پیام مازند
پتوس خود را چگونه زیبا کنیم؟
سه شنبه 13 آذر 1403 - 20:57:26
پیام مازند - به گزارش تیم وبگردی ایونا به نقل از مجله آچاره، برای چندین راهکار مختلف پیشنهاد شده است که شرایط نور و آبیاری از مهم‌ترین آن‌ها هستند. پتوس یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است و در بیشتر شرایط محیطی رشد خوبی دارد. مراقبت از آن آسان است و زیبایی خاصی به اطراف می‌بخشد.
اگر می‌خواهید شاهد رشد انفجاری پتوس خود باشید باید به چند نکته توجه داشته باشید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
شما می‌توانید جهت هرس، کوددهی و سمپاشی گلهای آپارتمانی خود از سرویس نگهداری از گیاهان آپارتمانی بهره ببرید.
نکات کلیدی
اگر می‌خواهید گیاه پتوس شما رو به بالا رشد کند باید از پایه کنار آن استفاده کنید.
پرورش پتوس در آب کار آسانی است. کافیست قلمه‌ها را داخل آب بگذارید تا ریشه بزنند.
برای کاشت پتوس در خاک باید گلدانی را انتخاب کنید که سوراخ‌های کافی برای زهکشی داشته باشد.
زمانی گیاه پتوس را آبیاری کنید که سطح خاک گلدان خشک باشد. درباره پتوس بیشتر بدانیم
برای آگاهی از راه‌های تقویت گل پتوس باید با ویژگی‌های این گیاه آشنا باشیم. گیاه پتوس به دلیل رشد سریع و تحمل شرایط سخت یکی از پرطرفدارترین گل‌های آپارتمانی است. این گیاه نسبت به خاک حساس نیست و در شرایط نور غیرمستقیم و کم هم رشد خوبی دارد.
گیاه پتوس بومی جزایر گرمسیری فرانسه در اقیانوس آرام جنوبی است و امروزه در همه جای جهان پیدا می‌شود. پتوس در طبیعت رشد شگفت‌انگیزی دارد و طول برگ‌های آن تا 30 سانتیمتر می‌رسد؛ اما در محیط خانه رشد محدودی دارد و کوچکتر است.
پتوس یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب است که مراقبت نسبتاً آسانی دارد. یکی از ویژگی‌های مورد توجه پتوس برگ‌های متنوع این گیاه است. تکثیر گیاه پتوس کار ساده‌ای است و به راحتی در آب ریشه می‌دهد. روش‌های تقویت گل پتوس
آشنایی با ‌راه‌‌ های تقویت پتوس به شما کمک می‌کند گیاهی سبز و سالم داشته باشید. گیاه پتوس یکی از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی است؛ چون به راحتی رشد می‌کند و با شرایط سازگاری دارد. البته به شرطی که نیازهای اولیه این گیاه برآورده شود.
رشد انفجاری پتوس مستلزم شرایط خاصی است که اگر ایجاد شود این گیاه تمام فضای گلخانه شما را می‌گیرد.

پیام مازند

گیاه پتوس برای رشد بیشتر به نور کم و غیرمستقیم خورشید نیاز دارد. هر چه نور خورشید بیشتر باشد این گیاه رشد بیشتری دارد. برای رشد انفجاری پتوس آن را حداقل 6 تا 8 ساعت در روز در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.
