پیام مازند
ثبت 6700 برنامه دفاع مقدس و مقاومت مازندران در سامانه جامع دفاع مقدس کشور
شنبه 12 آبان 1403 - 20:43:20
پیام مازند - به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مازندران، سومین جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و هیئت امنای مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان که امروز با حضور «یوسف نوری» استاندار مازندران، سرهنگ پاسدار «محمدحسن سلامی» مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران، سردار «عبدالله ملکی» مشاور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌های شمالی و جمعی از فرماندهان دفاع مقدس، مدیران دستگاه‌های اجرایی و حضور برخط فرمانداران 22 گانه و فرماندهان سپاه نواحی در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد.
تقدیم 61 شهید مازندرانی در عملیات محرم
سرهنگ پاسدار «محمد حسن سلامی» مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با گرامی‌داشت 13 آبان روز ملی دانش آموز و مبارزه با استکبار جهانی به سالروز عملیات محرم اشاره کرد و اظهار داشت: تیپ 25 کربلا با 11 گردان در عملیات محرم نقش آفرینی کرد و 61 شهید در این عملیات تقدیم شده است.
وی افزود: وقت گذاشتن و سرمایه‌گذاری در حوزه نشر و ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مقاومت به ما کرامت، نورانیت و معنویت می‌دهد و دل‌های ما را از زنگار‌های دنیوی پاک می‌کند و ما را در مقابل خدای متعال امام و شهدا سرافراز می‌کند که در مقابل انقلاب به وظایفمان عمل کردیم.
این مسئول ادامه داد: جامعه اسلامی و جوانان ما نیازمند روحیه مجاهدت، مقاومت، ایستادگی و معنویت دارند و این ظرفیت‌ها را باید تقویت کنیم.
سرهنگ سلامی اضافه کرد: دفاع مقدس جامعه ما را در مقابل تهاجم فرهنگی و آسیب‌های فرهنگی اجتماعی تقویت می‌کند و باید قدر این فرصت‌ها را بدانیم.
اجرای بیش از 20 هزار برنامه در بزرگداشت هفته دفاع مقدس
وی با اشاره به اجرای بیش از 20 هزار برنامه در بزرگداشت هفته دفاع مقدس و بیان اینکه در این مناسبت همه دستگاه‌ها نقش آفرین بودند، گفت: امسال برگزاری دومین اجلاسیه شهدای استان مازندران که همزمان با هفته دفاع مقدس انجام شد برنامه‌های این هفته را تقویت کرد به ویژه اینکه مردم و مسئولان و دست‌اندرکاران دو بار در این ایام از رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی بهره‌مند شدند.
این مسئول با بیان اینکه در این ایام تلاش شد با هماهنگی دستگاه‌های مختلف تا پایین‌ترین سطح احساس وظیفه و تکلیف کنند، اذعان داشت: در آموزش و پرورش تا سطح مدارس و در سپاه و بسیج تا سطح پایگاه‌های مقاومت، در ورزش جوانان تا هیئت‌های ورزشی و تشکل‌های جوانان، در استانداری، فرمانداری تا دهیاری‌ها در روستاها، در میراث فرهنگی تا بوم گردی‌ها، کارخانجات، صنوف، همه و همه تلاش کردند.
وی بیان کرد: از لحاظ گستردگی و حجم برنامه‌های اجرا شده در هفته دفاع مقدس، آموزش و پرورش و رده‌های سپاه و بسیج تا سطح مدارس و رده‌های مقاومت بسیج قریب به 50 درصد برنامه‌ها را به خود اختصاص دادند و پیشتاز بودند.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران خاطرنشان کرد: همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، نهاد کتابخانه‌های عمومی، صنعت و معدن، شهرداری‌های استان، نیرو‌های مسلح، دانشگاه مازندران و دانشگاه آزاد نیز فعالیت‌های چشمگیری در این زمینه انجام دادند.
ثبت 6700 برنامه دفاع مقدس و مقاومت
سرهنگ سلامی بیان کرد: تاکنون شش هزار و 700 برنامه استانی در سامانه جامع دفاع مقدس کشور ثبت شد که مازندران رتبه دوم کشور را پس از خراسان رضوی به خود اختصاص داد.
این مسئول ادامه داد: در استان مازندران مجموعاً هزار و 949 کاربر از سوی دستگاه‌های مختلف تا پایین‌ترین سطوح در سامانه جامع دفاع مقدس ثبت نام کردند که از این مجموع هزار و 420 کاربر فعال و 529 کاربر غیر فعال بودند.
سرهنگ سلامی اضافه کرد: در بین شهرستان‌ها، به ترتیب شهر‌های ساری، آمل، بابل، نوشهر، چالوس، قائمشهر، نور و بابلسر رتبه‌های برتر در ثبت برنامه در سامانه جامع دفاع مقدس را به خود اختصاص دادند.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از افتخارات بزرگ استان مازندران در کنار افتخارات فراوانی که در ارتباط با انقلاب و دفاع مقدس دارند میزبانی از شهدای گمنام است، گفت: 381 شهید گمنام در استان مازندران تدفین شده‌اند و 173 یادمان نیز ساخته شده که برخی از این یادمان‌ها به صورت پایگاه فرهنگی در راستای گسترش سیره شهدا و ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس فعالیت می‌کنند. در برخی از یادمان‌ها سالانه قریب به 80 هزار زائر دارند.
