17 درصد آبزی پروری کشور به مازندران اختصاص دارد
جمعه 20 مهر 1403 - 14:40:28
|
|
پیام مازند - به گزارش خبرگزاری موج مازندران ، سید حسین حسینی در مراسم ملی آغاز بهرهبرداری از ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران، با تأکید به سیاستهای مقام معظم رهبری در امنیت و حکمرانی غذایی و همچنین در توسعه دریا محور به نقش آفرینی شیلات اشاره کرد و اظهار داشت: با ایجاد فضاسازی و بسترسازی نقش آفرینی شیلات، فضایی را ایجاد کنیم که بتوانیم در مسائل توسعه سواحل و تحقق برنامه توسعه دریا محور، اشتغال و تولید و غذا فعالیت کنیم. وی با اشاره به نقش مهم آبزی پروری در توسعه اقتصادی کشور، ادامه داد: آبزیپروری با پوشش دادن به جنبههای اجتماعی، اقتصادی، شرایط توسعه پایدار را ایجاد میکند و اهداف اشتغالزا را نیز فراهم مینماید. رئیس سازمان شیلات ایران با تأکید بر اینکه در برنامه هفتم در بحث امنیت غذایی اهداف به لحاظ کمی و کیفی تعریف شده است، افزود: در حال حاضر یک میلیون و 418 هزار تن تولید آبزیان با 640 هزار تن در حوزه آبزیپروری و 777 هزار تن در حوزه صید و صیادی را شاهد هستیم. وی ابراز داشت: در سند 10 ساله امنیت غذایی 2.6 میلیون تولید پیشبینی شده است. حسینی قابلیت قدرت مانور صنعت شیلات و فراهم آوری محصول آبزی پروری را بسیار زیاد مطرح کرد و گفت: آبزیپروری قابلیت تولید در زمینههای زمینهای شالیزاری، زراعی، زمینهای لمیزرع، دمای گرم و سرد، آبهای شور تا شیرین و سخت را دارد و به لحاظ ارگانیک و غنیسازی خاک و آب در آن اتفاق میافتد. وی خاطرنشان ساخت: مازندران در طی دو سال اخیر به ضریب رشد 6.5 درصدی رسیده است که از ضریب رشد 5.8 کشور بالاتر بوده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سیاستهای توسعه دریا محور بر مفهوم فقط فعالیت در دریا نیست، مفهوم نگرش کلی به سمت فعالیت دریا محور است که شیلات و آبزی پروری در این سیاست نقش آفرینی زیادی دارند. وی خوداتکایی در صنعت شیلات را عدم وابستگی غذایی به بیرون از کشور اعلام کرد و بیان داشت: اجرای طرح بیوتکنولوژی و تکثیر و رهاسازی ماهی آزاد این گونه ارزشمند در استان یک انقلاب و اتفاق خوشایند است. حسینی با بیان اینکه مازندران 17 درصد آبزیپروری کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: کشور 3 درصد از کل صید دریای خزر را انجام میدهد، ضریب رشد جهان در آبزی پروری به 223 میلیون تن رسید یعنی 4 درصد؛ اما رشد آبزیپروری ایران 5.8 میباشد که 1.8 از میانگین کشوری در جهان سرعت بیشتری داریم. وی در ادامه به فرهنگ آبزی مصرفی تأکید کرد و افزود: مازندران که در حوزه تولید تخصص دارد باید در حوزه فرهنگ سازی مصرفی و ارزان سازی تلاش بیشتر و نقش آفرینی کند تا بتوانیم گرم پروتئینی مصرفی را از 9 به 12 گرم پروتئین حیوانی برسانیم. رئیس سازمان شیلات کشور با بیان اینکه باید سهم آبزی پروری در کنار پروتئینهای قرمز و طیور در سفره مصرفی را بالا ببریم، خاطرنشان ساخت: سرانه مصرف از 14 کیلوگرم باید به میانگین کشور به 17 کیلوگرم برسانیم.
http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/830984/17-درصد-آبزی-پروری-کشور-به-مازندران-اختصاص-دارد
|