پیام مازند
رشیدی کوچی: دولت در شورای‌عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ در اقلیت نیست
چهارشنبه 30 آبان 1403 - 13:34:49
پیام مازند - نماینده ادوار مجلس گفت: «همان‌طور که رئیس‌جمهور قبلی فضا را برای فیلترینگ آماده کرد، پزشکیان باید فضا را برای رفع فیلترینگ فراهم کند.»
به گزارش خبرآنلاین، اسامی اعضای کمیته رفع فیلترینگ شورای عالی فضای مجازی که با کارویژه بررسی موضوع «فیلترینگ» تشکیل شده است، همچنان پنهان است و این نگرانی‌ها از باب تصمیمات در پشت در‌های بسته را بیشتر کرده است، اتفاقی که مشابه آن در لایحه عفاف و حجاب در مجلس رخ داد و نارضایتی‌های زیادی را سبب شد.
جلال رشیدی کوچی که پیش از این عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت مجلس یازدهم بوده، نه‌تنها پنهان کاری در رفع فیلترینگ را رفتار نادرستی قلمداد می‌کند، بلکه این قبیل رفتار‌ها را باعث و بانی آسیب دیدن جامعه می‌داند.
هر چند به زعم رشیدی کوچی در نهایت رفع فیلترینگ انجام می‌شود، اما او هشدار می‌دهد، هشداری در مورد افزایش قیمت اینترنت در قبال رفع فیلتر و کاهش سرعت اینترنت از آن طرف.
او همچنین ادعا‌های وزیر ارتباطات درباره شرایط رفع فیلترینگ را بازی با کلمات ارزیابی می‌کند و می‌گوید؛ «رفع فیلتر تنها با زدن یک دکمه اتفاق می‌افتد، پس نیازی به فراهم شدن زیرساخت‌ها نیست.»
در ادامه گفتگوی جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس یازدهم را می‌خوانید:
آقای رشیدی کوچی! اعضای کمیته رفع فیلترینگ شورای عالی فضای مجازی مشخص نیستند و شفاف عمل نمی‌شود؛ به نظر شما رفع فیلترینگ هم به سرنوشت لایحه عفاف و حجاب دچار خواهد شد که در پستو بررسی شود و بازخورد‌های منفی به دنبال داشته باشد؟
در مورد اینکه اعضای کمیته رفع فیلترینگ شفاف نیستند می‌توان اینگونه گفت که این سیاست همیشگی آقایان بوده، یکی به میخ و یکی به نعل می‌زنند یعنی می‌خواهند همه طرف را داشته باشند.
نکته دوم هم این است که یکسری جریان‌ها و اشخاص با رفع فیلتر مخالف هستند کما اینکه در هفته گذشته برخی ائمه جمعه در مراکز استان‌ها طی اقدام هماهنگ رفع فیلترینگ را برابر فساد و فحشا و گسترش آن در جامعه دانستند، در این شرایط قطعا آقایانی هم که در شورای عالی فضای مجازی هستند، حتی اگر موافق رفع فیلتر هم باشند، سعی می‌کنند به نحوی موضع گیری کنند که به زعم خودشان نه سیخ بسوزد نه کباب. یعنی هم این طرف را داشته باشند هم آن طرف.
این رفتار درست و دقیق نیست و همیشه این عدم شفافیت منجر به آسیب‌های خیلی جدی‌تر و مهم تری شده است. امیدوارم که آقایان به این درک و فهم برسند که فیلترینگ منجر به آسیب وارد شدن به جامعه شده نه رفع فیلتر.
شما اطلاع دارید چه کسانی عضو کمیته رفع فیلتر شورای عالی فضای مجازی هستند؟
خیر، اطلاع ندارم، اما این نکته را می‌دانم که رئیس جمهور باید خیلی محکم‌تر پای کار باشد، اینکه دوستان بخواهند در قالب وفاق وعده‌هایی که دادند را فراموش کنند و یا به نوعی به آن عمل کنند که مطلوب مردم نباشد، به نظرم این خیلی شایسته و قشنگ نیست و در این شرایطی که امروز جامعه ما با آن درگیر است باید ببینیم نظر اکثریت مردم به چه صورت است، بدون استثنا بنده این نکته را می‌گویم که اکثریت قاطع مردم خواهان رفع فیلتر هستند.
