پیام مازند
ارتباط دوسویه صنایع حمل‌ ونقل و گردشگری در توسعه مقاصد سفر
سه شنبه 4 دي 1403 - 16:56:06
پیام مازند - تین نیوز |
پژوهشگر حوزه گردشگری و دبیر و نائب رییس انجمن گردشگری پایدار سبز مازندران گفت: این موضوع روشن است که "راه ارتباطی" بخش جدایی ناپذیر گردشگری است و بنابرین اگر قرار براین باشد که مقاصد سفر بیشتری داشته باشیم ناگزیر باید ناوگان حمل و نقل ریلی، هوایی، جاده ای و آبی مناسب و امن ایجاد کنیم.
به گارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مهران حسنی با اشاره به اینکه گردشگری صنعتی بسیار پیچیده و مجموعه و نظامی از عناصر به هم پیوسته است که در تمام مراحل با هم در تعامل هستند، خاطرنشان کرد: به طور کلی عناصر گردشگری در پنج دستۀ حمل و نقل، غذا و مراکز پذیرایی، اقامتگاه ها، خدمات و جاذبه ها تقسیم بندی می شوند و زنجیره هایی از ارزش را در صنعت پربازده گردشگری که هر یک به نوبه خود دارای جایگاه و اهمیت هستند، ایجاد می کنند.
وی معتقد است که با تامل در مفهوم و کارکرد صنعت گردشگری، مشخص می شود که صنعت گردشگری مجموعه ای از عناصر و یا عواملی است که ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی با یکدیگر دارند و در تعامل دوطرفه هستند.
این پژوهشگر حوزه گردشگری با بیان اینکه سیستم حمل و نقل اعم از جاده ای، ریلی، هوایی و آبی به عنوان رابط مقصد با مراکز اقامتی، جاذبه ها و سایر مکان های گردشگری ست، افزود: همین ارتباط تنگاتنگ بیانگر آن است که گردشگری به عنوان صنعت، دارای نظامِ عرضه و تقاضاست و اجرای نظام عرضه این صنعت، متشکل از جاذبه ها، خدمات، حمل و نقل، اطلاعات و بخش های حمایتی است و کارکرد صحیح هر یک از این عوامل سبب توسعه صنعت گردشگری می شود.
رشد سریع سیر تکاملی حمل و نقل
حسنی با اشاره به این موضوع بارز که حمل و نقل به عنوان عامل مهم در جا به جایی مسافر نقش حائز اهمیتی را در صنعت گردشگری ایفا می کند، با نگاهی به سیر تاریخی در حمل و نقل، اظهار کرد: از ابتدا سفر انسان ها با پای پیاده و در همین زمان با استفاده از حیوانات صورت گرفت و در این سیر تکاملی با استفاده از کالسکه، خودرو، هواپیما، قطار و کشتی، شاهد تحول عظیم در رشد و توسعه حمل و نقل هستیم.
او ادامه داد: گاهی پیشرفت در برخی از آنها به حدی ست که علاوه بر وسیلۀ حمل و نقل، به دلیل جذابیت در ساختار فیزیکی، استفاده از فناوری نوین، هوش مصنوعی و...، خود به جاذبه ای تبدیل شده و در جلب و جذب گردشگران موثرند.
عضو انجمن متخصصان گردشگری کشور با اشاره به اینکه سیستم حمل و نقل به عنوان یک عنصر اساسی در گردشگری است که نواحی مبدا و مقصد را پیوند می دهد، گفت: در انتخاب روش حمل و نقل و استفاده از آن توسط گردشگران، عواملی چون فراهم بودن امکانات مناسب، مطمئن، راحت، سریع، محدودیت زمانی، فاصله، موقعیت جغرافیایی، امنیت، مزیت، قیمت، رقابت و...، تاثیرگذارند.
