پیام مازند
آیین گرامیداشت داعی‌الاسلام در آمل
دوشنبه 30 مهر 1403 - 18:44:06
پیام مازند - آیین گرامیداشت داعی‌الاسلام در آمل
آملی‌ها یاد داعی‌الاسلام، یکی از بزرگترین دانشمندان زبان فارسی در جهان اسلام را گرامی داشتند.
آیین گرامیداشت داعی‌الاسلام در آمل 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، فرهنگ دوستان آملی درنکوداشت پرفسور " سیدمحمدعلی داعی الاسلام" یاد این چهره مشهور ادبی و فرهنگی که از او به عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان زبان فارسی در جهان اسلام در دوره‌های قاجار و پهلوی یاد می‌شد، درزادگاهش گرامی داشتند.
این مراسم با حضور جمعی از فرهیختگان فرهنگی و دانش پژوهان، استادان دانشگاه و با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در دبستان زندگی آمل برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه این استان درهمه دوره‌ها در سده‌های گذشته تا به امروز از وجود نام آوران و اندیشمندان درحوزه‌های مختلف غنی وپربار بوده است گفت: وجود شخصیت‌های ممتاز و نام آور در همه زمینه‌ها یک موهبت و ارزش غیرقابل قیمت برای مازندران که پایتخت تشییع جهان بوده محسوب می‌شود.
احسان آهنگر افزود: پرفسور سیدمحمدعلی داعی الاسلام یکی از چهره‌های برجسته نه تنها در مازندران و ایران اسلامی، بلکه از مفاخر مسلمان در جهان اسلام هم بوده است.
وی با تاکید براینکه اقدام دست اندرکاران نکوداشت مقام سیدمحمدعلی داعی الاسلام اقدام بسیار ارزشمند است و باید آیین‌هایی از این دست در دیگر شهر‌های مازندران نیز برگزار شود تصریح کرد: مازندران در این زمینه بزرگان علمی، فقهی، دینی وفرهنگی وحتی ورزشی را به دنیا معرفی کرده که هریک ازآن‌ها منشا تحول و تولید فرهنگ شدند.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران با تاکید براینکه معرفی هریک از نام آوران حوزه‌های مختلف به نسل جوان فعلی برای کمک به الگوسازی و تقویت هویت ملی درآینده کمک زیادی خواهد کرد، ابرازامیدواری کرد: انتظار است همه دستگاه‌های فرهنگی در راستای معرفی بهتر الگو‌های موفق نسل‌های گذشته، اهتمام جدی تری داشته باشند.
در این مراسم دکتر مصطفا مجد پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه، استاد محمدعلی افضلیان دبیر بازنشسته زبان و ادبیات فارسی و مانلی آمارد نویسنده، پژوهنده و سرپرست انجمن فرهنگی آمارد " درخصوص شخصیت، زندگی نامه و سوابق کاری وعملکردی پروفسور سید محمدعلی داعی‌الاسلام، سخنرانی کردند.
داعی‌الاسلام که بود؟
سید محمدعلی داعی‌الاسلام از بزرگترین دانشمندان زبان فارسی و جهان اسلام در دوره قاجار و پهلوی بود.
مرحوم داعی الاسلام، سراینده، نویسنده، پژوهنده و سرپرست صفاخانه (اداره دعوت اسلامی) در اصفهان بود و با مبلغان مسیحی مناظره می‌کرد وسرپرست نخستین مجله دینی ایران به نام «الاسلام» بود.
داعی الاسلام در هندوستان پس از آشنایی با زبان انگلیسی و فرهنگ‌های این زبان و زبان‌های باستانی (پهلوی، اوستایی، سانسکریت، عبری، گجراتی و مازندرانی) به خوبی پی برده بود که در زبان فارسی فرهنگ جامعی مانند آنچه برای زبان‌های اروپایی نوشته شد، نیست و بر آن شد که این نقص را رفع کند و برای همین فرهنگ نظام را نوشت که پنج جلد است.
تخلص او «داعی» بود و لقبشان داعی‌الاسلام" بود.
از مرحوم داعی الاسلام کتاب‌های زیادی از جمله" اقبال و شعر فارسی، سه مسمط، خط لاتین برای فارسی، خط آسان برای تعلیم عمومی، شعر و شاعری، فارسی جدید و شعر و شاعری عصر جدید ایران به چاپ رسیده است..
پرفسور داعی الاسلام پس از سال‌ها مجاهدت برای پاسداشت زبان وادبیات فارسی و آموز‌های دین مبین اسلام در شبه قاره هند، در 76 سالگی درسال 1330 دور از وطن چشم ازجهان فروبست.
آرامگاه ابدی او در شهر حیدرآباد هند است.
مهدی غلامی و گزارشی از این مراسم:
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/831641/آیین-گرامیداشت-داعی‌الاسلام-در-آمل
بستن   چاپ