پیام مازند - به گزارش اکوایران، دومین گفتوگوی تلویزیونی مسعود پزشکیان، رییسجمهوری با مردم در شبکه یک سیما در دوازدهم آذرماه آغاز شد؛ که در ادامه مهمترین بخشهای آن را میخوانید:
بدون پشتیبانی مقام معظم رهبری، وفاق و همدلی اتفاقات نمیافتاد در مدت 100 روز با حوادث مختلفی روبهرو بودیم؛ در روز اول مراسم تحلیف آن حادثه ناگوار رخ داد و اسماعیل هنیه توسط اسرائیل در خاک ایران به شهادت رسید و از آن پس ما درگیریهای مختلفی در منطقه داشتیم و آرامش ما را در ابتدای کار برهم زد.
خبر مرتبط
در آغاز کار دولت با عدم پرداخت مطالبات گندمکاران مشکل پرستاران و بازنشستگان مواجه بودیم. تلاش کردیم مشکلات را در این بیش از صد روز حل کنیم.
یکی از بحثهای مهم، وفاق ملی است. انتصاب استاندار سنی کرد برای کردستان، استاندار سنی بلوچ برای سیستان و بلوچستان، استاندار عرب برای خوزستان و استاندار قشقایی نشان از تلاش دولت بر استفاده از ظرفیت قومیتها و سلایق مختلف در اداره کشور است.
برای اولین بار است که تعداد بانوان در سمتهای مختلف از وزارتخانه تا فرماندار، رشد بالایی کردهاست.
بدون پشتیبانی رهبر معظم انقلاب این اقدامات در چارچوب وفاق ملی، شدنی نبود.
به دولت انتقاد میکردند بودجه را انبساطی نوشتید، اما دولت همه ارقام را که قبلا در بودجه ذکر نمیشد و تحویل مجلس قرار میگرفت را در یک لایحه نوشته و کلیات بودجه هم نیز رای آورد.
خبر مرتبط
ناترازیها ممکن است به بحران تبدیل شود واقعیت این است که ما با ناترازیهای بسیار بدی با آن مواجه هستیم و ناترازی برق، گاز، محیطزیست و پول داریم و ممکن است به بحران تبدیل شود.
تولید قرار بود امسال افزایش یابد اما این رخ نداد و نیروگاههای ما کفاف مصرف برق را نمیدهد که البته چندبرابر از متوسط چند کشور اروپایی و کانادا مصرف داریم که همین موضوع منجر به برنامهریزی برای قطعی یک تا دوساعته برق هم شد.
نیاز ما الان با توان تولید همخوانی ندارد. وقتی ما دولت را تحویل گرفتیم که ذخایر نفت و گاز، امسال یک میلیارد است و اگر مدیریت نکنیم نمیتوانیم به نیروگاهها سوخت ندهیم. اگر الان مراقبت نکنیم برای زمستان چه کار کنیم؟
خبر مرتبط
وقتی ارز اختصاصی جبران نشود، بنزین هم گران میشود پزشکیان در پاسخ به پرسش مجری مبنی براینکه مجلس اجازه نخواهد داد در 1404 بنزین گران شود و باز هم مجلس تاکید میکند به واردات بنزین هم در 1404 هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، اظهار کرد:
وقتی ارز اختصاصی جبران نشود خب بنزین هم گران میشود؛ خوشحالم از اینکه صریح سوال میکنید من هم صریح جواب شما را میدهم و صادقانه با مردم عزیزمان صحبت خواهم کرد.
ما برای درمان تا الان مسکن زدیم و درمان نکردیم. روند ناترازیها از دولتهای قبلی بوده و الان به جایی رسیده که بحرانی است. قبلا مدام مسکن میزدند. ما باید بتوانیم به چاههای نفت گاز تزریق کنیم. اکنون نه تنها گاز تزریق نمیکنیم بلکه صرفا برداشت داریم. اگر نتوانیم برای نسل آینده مدیریت کنیم زمین سوخته تحویل میدهیم. ما در ذخایر نفت و گاز در دنیا جایگاه بالایی داریم چرا باید به اینجا برسیم؛ چراکه درمان نکردیم. مداخله نکردیم. صرفا با تزریق مسکن عبور کردیم.
ناترازیها نیاز به درمان دارد گروه اقتصادی ما هم وزیر اقتصاد و هم رئیس بانک مرکزی و هم آقای طیبنیا در نشست با کارشناسان اقتصادی به چهار برنامه رسیدند تا روند اقتصادی کشور تغییر کند. یکی رشد اقتصادی و رشد سرمایه گذاری و تولید است. دیگری بحث ناترازیها و سوم بحث معیشت مردم و ثبات در امنیت غذایی است. برنامههای اولویت دار صنایع و کارهایی که پیشران اقتصاد و تولید هستند. 25 زیربرنامه برای آن تدوین شده است.