تجربه شخصی من این است که پتوس نباید در معرض نور شدید خورشید قرار گیرد؛ چون ممکن است برگ‌های آن رنگ پریده شوند یا بسوزند. در واقع یک علت سیاه شدن برگ پتوس قرار گرفتن در نور مستقیم خورشید است. 2. پتوس را در دمای مناسب نگهداری کنید
پتوس یک گیاه استوایی است که در محدوده دمایی بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد رشد می‌کند. رشد این گیاه در شرایط دمایی کمتر به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. همچنین ممکن است برگ‌های گیاه شما چروکیده و پژمرده شوند. 3. از خاک غنی و مغذی استفاده کنید
گیاه پتوس برای رشد کامل به تعادل مناسب نیتروژن، فسفر و پتاسیم (N-P-K) نیاز دارند. برای غنی کردن خاک پتوس حداقل یک یا دو بار در ماه کمی کمپوست به گلدان اضافه کنید. این ترکیب باعث تقویت گل پتوس می‌شود و گیاه شما سالم‌تر و پر برگ‌تر به نظر می‌رسد. 4. گهگاهی برگ‌های پتوس را تمیز کنید
یکی از راه‌‌های تقویت گل پتوس تمیز بودن برگ‌های این گیاه است. وجود گرد و خاک روی برگ‌های پتوس مانع از تنفس و جذب مواد مغذی می‌شود. حداقل هفته‌ای یکبار برگ‌ها را با آب اسپری کنید و سپس با پارچه نرم دستمال بکشید.
این کار به افزایش سطح رطوبت پتوس و جلوگیری از هجوم کنه‌های عنکبوتی کمک می‌کند؛ بنابراین شاهد رشد سریع و سالم برگ‌های پتوس خود خواهید بود. 5. پتوس را به درستی آبیاری کنید
روش دیگر برای افزایش رشد و تقویت گل پتوس، دادن مقدار مناسب آب به آن است. آبیاری بیش از حد می‌تواند به پژمردگی و زرد شدن برگ‌ها منجر شود. از طرفی آب کم هم باعث پیچ‌خوردگی و در نهایت ریزش برگ‌ها می‌شود. برای آبیاری پتوس باید برنامه منظمی را دنبال کنید. 6. پتوس را هرس کنید
برای پرپشت شدن برگ‌های پتوس، گیاه خود را هر از گاهی هرس کنید. این کار به رشد آن‌ها کمک می‌کند و شکل کامل‌تر و ظاهری زیباتر به گیاه می‌دهد.
قلمه‌ها را داخل آب بگذارید تا بعد از مدتی ریشه بزنند. سپس آن‌ها را دوباره در گلدان قرار دهید و پتوس جدیدی را به خانه خود اضافه کنید. پرورش پتوس در آب
رشد پتوس در آب می‌تواند روشی عالی برای پرورش این گیاه آپارتمانی محبوب باشد. به شرطی که شرایط آن را بدانید. در ادامه با روش‌های تقویت گل پتوس در آب بیشتر آشنا می‌شویم.
پتوس یکی از ساده‌ترین گیاهان آپارتمانی است که در آب رشد می‌کند. کافیست شاخه جدا شده از گیاه اصلی را داخل آب بگذارید و منتظر ریشه زدن آن باشید. برای تکثیر این گیاه به یکی از قسمت‌های رویشی آن یعنی ساقه، ریشه، برگ و ریزوم نیاز داریم.
پرورش پتوس در بطری یا گلدان شیشه‌ای به کود مخصوص یا زهکشی نیاز ندارد. علاوه بر این پتوس در آب به سرعت رشد نمی‌کند؛ بنابراین قابل کنترل است و فضای زیادی اشغال نمی‌شود.
بعد از اینکه قلمه‌ها را داخل آب بگذارید گلدان باید زیر نور غیرمستقیم خورشید در خانه نگهداری شود.
ریشه‌های جدید از گره‌های غوطه ور در آب بعد از 7 تا 14 روز یا بیشتر جوانه می‌زنند. زمانی که ریشه‌های گیاه چند سانتیمتر بلند شدند می‌توانید قلمه‌ها را در خاک قرار دهید. نحوه کاشت پتوس در خاک
برای تقویت گل پتوس کاشته شده در خاک باید گلدان دارای سوراخ‌های تخلیه باشد؛ چون گیاه پتوس خاک مرطوب را دوست ندارد و ریشه آن در رطوبت پوسیده می‌شود. تجربه نشان داده که گلدان با زهکشی خوب و خاک غنی در رشد انفجاری پتوس نقش مهمی دارد.
