پیام مازند
وقوع‌ دومین خورشیدگرفتگی امسال به صورت حلقوی/ این پدیده در ایران و آسیا قابل مشاهده نیست
دوشنبه 9 مهر 1403 - 16:12:06
پیام مازند - مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع خورشیدگرفتگی حلقوی خبر داد که در قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا قابل مشاهده نیست.
مهندس مسعود عتیقی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: دو هفته پس از گرفت ماه در بامداد چهارشنبه، 28 شهریور امسال، خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی رخ خواهد داد که ساکنان امریکای جنوبی در روز چهارشنبه، 11 مهر جاری شاهد آن خواهند بود.
وی افزود: این گرفت ساعت 15 و 42 دقیقه و 59 ثانیه به وقت جهانی آغاز می‌شود و 21 و 47 دقیقه به وقت جهانی پایان می‌یابد.
عتیقی خاطر نشان کرد: مسیر گرفت حلقوی خورشید از اقیانوس آرام شروع می‌شود و پس از درنوردیدن خاک کشورهای آمریکای جنوبی، از شیلی و آرژانتین عبور خواهد کرد و در اقیانوس اطلس پایان می‌پذیرد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: بخش‌هایی از قطب جنوب، برخی از جزایر اقیانوس آرام و اطلس و تعدادی از کشورهای امریکای جنوبی، این گرفت را به صورت جزئی مشاهده می‌کنند.
عتیقی با تاکید بر اینکه تنها ساکنان کشورهای آرژانتین و شیلی این خورشیدگرفتگی را به صورت حلقوی می‌بینند، خاطرنشان کرد: خورگرفت چهارشنبه، 11 مهر در هیچ نقطه از کشور ما و حتی در قاره‌های آسیا، اروپا، افریقا و استرالیا و همچنین امریکای شمالی قابل مشاهده نخواهد بود.
وی با اشاره به انواع خورشیدگرفتگی، توضیح داد: خورشیدگرفتگی در سه نوع جزئی، کلی و حلقوی است که گاهی اوقات به‌صورت کلی-حلقوی نیز به وقوع می‌پیوندد.
عتیقی اضافه کرد: در هر سال حداقل دو گرفت خورشید و به صورت نادر حداکثر 5 گرفت مهر تابان به وقوع می‌پیوندد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: خورشیدگرفتگی بعدی قابل مشاهده در ایران، روز دوشنبه، 11 امرداد 1406 به‌صورت جزئی دیده خواهد شد.
اولین خورشیدگرفتگی سال 1403 روز دوشنبه، 20 فروردین نیز در حالی رخ داد که در ایران قابل مشاهده نبود و در کشور امریکا و بخش‌هایی از کانادا این گرفت کامل را مشاهده کردند و در قاره امریکا و اقیانوس‌های اطلس و آرام این پدیده را به صورت گرفت جزئی رؤیت کردند.
گرفت 20 فروردین امسال در ساعت 15 و 42 به وقت گرینویچ آغاز ‌شد و ساعت 20 و 52 دقیقه پایان یافت.

پیام مازند


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/827323/وقوع‌-دومین-خورشیدگرفتگی-امسال-به-صورت-حلقوی--این-پدیده-در-ایران-و-آسیا-قابل-مشاهده-نیست
بستن   چاپ