ناترازی انرژی یک مجموعه است. ما الان در پرداخت پول بازنشستگان، گندمکاران مشکل داریم. اما 4 میلیارد میدهیم بنزین گران وارد میکنیم و با قیمت 3 هزار تومان میفروشیم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند را قبول ندارد. این نیاز به درمان دارد. با نگاه به معیشت مردم این مداخله باید انجام شود. هر مداخلهای که میخواهیم انجام دهیم باید طبقه پایین جامعه را دید.
وقتی دلار میدهیم و بنزین وارد میکنیم، کسری بودجه میآوریم ما 2 میلیارد دلار به دانشگاه ارز میدهیم که دانشگاه آینده ما را میسازند. چگونه میخواهیم آینده در رقابت علمی و تکنولوزی عقب نمانیم. میتوانیم نبینیم و مسکن بزنیم تا رد شود. وقتی دلار میدهیم و بنزین وارد میکنیم، کسری بودجه میآوریم که نتیجه آن تورم است که به اقشار ضعیف آسیب می زند. وقتی این کار را می کنیم به آنها فشار وارد میشود. برای این که چگونه عمل کنیم با کارشناسان در حال بحث هستیم و نتیجه را میگوییم.
برای پرداخت پول گندمکاران مجبور به برداشت از صندوق توسعه ملی شدیم ما پولی نبود که گندم بخریم. مجبور شدیم از رهبری اجازه بگیریم و از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم و پول گندمکاران را بپردازیم. واقعیت با آنچه که در عدد و رقم مینویسیم همخوانی نداشت. پرستاران برای یک شب کار کردن 25 هزار تومان میگرفتند با کلی بحث و جمع کردن پول گفتیم 80 هزار تومان پرداخت کنیم. حل ناترازی به سادگی نیست. باید بین کارشناسان اجماع ایجاد شود. بعد با مردم گفتوگو کنیم.
یک عمر به مردم وعده دادیم ولی کاری نکردیم ما وعده داده بودیم در قانون یک میلیون مسکن بسازیم. چرا با مردم صادقانه حرف نمیزنیم. 800 هزار نفر ثبت نام کردند. 400 هزار نفر وام گرفتند. این وام با مبلغی که برای ساخت مسکن لازم است فاصله زیادی دارد. اینکه من از پشت تریبون وعدههای غیر واقعی دهم به جایی نمیرسیم. اگر حرف کارشناسان را بپذیریم در عرص 4 سال میتوانیم خیلی از مشکلات اقتصادی را حل کنیم.
اول باید خودمان را اصلاح کنیم بعد مردم باور خواهند کرد. باید نظر کارشناسان را پذیرفته و با آنان همراهی کنیم. کاری میکنیم که مشکلات مردم حل شود. یک عمر است که به مردم وعده دادیم ولی کاری نکردیم.
به این موضوع توجه کنید که چقدر ما توانستیم درآمد تا آخر سال داشته باشیم؟ 12 میلیارد دلار که 3 میلیارد دلار هم کسری دارد. پیش از ما از جایی دیگر پول برداشتند و به جای دیگر دادند و از قبل پولها را پیشخور کردند و اکنون 12 میلیارد دلار درآمد است که البته تا آخر سال محقق میشود.
در عین حال ما با اجازه رهبری انقلاب این 3 میلیارد دلار را هم از صندوق ذخیره ارزی جبران کردیم. اما برای سال بعد چگونه این موضوع را مدیریت کنیم؟
کالابرگ استمرار مییابد یا قطع میشود؟ ما تیمی را مشخص کردیم که حداقل معاش روزمره مردم تامین شود و مشکلی پیش نیاید. اینکه کالابرگ باشد یا به شکل دیگری انجام شود، اجازه دهید که به یک نگاه مشترک برسیم و آن را اعلام کنیم در هرحال ما مصمم هستیم که معیشت و سفره مردم تامین شود.
برای پرداخت پاداش بازنشستگان و پرستاران مشکل داریم قدرت خرید مردم از سال 90 تا به الان 20 میلیون پایین آمده است.
افزایش حقوق بین 20 تا 40 درصد پیشبینی شده و تورم نیز حدود 30 درصد است. اینکه میگوییم با ناترازی مواجه هستیم واقعیت است. اگر ناترازی را مدیریت کنیم میتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم. اگر نتیجه مدیریت ناترازی برای هر فرد 20 میلیون باشد باید با مردم صادق باشیم. الان برای پرداخت پاداش بازنشستگان و پرستاران مشکل داریم.