حسنی تصریح کرد: بر بعضی موارد هزینه حمل و نقل در برخی از مقاصد، بیشترین قسمت از هزینه سفر را به خود اختصاص می دهد و تاثیر مستقیم بر نوع و نحوه سفر، باوجود ذائقه و میل باطنی گردشگران دارد.
دبیر انجمن گردشگری پایدار سبز مازندران معتقد است که تابع تقاضای سفر برای صنعت گردشگری، متاثر از هزینه های حمل و نقل بوده و یکی از عواملی که در توسعه گردشگری و افزایش تقاضای آن اثر قابل توجهی دارد، همین هزینه حمل و نقل است.

پیام مازند

ارتباط روشن بین 2 صنعت اشتغال زا و درآمدزا حمل ونقل و گردشگری
وی ادامه داد: با توجه به ارتباط 2 سویه بین این دو صنعت اشتغال زا و درآمدزا، برای ایجاد و توسعه جاذبه ها و مناطق گردشگرپذیر، در برنامه ریزی ها باید قابلیت دسترسی را در اولویت برنامه مطالعاتی و عملیاتی از بین عناصر متعدد و مختلف مورد نیاز جهت ایجاد و توسعه سرمایه گذاری قرار داد.
حسنی با بیان اینکه توسعه گردشگری، ارتباط عمیق با پیشرفت های حاصل شده در توسعه حمل و نقل، علوم و فنون و به نوعی توسعه وسایل، تسهیلات و تاسیسات زیربنایی لازم برای انجام سفر دارد، گفت: در مقاصد گردشگری که محدودیت هایی در سیستم حمل و نقل و ساختار زیربنایی وجود داشته باشد، به عنوان بزرگترین مانع و عامل بازدارنده در مسیر رشد گردشگری خواهد بود. به طور قطع توسعه گردشگری نیازمند سرمایه گذاری های خرد و کلان در امور زیربنایی و روبنایی مقاصد سفر است و اگر چه در بازاریابی و جذب گردشگر، فاصله و مسافت بین مبدا و مقصد بسیار تاثیرگذار است ولی با توسعه قابلیت های دسترسی، می توان این موانع را رفع و یا کم اثر و در واقع با دسترسی مناسب، در زنجیره عناصر و ارکان گردشگری، سفر را تسهیل و مسافرت را آسان کرد.
مازندران و ظرفیت های حمل و نقل
وی اضافه کرد: نظر به اینکه مازندران در کرانه جنوبی دریای خزر با استان های گلستان، سمنان، البرز، قزوین، گیلان و تهران هم مرز است و از طریق دریای خزر به کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، روسیه و آذربایجان مرز بین المللی دارد، از اهمیت راه های دسترسی سخن گفت.
این پژوهشگر حوزه گردشگری همچنین اشاره کرد که شبکه ارتباطی بین 22 شهرستان مازندران امری بسیار حیاتی و اساسی بوده و ارتباطات موثر و سریع بین آنها بی تردید در توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه نیز تاثیرگذار است.
حسنی ادامه داد: راه های دسترسی جاده ای در هراز، کندوان و سوادکوه که به مرکز کشور متصل می شود و از طریق دیگر مسیرهای زمینی به استان های همسایه می رسد؛ همچنین مسیر ریلی بسیار زیبایی که به ارتباط با دیگر استان ها و شهرهای کشور در حمل و نقل کمک می کند نیز از ظرفیت های حمل و نقلی در این استان هستند.
عضو انجمن متخصصان گردشگری کشور در پایان گفت: وجود سه فرودگاه در ساری، نوشهر و رامسر که به عنوان راه های ارتباطی هوایی، مازندران را از طریق پروازهای داخلی به دیگر استان ها و با پروازهای بین المللی به برخی از کشورها وصل می کند نیز در صنعت حمل و نقل و گردشگری حائز اهمیت است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/854701/ارتباط-دوسویه-صنایع-حمل‌-ونقل-و-گردشگری-در-توسعه-مقاصد-سفر
بستن   چاپ