پیام مازند
ادامه واکنش‌ها به اظهارات مهری دارستانی علیه پزشکیان
شنبه 17 آذر 1403 - 10:09:52
پیام مازند - خوشبختانه توهین‌کنندگان به رئیس‌جمهور و حتی موافقان اجرای مصوبه در میان مجموعه اصولگرایان اقلیت هستند؛ هرچند صدایشان بلندتر است و خیلی از آنان نیز مخالف‌اند و این را به‌نحوی بازتاب داده‌اند.
روزنامه هم میهن نوشت: در پی مواضع صریح و روشن و مردمی آقای پزشکیان درباره مصوبه عجیب و غیرقابل‌انتظار درباره پوشش زنان، توپخانه تندروها روشن شد و حتی به شکل زشتی یک دوجین صفاتی را روانه پزشکیان کردند که اگر یکی از آنها را به چهره‌های ناکارآمد خودشان می‌گفتید، معرکه‌ای باورنکردنی به‌وجود می‌آوردند.
البته، منتقدان این طرف به هر دلیلی یا ترس یا ادب چنین کاری را نمی‌کنند. جالب اینکه چنین صفاتی از دهان زنی بیرون آمد که خود را متعهد و متدین می‌داند و مسئولیت بالایی هم در ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دارد که رقم ناقابل 255میلیارد تومان بودجه این ملت را می‌گیرند تا برخی از مسئولین آن توهین و فحاشی کنند.
هنگامی که مدیران عالی آنان چنین هستند و از توهین علیه رئیس‌جمهور هم پرهیزی ندارند، باید دید که افراد رده‌های پایین و آموزش‌ندیده آنان چگونه‌اند و مردم کوچه و خیابان را چگونه ارشاد و امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر می‌کنند؟ انتظار می‌رفت این توهین‌ها و حملات محدود باشد؛ ولی روز گذشته نیز ادامه یافت و اعاظم جریان تندرو نیز وارد میدان شدند و برای رئیس‌جمهور تعیین‌تکلیف کردند که باید چنین مصوبه‌ای را اجرا کند.
البته باید به آنان بشارت داد همان‌گونه که شما هم می‌دانید پزشکیان چنین نخواهد کرد. این وظیفه شماست؛ پس آماده باشید که اگر مجاز شدید بیایید و این مصوبه را اجرا کنید. تکلیف مالایطاق بر هیچ‌کس از جمله رئیس‌جمهور بار نکنید زیرا خلاف عقل است.
اجرای این مصوبه با اخلاق و منش و رویکرد شما سازگار است. پزشکیان تابع امام‌علی(ع) است و برخلاف دیگران بارها گفته که دروغ نمی‌گوید و برای خدمت و آسایش و رفاه مردم و اسلام محمدی آمده است. دلیلی نمی‌بیند سیاستی را که مطابق وعده‌هایش و آموزه‌هایش نمی‌بیند (درست یا نادرست) اجرا کند؛ چراکه نمی‌تواند اجرا کند و توانش را ندارد.
البته، خوشبختانه توهین‌کنندگان به رئیس‌جمهور و حتی موافقان اجرای مصوبه در میان مجموعه اصولگرایان اقلیت هستند؛ هرچند صدایشان بلندتر است و خیلی از آنان نیز مخالف‌اند و این را به‌نحوی بازتاب داده‌اند.
اگر بخواهیم با منطق پزشکیان و با استناد به امام‌علی(ع) سخن بگوییم، می‌توان به این سخن ایشان پرداخت؛ روزگاری می‌رسد که اسلام را چون پوستین وارونه خواهند پوشید. شاید برای ما سخت بود که بفهمیم چگونه چنین اتفاقی رخ خواهد داد؟
ولی امروز و در عصر ارتباطات می‌بینیم که نه اسلام بلکه قانون اساسی، نه پس از 1400سال بلکه فقط پس از 45سال، دچار چنین سرنوشتی شده است.
واکنش روزنامه نزدیک به قالیباف به اظهارات زن توهین کننده به پزشکیان
روزنامه خراسان با انتخاب تیتر "ادب زن هم به ز دولت اوست" نوشت: ماجرای اخیر پیرامون توئیت توهین آمیز مهری دارســتانی، از اعضای ســتاد امر به معروف و نهی از منکــر و یکــی از مدیــران وزرات کار در زمان حجت عبدالملکی، علیه رئیس جمهــور، موجی از واکنشها و انتقادات گســترده را به همراه داشت.
ایــن رخــداد، فراتــر از موضوعــی فــردی، به خوبی بحرانهای فرهنگــی و اخلاقی موجــود در فضای سیاسی و مسئولیت افراد در قبال اظهارات خود را نشــان میدهد.
