پیام مازند
رضایتمندی شالیکاران از اعلام قیمت کف بازار و خرید تضمینی برنج مازندران
چهارشنبه 11 مهر 1403 - 15:02:49
پیام مازند - شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی روز گذشته کف قیمت برنج های داخلی را اعلام کرد، بر اساس مصوبه این شورا، هر کیلو گرم برنج پر محصول ندا، فجر و شیرودی به قیمت 700 تا 750 هزار ریال و برنج طارم محلی با 10 درصد شکستگی به قیمت 908 هزار ریال برای هر کیلو گرم ارزش گذاری شده است.
از آن جایی که از مجموعه 215هزار هکتار اراضی شالیزاری که امسال زیر رفته است حدود 180 هزار هکتار آن از ارقام محلی به خصوص طارم و هاشمی است، اعلام کارشناسی کف قیمت این محصول کیفی پرطرفدار سبب رضایتمندی شالیکاران شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بررسی میدانی نشان می دهد، از زمان آغاز برداشت شالی در مازندران یعنی از اواخر تیرماه تاکنون عمده شالی ها پس از تبدیل به برنج سفید در کیسه ها بسته بندی و انبار شد، طبق اعلام اتحادیه شالیکوبی داران استان هم اکنون در هر یک از این واحد ها به طور میانگین 300 تا 500 تن برنج سفید آماده عرضه وجود دارد.
طارم محلی و هاشمی2 رقم از بهترین برنج مازندران و ایران محسوب می‌شوند که از زمان ورود برنج نو تا هفته پیش در هر کیلوگرم بین 750 تا 800 هزار ریال به ندرت خرید و فروش می‌شد ولی اکنون با اعلام کف قیمت انواع برنج از سوی شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، توقع کشاورزان محقق شده و به گفته آنان همه محصولشان آماده عرضه است.
شالیکاران مازندران دلیل پایین بودن قیمت عمده فروشی برنج را علاوه بر بالا رفتن هزینه تولید، اختلاف قیمت حدود 400 تا 600هزار ریالی برنج های سورتینگ و بسته بندی شده 10 و پنج کیلویی که در فروشگاه های زنجیره ای داخل استان عرضه می شود، عنوان می کردند، اما اکنون می گویند، با اعلام کارشناسی کف قیمت برنج کیفی، در هر کیلو گرم حدود 120 تا 150هزار ریال افزایش یافته است،به گفته آنان افزایش قیمت برنج نسبت به 2 ماهه گذشته از جیب مصرف کننده پرداخت نمی شود، بلکه باید از سود غیرمتعارف تاجران کم شود.
آنان گفتند: قیمت خرده فروشی برنج کیفی در بازار کشور نباید تغییر کند، شالیکاران همه محصول خود را با این قیمت عرضه می کنند و کمبودی هم وجود ندارد، از طرفی با اعلام خرید تضمینی، اختلاف قیمت برنج طارم کیفی محلی با ارقام پرمحصول نیز منطقی شده است. یعنی تناسبی هم بین برنج ارقام کیفی پرمحصول تولید داخلی با قیمت برنج خارجی وارداتی بوجود آمده است.
عرضه بدون محدودیت محصول از سوی شالیکاران
یکی از صاحبان شالیکوبی در بابل و از آگاهان بازار برنج مازندران با بیان این که تعیین و اعلام قیمت کف کارشناسی تولید برنج داخلی علاوه بر شفاف سازی برای تولید کننده و مصرف کننده برای 2 طرف هم به صرفه خواهد بود، گفت: اکنون کشاورزان از بلاتکلیفی و انتظار بیرون آمدند و با مشخص شدن کف قیمت به نظر می رسد شاهد رونق گرفتن بازار برنج باشیم.
محمد پورموسوی با بیان این که تا کنون عرضه و تقاضا برای خرید برنج کم بوده و خرید و فروش رقم های کیفی طارم و هاشمی با قیمت 780 تا 800 هزار ریال به ندرت انجام می شده است، ادامه داد:‌ کشاورزان با قیمت 908 هزار ریال بدون محدودیت حاضر به فروش همه محصول خود هستند.