اکنون 25 هزار میلیارد تومان کسری داریم. اجازه ای که گرفتیم برای پرداخت مطالبات پول هایی برداشتیم و کارهایی داریم می کنیم. اگر نتوانیم درست برنامه ریزی کنیم فردا با مشکلات بدتری روبه رو میشویم.
ما میتوانیم درمان کنیم و کاری میکنیم عدالت در جامعه شکل بگیرد. نه اینکه فردی که منزل و ماشین بیشتر دارد بیشتر از یارانه انرژی و سوخت استفاده کند. بر اساس دادهها منطقه 1 و 2 تهران به اندازه سایر مناطق تهران مصرف دارند.
در مورد سوریه تلاشهای دیپلماتیک را دنبال میکنیم درباره چگونگی حضور ایران در سوریه از نظر دیپلماسی گفتوگو میشود. وزیر امورخارجه در ترکیه گفتوگو کرد. سران چهار کشور آستانه یعنی روسیه، ایران و ترکیه و سوریه قرار است گفتوگو کنند. کاری که شده خلاف مصوبه شورای امنیت است. شورای امنیت آنها را تروریست شناختند. کسانی که به اینها کمک میکنند محکوم کنند. سریعا این چند کشور در این هفته جلسه خواهند داشت و در سطح وزرای خارجه نشست خواهند داشت. در آینده نزدیک دیداری با رئیس جمهور روسیه خواهیم داشت. ما تلاش های دیپلماتیک را دنبال میکنیم.
خبر مرتبط
به بازار اوراسیا نیاز داریم رئیسجمهور در پاسخ به پرسشی درباره توسعه مناسبات اقتصادی با کشورها منطقه و پیشبرد مذاکرات، اظهار کرد: در این مدت بیش از 95 تا 100 دیدار و گفتوگو با مقامات کشورهای مختلف داشتیم. از کشورهای همسایه و تعامل با آنان تا دیگر کشورهای دنیا. ما باید توسعه روابط خود را با دیگر کشورها دنبال کنیم. به بازار اوراسیا نیاز داریم و این امر را هم دنبال میکنیم که در سفر ما برای شرکت در اجلاس اوراسیا با تولیدگران و صنعتگران همراه شویم.
مصوبات خوبی با چین داریم که در حال عملیاتیسازی آن هستیم و قرار است که تیمی از آنان به ایران بیاید. با روسیه هم در نفت و گاز و برق مذاکراتی داشتیم و نماینده مسکو هم بزودی در این زمینه برای امضای توافقات حاضر خواهد شد. با کشورهای همسایه مثل قطر و عراق هم توافقاتی را دنبال کردیم.
اسرائیلیها دعوا راه انداختند تا نگذارند ما با دنیا مذاکره کنیم در سفر به آمریکا با اروپاییها صحبت کرده بودیم، قرار بود یک هفته بعد بروند در اروپا گفتوگو کنند.این دعوا را راه انداختند تا نگذارند ما با دنیا مذاکره کنیم. مسیر خوبی داشت پیش میرفت. من در آمریکا با رئیسجمهور فرانسه و نخست وزیر نروژ و سوئیس صحبت کردم. با خیلی از سران اروپایی صحبت کردم قرار بود کار کنیم و سوتفاهمها از بین برود اما با کاری که اسرائیل با شهادت سید حسن نصرالله و ترورهای که انجام داد، مسئله را به هم ریختند. روند بین ما و اروپا با مشکل مواجه شد.ما مجبور شدیم واکنش نشان دهیم.
اکنون نیز نمایندگان وزرای خارجه در اروپا گفتوگوهایی داشتند و قرار است گفتوگو هایی نیز داشته باشند. البته آنها آن روی سکه را نشان دادند و هواپیما و کشتیهای ما را تحریم کردند. اما با تمام این اوصاف ما به دنبال این هستیم تا ثابت کنیم به دنبال جنگ نیستیم ما دنبال صلح هستیم.
موضوع رفع فیلترینگ را با وفاق حل میکنیم ما در یک ساختار اگر به دنبال وفاق هستیم باید بین سران قوا ایجاد شود و بعد در شورای عالی فضای مجازی این امر محقق شود. در جلسه سران این موضوع بررسی شد و در نهایت توافق صورت گرفت و به شورا رفتیم که در آنجا با وجود نگاههای خاص، کار کارشناسی دیگری در حال انجام است.