می‌توانید برای زیبایی بیشتر گلدان پتوس را از جایی آویزان کنید یا روی بلندی بگذارید تا برگ‌های آن حالت آبشاری داشته باشند. گیاه پتوس را در مکان گرم نگهداری کنید. اگر این گیاه در معرض باد یا دمای سرد قرار بگیرید رشد گیاه ضعیف‌ می‌شود.
گلدان پتوس باید در شرایط نور کم و غیرمستقیم باشد. این گیاه نور کم را تحمل می‌کند، اما رشد سریعی ندارد و ممکن است تنوع رنگ برگ‌های خود را از دست بدهند.
گلدان پتوس را زمانی آبیاری کنید که خاک آن خشک باشد. پتوس خاک مرطوب را دوست ندارد و برگ‌ها شروع به زرد شدن خواهند کرد. در فصل بهار و تابستان ماهی یکبار از کود مایع رقیق شده برای گیاهان آپارتمانی خود استفاده کنید.
برگ‌های بزرگ و چرب پتوس گرد و غبار زیادی را جمع می‌کنند؛ بنابراین بهتر است آن‌ها را به صورت دوره‌ای با دستمال نمناک پاک کنید. ساقه‌های پوسیده یا مرده و برگ‌های خالدار را جدا کنید تا مانع رشد گیاه شما نشوند.

پیام مازند

گیاهان پتوس آب را دوست دارند؛ اما خاک آن‌ها نباید خیس باشند. برای جلوگیری از آبیاری بیش از حد، زمانی که سطح بالای خاک خشک شد به گلدان آب بدهید. اگر برای آبیاری پتوس زیر گلدانی آن را پر از آب کنید بهترین رشد را خواهد داشت.
همانطور که گفتیم پتوس در نور غیرمستقیم بهترین رشد را دارند. آفتاب بیش از حد باعث سوختن و خشک شدن برگ‌ها می شود و اگر چند روز در این شرایط بماند گیاه شما از بین می‌رود.
گیاه پتوس بسیار انعطاف‌پذیر هستند و می‌تواند در دمای اتاق به راحتی رشد کند. با این حال برای اینکه گیاه پتوس شما رشد خوبی داشته باشد دمای اتاق را بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید.
گیاه پتوس به کوددهی ماهانه با کود متعادل و همه منظوره در طول فصل رشد (بهار و تابستان) نیاز دارد. گلدان پتوس را هر چند سال یکبار عوض کنید؛ چون گلدان کوچک مانع از رشد مطلوب گیاه شما می‌شود.
برای کنترل اندازه و شکل گیاه پتوس آن را هرس کنید. هرس یکی از مهم‌ترین ‌راه‌ های تقویت پتوس است. بعد از هرس قلمه‌هایی دارید که هر کدام یک گلدان جدید به شما هدیه می‌دهند. قلمه‌ها را می‌توانید داخل آب بگذارید تا ریشه دهند. سپس آن‌ها را به گلدان منتقل کنید. جمع‌بندی
تقویت گل پتوس کار خیلی سختی نیست؛ چون این گیاه با شرایط مختلف محیط سازگاری دارد. مهم‌ترین نکته در نگهداری از گل پتوس آبیاری و نور گیاه است. پتوس در نور کم و غیرمستقیم رشد خوبی دارد. آب دوست است؛ اما خاک آن نباید باتلاقی و خیس باشد.
برای اینکه گل شاداب‌تر و زنده‌تری داشته باشید بهتر است هر چند وقت برگ‌های پتوس را با دستمال نمدار تمیز کنید. اگر گلدان را روی بلندی بگذارید یا از جایی آویزان کنید برگ‌ها به صورت آبشاری رشد می‌کنند که بسیار زیباست و باعث تقویت گل پتوس می‌شود.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/847651/پتوس-خود-را-چگونه-زیبا-کنیم؟
بستن   چاپ