وی با بیان این که هم اکنون حدود 300 تن برنج سفید کیفی طارم و هاشمی در این شالیکوبی آماده فروش وجود دارد، گفت: تا چند روز آینده برنج کشت دوم نیز وارد بازار خواهد شد.
خروج بازار عمده فروشی برنج مازندران از بلاتکلیفی
رییس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران، زمان اعلام کف قیمت برنج داخلی را با تاخیر زیاد توصیف کرد و گفت: اگر شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی قیمت کارشناسی برنج را همانند محصولات دیگر از جمله گندم و کلزا به موقع یعنی پیش از برداشت محصول و ورود بازار اعلام کند، واسطه گری و دلال بازی بازار بردنج داخلی و حتی خارجی از بین می رود.
محمد باقر ابراهیمی با توضیح این که البته هنوز 60 درصد برنج های تولیدی امسال در واحد های شالیکوبی ها آماده عرضه وجود دارد، افزود: هر چند اعلام کف قیمت سبب می شود تا تولی کننده و تاجر از بلا تکلیفی و سردرگمی بیرون بیایند، اما همواره اصل عرضه و تقاضا محصول قیمت و شرایط بازار را تنظیم می کند.
وی با بیان این که قیمت اعلامی برنج های تولید داخلی کارشناسی و منطبق با هزینه تولید و سود منطقی برای شالیکاران است، ادامه داد:‌ معتقدم دست اندرکاران خرید تضمینی در اسرع وقت وارد عرصه بازار برای خرید شوند، تا بازار رونق مناسبی بگیرد.
رییس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران با بیان این که صاحبان شالیکوبی ها مورد اعتماد و امین مردم و همواره با یگدیگر در ارتباط هستند، گفت: تاکید می کنم، اگر کمک و حمایت دولتی برای رونق بازار برنج وجود دارد باید به اتحادیه شالیکوبی داران داده شود تا با افزایش قدرت خرید، و با سود بسیار کم در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد.
این کارشناس بازار برنج مازندران توضیح داد: با اعلام کف قیمت 908 هزار ریال برای برنج طارم و هاشمی، قیمت این محصول با سورتینگ و بسته بندی همرا با سود منطقی حداکثر بین یک میلیون و 100 تا یک میلیون و 150 هزار ریال باید در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.
وی با بیان این که اگر سرانه مصرف برنج با عدد واقعی 25 تا 28 کیلو گرم محاسبه شود، واردات برنج خارجی ضرورتی ندارد، گفت: یقین کنید که برنج های تولید داخل که حدود 70 درصد آن از نوع برنج کیفی محلی مطابق با ذائقه هم ملت است، با قیمت بسیار مناسب در اختیار عمده مصرف کنندگان قرار می گیرد.
وی خودکفایی تولید برنج را فقط با واعی کردن سرانه مصرف برنج در اختیار داریم، بیان داشت: تولید کنندگان برنج با سود منطقی محصول تولیدی شان راضی هستند، همانطوری که بخشی از برنج مورد نیاز اقوام و دوستان خودشان را به لحاظ قیمتی همکاری رضایتبخشی را با مصرف کنندگان دارند.
وی واردات بی رویه برنج خارجی و دلالی واسطه ها را از دلایل کسادی بازار برنج مازندران عنوان کرد و توضیح داد: این که سرانه مصرف برنج برای مردم کشور غیر واقعی و همواره اختلاف هشت تا 10 کیلویی یعنی 36 تا 42 کیلوگرم تعریف شود، همواره واسطه ها از فرصت واردات برنج سوء استفاده می کنند، از مشکلات اصل بازار برنج کشور است.
ابراهیمی به وجود بیش از 17هزار فروشگاه بزرگ و زنجیره ای کشور اشاره کرد و گفت: این که این فروشگاه ها مملو از برنج خارجی و داخلی باشند، نشانه چه چیزی است؟ برنج خارجی که کیفیت آن به نسبت برنج کیفی شیرودی تولید داخل بسیار پایین تر بوده و حتی از قیمت برنج داخلی نیز بیشتر است.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، 42 درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون 600 هزارتن، 42 درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده 72 نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید 15 محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
منبع: ایرنا 

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/828024/رضایتمندی-شالیکاران-از-اعلام-قیمت-کف-بازار-و-خرید-تضمینی-برنج-مازندران
بستن   چاپ