پیام مازند
زخم تاریخی بر پیکره تجارتخانه روس/ تجمع تجار محل معتادان شد‌
چهارشنبه 23 آبان 1403 - 09:41:13
پیام مازند - عمارت زیبایی که روزگاری نه چندان دور محل تجمع تجار از سراسر جهان بود امروز محل امنی برای تجمع معتادان و سارقین شده و اراذل و اوباش شب‌ها در این مکان تجمع و اتراق می‌کنند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، یکی از بناهای تاریخی مهم و زیبا در شهرستان بابل تجارتخانه روس بوده و ‌این خانه همجوار و همسایه پل تاریخی محمدحسن‌خان است؛ در حاشیه پل تاریخی محمد حسن خان عمارت زیبایی نظر همگان را به خود جلب می‌کند؛ این عمارت به نام تجارتخانه روس‌هاست که در پایان دوره قاجار و همزمان با آغاز حکومت پهلوی اول در شهر بابل احداث شد و به شماره 2352 به ثبت ملی رسیده است.
این عمارت زیبا در طی سال‌های اخیر پی در پی مورد دستبرد سارقان قرار گرفته است. این تجارتخانه که سال‌هاست به خانه یا مهد کودک سلمان معروف است در دو طبقه طراحی شده است؛ سارقان در سال‌های قبل درب و پنجره یازده اتاق این عمارت را یغما بردند و در روزهای اخیر سقف چوبی این عمارت را هم به تاراج بردند؛ در بنای همکف این عمارت شش اتاق وجود دارد که درب و پنجره آن مورد دستبرد قرار گرفته است.
این عمارت زیبا که روزگاری نه چندان دور محل تجمع تجار از سراسر جهان بود امروز محل امنی برای تجمع معتادان و سارقین شده و اراذل و اوباش شب‌ها در این مکان تجمع و اتراق می‌کنند و در و پنجره و حتی لوله‌های آب این عمارت را چون مغول‌ها به یغما برده‌اند و با ثمن‌ بخس به جنگل‌خواران بالادستی به فروش رسانده‌اند.
این خانه ثبت ملی است اما زیر پوشش اداره بهزیستی است
مهران فلاح رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بابل در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: تجارتخانه روس‌ها یا خانه سلمان یکی از آثار فاخر تاریخی در شهرستان بابل است که به ثبت ملی هم رسیده است.
وی تاکید کرد‌: چند ماه قبل از مسئولان شهرستان بابل خواستار برگزاری جلسه درباره آثار تاریخی و همین خانه سلمان جهت بررسی و نگهداری این آثار شد‌م تا این آثار حفظ از دستبرد افراد سودجو در امان بماند‌؛ این خانه در اختیار اداره بهزیستی شهرستان بابل قرار دارد و سال‌ها به عنوان مهد کودک مورد استفاده قرار گرفته است.
رئیس میراث فرهنگی بابل با بیان اینکه ما در شهرستان بابل به دنبال احیای آثار و میراث تاریخی این شهر هستیم و هیچگاه به دنبال تخریب این اماکن تاریخی نبودیم و نیستیم، افزود: در سطح شهرستان بابل برای نگهداری و احیای میراث فرهنگی مجمع خیرین تشکیل شد‌‌، چون حفظ و نگهداری این اماکن هزینه بالایی ‌دارد و متاسفانه بودجه دولتی کفاف این هزینه‌ها را نمی‌دهد به همین منظور و در جهت حفظ و نگهداری آثار به جا مانده از گذشتگان در این شهرستان نیازمند کمک و مساعدت خیرین نوع‌دوست این شهرستان هستیم.
مدیران استانی باید در این خصوص تصمیم بگیرند
حسین اسلام‌پور رئیس بهزیستی شهرستان بابل نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: این بنا زیر نظر اداره بهزیستی بابل اداره می‌شود و سال‌ها به عنوان مهد کودک استفاده می‌شد؛ این ملک یک ملک حقوقی است و مدیران استانی باید در این خصوص تصمیم بگیرند و قرار شد تا جلساتی با حضور هیئت مدیره‌ برگزار شود.
کسبه‌های حاشیه تجارتخانه روس چه می‌گویند؟
یکی از کسبه‌های حاشیه تجارتخانه روسی به تسنیم گفت: بنای مهمی که ثبت ملی است و در کنار پل تاریخی محمد حسن خان بابل قرار دارد بنای دوره قاجار و معروف به تجارتخانه روس است؛ در کنار این پل ساختمانی که زمانی سفارتخانه شوروی بود و محل تجارت دول ایرانی و کشور شوروی سابق بود و به تجارتخانه روسی معروف است، امروز به نام مهد کودک سلمان معروف شده و در مالکیت بهزیستی است‌.
وی با بیان اینکه متاسفانه این بنای بسیار زیبا و تاریخی در حال تخریب است و مسئولان به تذکرات ما اهمیت نمی‌دهند، تصریح کرد: غبار غم و فراموشی بر بنای تاریخی معروف به سلمان در جوار پل محمدحسن‌خان بابل سایه افکنده و کسی دلسوز این بنا نیست.
این کسبه افزود: قرار بود این بنای تاریخی و ثبتی در شمار آثار ملی ایران پس از احداث پل دوم، در داخل میدان قرار گیرد تا حفظ و حراست شود، اما هنوز اجرایی نشده و در سال‌های اخیر هر کسی از راه رسید یک زخم بر پیکره این بنا زد و این بنا به طور کامل در حال تخریب است و سارقین هم از این فرصت استفاده کردند.
این همسایه تجارتخانه روسی خاطر نشان کرد: این بنا در حال ریزش است و با توجه به قول‌هایی که مسئولان در جمع ساکنان و کسبه پل محمد حسن خان دادند اما این قول‌ها وعده سر خرمن بیش نبود اکنون مردم از دست مسئولان دلگیر و خسته شده‌اند و دست به دامن خیرین شهر برای حفظ ومرمت این بنا شده‌ا‌ند‌.
انتهای پیام/

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/840363/زخم-تاریخی-بر-پیکره-تجارتخانه-روس--تجمع-تجار-محل-معتادان-شد‌
بستن   چاپ