عطر شهدای گمنام در ایام فاطمیه
این مسئول بیان کرد: امسال همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در 15 آذر مردم استان مازندران توفیق میزبانی از شهدای گمنام را خواهند داشت که به مدت 10 روز کاروان شهدا در شهر‌های مختلف استان حضور دارند و و مراسم وداع‌های گسترده مردمی انجام خواهد شد.
وی گفت: پیکر شهدای گمنام در صبح شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در مرکز استان مازندران تشییع و پس از آن در شهر‌های تنکابن فریدون کنار بابل قائمشهر بابلسر بهشهر و نکا خاکسپاری خواهند شد.
به گفته سرهنگ سلامی مراسم استقبال از پیکر‌های مطهر شهدای گمنام پنجم یا ششم آذر در لشکر 25 کربلا مازندران انجام خواهد شد.
این مسئول در ادامه تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس را به عنوان بزرگترین پروژه علمی تحقیقی و پژوهشی دفاع مقدس استان لازم و ضروری دانست و اذعان داشت: از 1000 مدخل شناسایی شده در موضوع شهدا و دفاع مقدس استان، تاکنون 400 مدخل تدوین اولیه انجام شد که در مرحله ارزیابی، داوری و ویرایش قرار دارند.
وی ادامه داد: برای تدوین 600 مدخل دیگر باید تقسیم کار شود و هر دستگاه و شهرستانی که مدخل دارد با مشارکت علمی دانشگاه‌های استان که در شورای دفاع مقدس دانشگاه‌ها مصوب شده است باید کار خود را انجام دهند.
این مسئول اضافه کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران دارای 100 مدخل از گلزار‌ها و شهداست و در عین حال برخی دستگاه‌ها 1 تا 2 مدخل دارند.
سرهنگ سلامی برگزاری محافل روایتگری و خاطره گویی را یکی از پراثرترین برنامه‌ها در حوزه نشر و ترویج دفاع مقدس برشمرد و گفت: این برنامه در چهار سطح محلی (مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد)، شهرستانی (ائمه جمعه شهرستان‌ها)، محافل ویژه در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت استان و استانی (دستگاه‌ها، نیرو‌های مسلح) پیش بینی شده است.
بسیج ستون انقلاب است
این مسئول با گرامی‌داشت مناسبت‌های پیش رو، به هفته بسیج اشاره کرد و گفت: بسیج ستون انقلاب و مظهر حضور سازمان یافته مردم برای دفاع از انقلاب است.
وی همچنین به 26 آبان سالروز حماسه آزادسازی سوسنگرد و نقش رزمندگان و مردم غیور استان مازندران در آزادسازی و بازسازی سوسنگرد اشاره کرد و گفت: این مناسبت‌ها ایام الله است و باید برای گرامی‌داشت آن اهتمام ویژه به عمل آید.
سرهنگ سلامی همچنین از برگزاری جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت در استان در سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) خبر داد و گفت: این جشنواره به همت اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری، دفتر مشارکت زنان دفاع مقدس، بسیج جامعه زنان در سطوح استانی شهرستانی و دستگاه‌ها برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون هشت هزار و 500 دانشجو در 180 کلاس درس آشنایی با مبانی و معارف دفاع مقدس را گذرانده‌اند، گفت: با اجباری شدن این درس، در سالجاری 12 هزار دانشجو در 220 کلاس ثبت نام کرده‌اند.
70 درصد کارکنان مازندران معارف دفاع مقدس را گذراندند
این مسئول با بیان اینکه همچنین تاکنون 70 درصد کارکنان دولت درس معارف دفاع مقدس را آموزش دیده‌اند، افزود: 30 درصد کارکنان دیگر باید تا سال جاری با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این درس را در قالب آموزش ضمن خدمت آموزش ببینند.
سرهنگ سلامی ادامه داد: تاکنون 50 هزار دانش آموز در پایه نهم و 21 هزار دانش آموز در پایه دهم و همچنین 16 هزار دانش آموز در پایه دوازدهم فنی و حرفه‌ای و کار و دانش درس آمادگی دفاعی را آموزش دیدند.
وی در پایان تاکید کرد: انتظار می‌رود کارگروه‌های 22 گانه دفاع مقدس و مقاومت با برنامه‌ریزی دقیق و پراثر برای اجرای برنامه‌های شاخص متمرکز و غیرمتمرکز دستگاهی اهتمام ویژه به عمل آورند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط تصاویر/ جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران لزوم ایجاد گردشگری دفاع مقدس در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران/ موزه دفاع مقدس استان باب الرضا (ع) است

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/835738/ثبت-6700-برنامه-دفاع-مقدس-و-مقاومت-مازندران-در-سامانه-جامع-دفاع-مقدس-کشور
بستن   چاپ