پیام مازند

آخرين مطالب

876 همت با ورود و پیگیری سازمان بازرسی در سه سال گذشته به بیت‌المال بازگشت/ اصلاح، رفع و مسدودسازی 50 گلوگاه فسادخیز گفتگو

876 همت با ورود و پیگیری سازمان بازرسی در سه سال گذشته به بیت‌المال بازگشت/ اصلاح، رفع و مسدودسازی 50 گلوگاه فسادخیز
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس سازمان بازرسی در نشست با اعضای کمیسیون‌های حقوقی و تطبیق مصوبات به تشریح بخشی از عملکرد این سازمان در سه سال اخیر پرداخت.

پیام مازند

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به شناسایی 2 هزار مسئله در کل کشور و احصای 213 گلوگاه فسادخیز، از اصلاح، رفع و یا مسدودسازی 50 مورد از این آسیب‌ها و گلوگاه‌های فساد خبر داد و تاکید کرد که انسداد و اصلاح مابقی این گلوگاه‌ها در دستور کار است.
وی با تاکید بر توجه به رویکرد کلان نگری در نظارت و بازرسی تصریح کرد: در دوره تحول و تعالی، برنامه‌های کلان و سراسری در دستور کار سازمان بازرسی کل کشور قرار گرفته که طی آن تمام استان‌ها یک آسیب کلان را در دستور کار قرار داده و نسبت به ریشه کن کردن آن با کمک دستگاه‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دهند.
خدائیان با اشاره به میزان اثربخشی‌های سازمان بازرسی یادآور شد: در سه سال گذشته با ورود و پیگیری سازمان بازرسی 876 همت به بیت المال بازگشته است و در واقع این رقم میزان اثربخشی‌های مالی مشتمل بر ارزی و ریالی است.
وی ادامه داد: صرفا در یک پرونده حدود 870 میلیون یورو به بیت المال بازگشته است.
رئیس سازمان بازرسی رویکرد سازمان بازرسی را پیشگیرانه عنوان کرد و افزود: هنر دستگاه نظارتی این است که با اقدامات پیشگیرانه و هشدارهای به موقع از سوء جریان‌ها و مفاسد احتمالی جلوگیری و با آسیب شناسی امور، شناسایی بسترهای فساد و ارائه راهکارهای اجرایی و رفع آن، نسبت به رفع گلوگاه‌ها و بسترهای فساد اقدام نماید که خوشبختانه سازمان بازرسی در این خصوص موفق عمل کرده است.
وی از ارائه 47 هزار و 423 مورد پیشنهاد اثربخش جهت اصلاح امور و فرآیندها و نظارت بر اجرای آنها در ظرف سه سال اخیر خبر داد و تصریح کرد: این پیشنهادها در مقایسه با مدت مشابه در سه سال قبل که تعداد 10 هزار و 214 پیشنهاد اصلاح امور و فرآیندها بوده است رشدی 4 برابری به عبارتی 364 درصدی داشته است.
خدائیان ادامه داد: با پیگیری سازمان بازرسی و همکاری با نهادهای متولی در مورد بیش از 4 میلیون هکتار از اراضی ملی تثبیت مالکیت، خلع ید، رفع تصرف و جلوگیری از تخریب صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بیش از 170 مصوبه خلاف قانون و مقررات با تقاضای سازمان بازرسی ابطال شده است.
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به اینکه قریب به 80 درصد از پرونده‌های سازمان منتهی به صدور حکم می‌شود، تصریح کرد: در سه سال گذشته با تلاش و پیگیری‌های سازمان بازرسی و استقرار شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌ها در دادگستری‌ها، حجم قابل توجهی از پرونده‌ها با صدور حکم، تعیین تکلیف گردیده و درصد بسیار کمی منجر به صدور منع تعقیب شده است.
وی با بیان اینکه «سازمان بازرسی کل کشور عالی‌ترین دستگاه نظارتی کشور است» خاطرنشان کرد: در کشور سازمان نظارتی نداریم که از صلاحیت‌ها و اختیارات سازمان بازرسی برخوردار باشد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این مطلب که هیچ دستگاهی از شمول نظارت سازمان بازرسی کل کشور خارج نیست، به تکلیف قانون اساسی به سازمان بازرسی ناظر بر نظارت بر حسن جریان امور اشاره و اظهار کرد: این مقوله به نظارت سازمان بازرسی عمق می‌بخشد.