البته تا صحبت هم می‌کنیم، آن افرادی که دنبال فیلترینگ هستند، بلافاصله می‌گویند که مشکلات معیشتی، قیمت دلار و مرغ و مواردی از این قبیل باید حل شود، بله این موارد هم باید حل شوند، شکی در آن نیست، اما همه ما می‌دانیم که رفع مشکلات اقتصادی به این راحتی نیست که با یک دکمه مشکل حل شود ولی در مورد رفع فیلترینگ واقعا کار به همین راحتی است یعنی با زدن یک دکمه مشکل حل می‌شود و از این طریق حال خوبی را به مردم می‌دهیم و به مردم می‌گوییم به دنبال این آمده ایم که یکسری تغییرات ایجاد کنیم. در نتیجه به نظر من تعلل در این راستا تعلل بیش از این جایز نیست.
منظور شما این است که پزشکیان آنطور که باید و شاید در قضیه رفع فیلترینگ ظهور و بروز نکرده است؟
پزشکیان در این مورد صحبت می‌کند و طبق صحبت‌هایی او فیلترینگ حتما برداشته خواهد شد، اما توقع ما این است که شرایط برداشتن فیلتر به این ترتیب نباشد که مردم به فیلتر بودن، راضی شوند. به عبارت دیگر دغدغه و نگرانی من این است که برای اینکه به نوعی این نگاه هم دیده شده باشد، بخواهند فیلتر را بردارند، اما هزینه اینترنت را افزایش بدهند و سرعت را کاهش دهند و از این شیطینت‌هایی که همیشه بوده، انجام دهند.
امیدوارم این اتفاق نیفتاد، ضمن اینکه به نظر من پزشکیان باید خیلی سریع‌تر این کار را انجام دهد، امکان دارد تعلل بیش از اندازه در این قضیه آسیب‌های جبران ناپذیری را دنبال داشته باشد. اگر سریع‌تر رفع فیلتر انجام نشود و دسترسی‌ها به فضای مجازی را معقول نکنیم، خیلی زود ایران به هاب استارلینک در دنیا تبدیل خواهد شد.
شما به این نکته اشاره کردید که رفع فیلتر با یک دکمه انجام می‌شود، اما در حال حاضر متولی فیلترینگ به لحاظ قانونی مشخص نیست و برای مثال آقای فیروزآبادی می‌گوید چند نهاد اجازه فیلتر کردن دارند و در صورت رفع فیلتر امکان دارد با کوچک‌ترین اعتراض و اشاره‌ای مجددا فیلتر شود، نظر شما در این مورد به چه صورت است؟
صحبت بنده این است که آقایان به همان سرعتی که می‌توانند فیلتر کنند به همان سرعت هم می‌توانند فیلتر را بردارند. وزیر ارتباطات و یا دوستان دیگر در مورد رفع فیلتر می‌گویند باید زیرساخت‌های آن و همچنین زیرساخت‌های شبکه‌های تلفن همراه و پلتفرم‌ها آماده شود، در صورتی که به این ترتیب نیست و همه این موارد بازی با کلمات است، به این ترتیب که با همان سرعتی که یک شبه فیلتر کردند باید به همان سرعت هم فیلتر را بردارند.
آقای فیروزآبادی معتقد است که دولت و حامیان رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی در اقلیت هستند، ارزیابی شما از این اظهارات به چه صورت است؟
رئیس جمهور، رئیس شورای عالی فضای مجازی است و صحبتی که من شنیدم به این ترتیب بود که به نظر می‌رسد سران قوا اتفاق نظر دارند، لذا مهم‌ترین اعضای شورا همین 3 بزرگوار یعنی رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه و رئیس قوه مجریه هستند؛ بنابراین به نظرم در اقلیت نیستند ضمن اینکه رئیس هم آقای رئیس جمهور است یعنی او باید فضا را آماده کند، همانطور که رئیس جمهور قبلی فضا را برای فیلترینگ آماده کرد، پزشکیان باید فضا را برای رفع فیلترینگ فراهم کند.
یعنی آقایان اژه‌ای و قالیباف هم موافق رفع فیلتر هستند؟
بنده اطلاع دارم که قالیباف موافق رفع فیلتر است.
اگر دولت بخواهد برای رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی یارگیری کند، فکر می‌کنید چه کسانی به سمت او خواهند رفت؟
اگر ترکیب شورای عالی فضای مجازی را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که اکثریت با دولت همراه هستند چراکه وزرای دولت و شخص رئیس جمهور در آنجا حضور دارند؛ بنابراین حامیان رفع فیلترینگ در اکثریت هستند، بعید می‌دانم در اقلیت باشند.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/843319/رشیدی-کوچی--دولت-در-شورای‌عالی-فضای-مجازی-برای-رفع-فیلترینگ-در-اقلیت-نیست
بستن   چاپ