج ساخت وسازهای غیرمجاز و بی رویه در استان مازندران در دهه‌های گذشته، امروز گریبان استان را گرفت و پیامدهای ناگواری برای استان رقم زده است.
در غرب استان گرایش مردم به الحاق به بافت روستا، ویلاسازی، شهرک سازی و مجتمع سازی بیشتر از دیگر مناطق بوده و به همین دلیل 90 درصد ساخت و سازها در اراضی روستایی مازندران در غرب استان انجام می‌شود و در نتیجه کشاورزان و باغداران روستایی تنها تماشاگر ارزش افزوده اراضی الحاق به بافت روستا هستند و منفعت آن به جیب غیرروستایی می‌رود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
طی دو دهه گذشته بیش از 100 هزار ویلای اختصاصی در مازندران ساخته شد و پروانه ساختمان و همه امتیازات آن به نام غیر مازندرانی به ثبت رسید و اگر به همین ترتیب ادامه پیدا کند حوزه گردشگری مازندران تا 30 سال آینده رونق نمی‌یابد.
نگاهی به آمارهای گاز و آب در مازندران نشان می‌دهد که بیش از 20 درصد مشترکان تحت پوشش پرمصرف هستند و بالای 90 درصد این مشترکان را ویلاهای خالی از سکنه و غیربومی و دارای استخر تشکیل می‌دهند که در زمان ناترازی نیز انرژی بر هستند.
محمد قمی مدرس دانشگاه در مازندران با اشاره به اینکه کم توجهی به مبحث ایمنی ساختمان از جمله دلایل هدر رفت انرژی به شمار می‌رود، افزود: امروز اگرچه ساختمان‌های زیبا ساخته می‌شود اما ضد زلزله و مقاوم نیستند.

پیام مازند

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه هرچند تلفات ناشی از زلزله‌های بزرگ کشور کاهش چشمگیری یافته است، افزود: ساختمان‌های ما ایمن تر و تاب آور شدند اما همچنان ضد زلزله نیستند.
ویلاهای غیرمجاز و شیک زیادی در استان ساخته می‌شود که سازه‌های چندان مقاومی ندارد و این مسئله استان را در سال‌های آینده دچار مشکل می‌کند
وی ایجاد حلقه و شکاف در نظارت نظام مهندسی را از جمله چالش‌ها بیان کرد و گفت: ویلاهای غیرمجاز و شیک زیادی در استان ساخته می‌شود که سازه‌های چندان مقاومی ندارد و این مسئله استان را در سال‌های آینده دچار مشکل می‌کند.
قمی افزود: علاوه بر بروز مشکلات در زمان ناترازی انرژی و هدررفت بی رویه انرژی در این ویلاهای بزرگ و شیک، نبود نظارت بر ساخت وسازها، مازندران را در آینده با چالش فرونشست روبرو می‌کند.
وی با بیان اینکه عدم همسان سازی طرح تفصیلی مردم را به سمت ساخت وسازهای بیش از حد سوق می‌دهد، گفت: اینکه نظام مهندسی دخل و تصرفی در بهینه سازی ندارد، مشکلات را افزایش می‌دهد.
وی فرونشست را چالش بزرگ و مهم آینده مازندران بیان کرد و گفت: از آمل به سمت نوشهر مستعد فرونشست هستیم و برای این کار باید جلوی ساخت وسازهای بی رویه را گرفت.
طبق آمارها ده‌ها هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی مازندران در اثر ویلاسازی تغییر کاربری داده شد و تبعات این ساخت وسازهای غیرمجاز امروز گریبان مازندران را گرفته است. پایش مشترکان پرمصرف در حوزه آب و فاضلاب، رد ساخت وسازهای غیرمجاز دهه‌های گذشته را بیش از پیش نمایان می‌کند.
بهزاد برارزاده مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه 20 درصد مشترکان تحت پوشش این شرکت را پرمصرف‌ها تشکیل می‌دهند، افزود: مشترکان پرمصرف بر اساس قبوضی که هر ماه صادر می‌شود شناسایی می‌شوند.
200 هزار مشترک غیربومی و اقامتگاه‌های غیردائم داریم

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/856184/دردسرهای-ویلاهای-ساحلی-و-جنگلی-در-مازندران؛-قصرهای-انرژی-سوز!
بستن   چاپ