وی با اشاره به اختیارات گسترده قانون به سازمان بازرسی کل کشور، خاطرنشان کرد: قانونگذار برای اینکه سازمان بازرسی بتواند کار خود را به خوبی انجام دهد، اختیاراتی برای این سازمان قائل شده است. یکی از اختیارات این است که اگر سازمان بازرسی به اسناد، مدارک یا اطلاعاتی نیاز داشته باشد آن دستگاه مکلف است در اختیار سازمان قرار دهد و نمی‌تواند مانع باشد که در غیر این صورت جرم محسوب می‌شود.
خدائیان با اشاره به اقدامات سازمان بازرسی به منظور اتقان گزارش‌های این سازمان بیان داشت: در کنار بازرسان سازمان بازرسی یک مقام قضایی حضور دارد و از طرف دیگر در مورد پرونده‌ها گاهی 10 متخصص در حوزه‌های مختلف اظهارنظر می‌کنند. همچنین هیچ گزارشی به مرجع قضایی یا تخلفاتی قبل از اعلام نظر بازرس قضایی که دارای رتبه قضایی بالایی است، ارسال نمی‌شود.
وی با تاکید بر اینکه از لحاظ قضایی گزارش‌های سازمان بازرسی مستند و متقن هستند، تصریح کرد: طبق قانون این گزارش‌ها باید ظرف 3 ماه رسیدگی شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: پیشنهادهای سازمان بازرسی به دستگاه اجرایی لازم الاجرا است و باید ظرف 10 روز اجرایی و نتیجه نیز به سازمان منعکس شود و در غیر اینصورت، جرم تلقی می‌شود.
خدائیان حرکت به سمت نظارت هوشمند بر اساس سند تحول و تعالی قوه قضاییه را از جمله اقدامات و برنامه‌های سازمان معرفی و از صدور حکمی در قوانین بودجه سال‌های 1402 و 1403 به منظور دسترسی سازمان بازرسی به سامانه‌های دستگاه‌های مختلف با پیگیری این نهاد نظارتی خبر داد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر استفاده از پشتوانه علمی در بازرسی‌ها در دوره تحول و تعالی، بیان داشت: با دانشگاه‌های مرجع و تراز اول کشور تفاهم نامه داشته‌ایم تا بتوانیم از ظرفیت کارشناسی آنها در امر نظارت و بازرسی استفاده کنیم.
وی کمیسیون‌های حقوقی و تطبیق مصوبات سازمان بازرسی کل کشور را یکی دیگر از پشتوانه‌های علمی قوی سازمان بازرسی عنوان کرد و اظهار داشت: فلسفه این کمیسیون‌ها این است که چنانچه نظریه‌ای داده می‌شود دقیق باشد و جمعی از صاحب نظران حقوقی روی آن نظر داده باشند.
خدائیان تصریح کرد: از سوی دیگر سعی شده است در کنار هر معاونت، یک اتاق فکر ایجاد شود تا با ارائه مشورت‌های تخصصی به بازرسان، کار نظارت و بازرسی را در مسیر صحیح هدایت کند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان با اشاره به اهمیت کمیسیون‌های حقوقی و تطبیق مصوبات سازمان خاطرنشان کرد: نظرات اعضای کمیسیون‌های حقوقی و تطبیق مصوبات در پیشبرد امورات سازمان بسیار تاثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین گزارش، در ابتدای این نشست محمدرضا کشکولی معاون حقوقی، نظارت همگانی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور گزارشی از اقدامات کمیسیون‌های حقوقی و تطبیق مصوبات ارائه کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/890720/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار تاج به باشگاه ها برای فصل جدید

توضیحات تاج رئیس فدراسیون فوتبال در مورد قرارداد با سایت هدا

سالن را منفجر کرد؛ ضربه نمایشی وفایی در پایان بخش دوم

درآمد اردوگاه‌های دانش آموزی مازندران‌ رشد یافت

ماجراجویی نوشهر در جام حذفی با شعار حماسی!