توصیفاتی که مهری دارستانی در توییت خود به کار برده است، نه تنها در تعارض آشکار با ادب و احترام است، بلکه از حدود یک نقد سازنده فراتر رفته و به طور صریح به توهینهای شــخصی و تخریبگرانه می انجامد.
استفاده از الفاظی چون " طلبــکار، دروغگــو، بیخاصیت، نــادان" به جای ارائه تحلیل یا بیان دغدغه های واقعی، نه تنها هیچ کمکی به اصلاح یا پیشــبرد گفتمان سیاسی نمیکند، بلکه زشتی و ســطحی نگری را به جامعه تزریق میکند.
این ادبیات، به وضوح نشان از بحران اخلاقی در عرصه سیاســی و اهداف غیرســازنده برای تخریب رقبا دارد؛ بحرانی کــه در آن مرز میان انتقــاد ســازنده و تخریب شــخصی کمرنگ شــده اســت.
به کار بردن چنین زبانی از ســوی فردی که خود را مدعــی امر بــه معــروف میدانــد، تناقضی آشــکار و ضربه ای جدی به جایــگاه و اعتبار نهادی اســت که قرار اســت مروج اخلاق و فرهنگ باشد.
ستاد امر به معروف با اقدام ســریع در اخراج مهری دارستانی، نشان داد که حاضر به پذیرش مسئولیت اشتباهات اعضای خود اســت. با این حال، اخراج یک فــرد، هرچنــد ضــروری، نمیتوانــد جایگزین یک پاســخگویی جامعتر باشــد. این ماجــرا باید به فرصتی برای بررسی عمیقتر ساختارهای تربیتی و نظارتی در ایــن نهاد تبدیل شــود.
آیا افــرادی که مســئول ترویج اخلاق در جامعه هســتند، آموزش و نظارت کافــی دریافــت میکنند؟ آیــا معیارهای اخلاقــی در انتخاب و فعالیت این افراد به درســتی اعمال میشود؟
دارستانی که در حساب توییتر خود شــعار "عدم رعایت ادب = بلاک" را نوشته، در این ماجرا خــود از ادب و احترام تخطی کرده است. یکی از محورهای اساسی این ماجرا، مرز میان آزادی بیــان و اهانت اســت. آزادی بیان به معنای بیان آزادانه دیدگاهها و انتقادات اســت، اما ایــن آزادی هرگز نباید بهانــه ای برای توهین و تخریب باشــد.
توئیت دارســتانی نمونــه ای از سوءاســتفاده از آزادی بیــان اســت که بــه جای غنی ســازی گفتمــان عمومی، بــه تقلیــل آن به مجــادلات ســطحی و زشــت میپــردازد.
علاوه بر این، چنین نقدهــای هتاکانــه و رادیکالی باعث میشــود نقدهای ســازنده و کارســاز دیگر شنیده نشود و به شکاف و دوقطبی شدن جامعه دامن بزند. برخلاف رویــه رهبر انقــلاب که همــواره کمک به دولتهــا را بــرای رفــع کاســتیها، نقصهــا و کمبودها توصیه میکنند، چهره هایی نظیر مهری دارســتانی به جای تلاش برای حل مشــکلات، در مسیر تخریب و تسویه حســابهای سیاسی حرکت میکنند. این رویکــرد با رادیکال کــردن فضــای نقــد، عگفت وگو و نقد سازنده را مســدود کرده و جامعه را بــه ســمت تنشهــا و تقابلهای غیرضــروری ســوق میدهــد.
بســیاری از منتقــدان، خواســتار برخورد قضایی با دارســتانی شــده اند. این درخواســت، نه به قصد ســرکوب آزادی بیان، بلکه بــرای تأکید بر مســئولیت افراد در قبال اظهاراتشــان است. در ســالهای گذشــته، بســیاری از شــهروندان به دلیل بیان نظراتی ســاده تر از ایــن، با واکنش قضایی مواجه شــده اند. اکنون نیز باید یک رویه عادالانه و برابر برای همه اعمال شــود. این اقدام میتوانــد پیام روشــنی برای جامعه داشــته باشد که هیچکس فراتر از قانون نیست.
واکنش ســخنگوی دولــت، به ویژه بازنشــر بخشــی ازمتــن تنفیــذ حکــم ریاســت جمهوری از ســوی رهبر انقلاب، اقدامی هوشــمندانه بود که بدون تند کردن فضا،جایگاه قانونی و مشــروعیت رئیس جمهــور را یادآور شد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/848560/ادامه-واکنش‌ها-به-اظهارات-مهری-دارستانی-علیه-پزشکیان
بستن   چاپ