من معتقدم به هر شکل - از جمله اینکه رهبری انقلاب هم که خدمتشان رسیدیم بر حاکمیت به فضای مجازی تاکید داشتند و از فیلترینگ نگفتند - تلاش خواهیم کرد که با وفاق این موضوع حل شود. تاکید رهبری انقلاب هم بر حل موضوع فضای مجازی است.
خبر مرتبط
نوشتن قانون بدون عدالت، اجرا نمیشود ما باید حقوق مردم را در قانونگذاری رعایت کنیم. قانون باید عادلانه نوشته شود. همه محترم هستند و جایگاه دارند. اگر قانونی بنویسیم که عدالت در آن دیده نشود اجرا نمیشود. قانون باید بر اساس عدالت و حق نوشته شود و حقوق عدهای را زیرپا نگهداریم. اگر بر اساس حق و عدالت قانون نوشته و بر اساس حق و عدالت قصاوت کنیم همه راضی می شوند. بارها از رئیس قوه شنیدیم اما وقتی به رده پایین می رسد افراد بر اساس منیت عمل میکنند
من مجرم هستم باید بر اساس جرم خودم مجازات شوم. هر ایرانی دریایی از قوت و قدرت است در هر قومیت و جنسیتی اگر این را پذیرفته و زمینه رشد آن را فراهم کنیم از بحران بیرون میآییم. زمانی از بحران بیرون میآییم که همه را بازی دهیم.
نوع آموزش ما مشکل دارد هر هفته با کارشناسان جلسه میگذاریم. یکی سختافزاری است. ما مصمم هستیم با کمک مردم مدارس بسازیم. پول هم نداریم با کمک مردم در عرض یکسال مدارس را خواهیم ساخت.
من وقتی رئیس دانشگاه بودم در عرض 6 ماه 600 خانه بهداشت ساختم. نگاه و باور بسیجی مشکل را حل میکند. مردم اگر باور کنند که ما قصد حل مشکل داریم به میدان میآیند. از نظر نوع کلاس و چگونه آموزش باید از روشهای علمی آموزش استفاده کنیم. باید حل مسئله و کار تیمی و ارتباطات و ساختارسازی آموزش دهیم. این نگاه در نوع چینش کلاس شکل میگیرد.
طرح نوع آموزش بر اساس روش جدید در حال تهیه است. سپس ابزار آن را استخراج خواهیم کرد. ما میتوانیم بچههایی را آموزش دهیم که به جای اینکه بعد اتمام تحصیل بروند حتی اگر آنها را زدیم از کشور نروند. ما در مدرسه درست آموزش ندادیم بعد میخواهیم در خیابان بزنیم و آن را درست کنیم. مشکل ما هستیم و نوع آموزش ما است.
باید باعث دلگرمی نخبگان در کشور شویم دشمنان در کشور ما نارآمی ایجاد کنند و برای دانشجویان نخبه ما سفره پهن میکند. ما باید باعث دلگرمی نخبگان شویم.
ما تلاش میکنیم در مشکلاتی که از ناترازیها گفته شد از نخبگان کمک بگیریم و با دولت مشارکت داشته باشند. اگر اساتید و دانشجویان نخبه ما وارد میدان شویم این مشکلات ناترازی حل خواهد شد.
قانون حجاب ابهام دارد در این رابطه خیلی بحث داریم میخواستند اوایلی که ما آمدیم اجرا کنند. از نظر اجرایی خیلی ابهام دارد میخواهیم یک چیزی را درست کنیم ممکن با مداخله بدتر شود.
قرار است گفتوگو کنیم تا هم اصول و ارزش خودمان را داشته باشیم و هم کاری نکنیم که وفاق و همدلی جامعه را به هم بزنیم. از نظر من که باید اجرا کنم خیلی از مسائل در این قانون جای سؤال دارد. باید کسانی که می خواهند این کار را کنند، مهارت و توانمندی برای اجرا داشته باشند من این بستر را در سیستم اجرایی کشور نمیبینم. باید گفتوگو کنیم.
فرض کنید من راننده اسنپ هستم و خانمی سوار ماشین میشود که حجاب کامل را ندارد و ما میخواهیم چه کار کنیم؟ هم راننده و هم مسافر را جریمه کنیم! یا رستوران دارم و خانمی که حجاب کامل ندارد وارد میشود و صاحب رستوران و آن خانم، هردو را جریمه کنیم؟ با این روش امکانپذیر است؟ کاری نکنیم کسانی که ربطی به آنان ندارد هم ناراضی شوند.
خبر مرتبط
http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/847388/پزشکیان--ناترازیها-ممکن-است-به-بحران-تبدیل-شود--ارز-اختصاصی-جبران-نشود،-بنزین-گران-میشود--قانون-حجاب-ابهام-دارد