رشد 30 درصدی ازدواج دانشجویی در دانشگاه پیام نور

این آجیل به عنوان پادشاه مغزدانه‌های دنیا شناخته شده است

نوشیدنیِ میانِ غذا، میهمان ناخوانده‌ی کبد

افزایش 21 درصدی ظرفیت تولید آب شیرین در جزیره کیش

«نادره‌کاران» به چاپ سوم رسید

مولانا و توصیفات عشق

دومین اجلاسیه بزرگداشت 124 شهید فرهنگی استان سمنان و یادبود 76 سردار معلم شهید کشور

پیام استاندار مازندران به‌مناسبت هفته کار و کارگر

رشد 40 درصدی درآمد اردوگاه‌های دانش‌آموزی مازندران در سال جاری

تغییر محل بازی تیم ملی با قطر در انتخابی جام جهانی 2026

دمی مور؛ زیباترین فرد سال 2025 از نظر مجله People

همه‌چیز درباره فصل دوم سریال «پوکر فیس»؛ از بازیگران تا تاریخ پخش

چشم‌انداز روشنی برای ارتقای سینمای لرستان تدوین شود

کامیون حامل چوب قاچاق در رویان توقیف شد

اجرای طرح جهش تولید برنج برای نخستین بار در مازندران

سوگ نساجی، در وطن خویش غریب!

کمپین «از اینجا تا ساری برنامه است» در جاده های شمالی

استقبال چشمگیر از کتاب جدید برنده نوبل

انسداد جاده چالوس از ساعت 15 به دلیل ترافیک سنگین

انسداد جاده چالوس از ساعت 15 امروز به دلیل ترافیک سنگین

مهاجم خیبر: تیم ما بهای جوانی‌اش را می‌دهد

وام 50 میلیون تومانی برای بازنشستگان تامین اجتماعی

رافینیا: هیچکس نمی‌تواند به پول عربستان نه بگوید!

اوج‌گیری بورس؛ شاخص کل در بلندترین قله سال+ اینفوگرافیک

قطع ده ها اصله درخت هیرکانی در پارک جنگلی سِرخ اُ بهشهر

خودکفایی در تولید برنج از اهداف راهبردی دولت است

نکته طلایی برای لاغری!

لزوم جدی گرفتن «بالا رفتن آنزیم‌های کبدی» /اهمیت شیوه زندگی برای جلوگیری از امراض کبدی

چه چیزهایی برای کبد چرب مضر هستند؟

اهمیت تماس پوستی مادر و نوزاد بلافاصله پس از زایمان

اقدامات لازم پیش از انجام حجامت

بازه زمانی حجامت در فصل بهار

در فصل بهار چه میوه هایی مصرف کنیم؟

کسانی که مزاج سردی دارند می‌توانند حجامت کنند؟

آثار مخرب مصرف دخانیات در دوران بارداری

آیا پوکی استخوان درمان دارد؟

سند جامع فرهنگی، اجتماعی و گردشگری؛ ضرورتی حیاتی برای توسعه متوازن در مناطق آزاد

خاطراتی از کوچک‌ترین هم‌رزم شهید مهدی باکری

صحبت های شنیدنی از مهران مدیری

در کیفر فلک، غلط و اشتباه نیست

12 مرکز نیکوکاری در چالوس فعال است

جهانگردی با دوچرخه از بلژیک تا هندوستان؛ ایران شگفت انگیز است

گام‌های عملی برای بهبود گازرسانی در گلوگاه

اجرای جهش تولید در 200 هکتار از شالیزارهای ساری

آیا نمایشگر‌ها به چشم شما آسیب می‌زنند؟