پایان صید ماهیان استخوانی در مازندران، به جز میانکاله
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - مدیر کل شیلات: صید ماهیان استخوانی در مازندران، امروز به پایان میرسد. صید در میانکاله ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر کل شیلات مازندران گفت: پس از شش ماه تلاش شبانه روزی صیادان؛ صید ماهیان استخوانی در مازندران، امروز دوشنبه 25 فروردین 1404 به پایان میرسد.
کریم زاده افزود: با توجه به موقعیت مکانی در منطقه میانکاله و برای اینکه رودخانهای در این منطقه وجود ندارد صید تا 5 اردیبهشت 1404 ادامه دارد.
مدیرکل شیلات مازندران یاداور شد: صید ماهیان استخوانی دریای خزر از 15 مهرماه 1403 آغاز و مقرر شده بود 15 فروردین ماه 1404 به پایان برسد، اما براساس مصوبه سازمان شیلات ایران و با هدف کمک به تامین ماهیان مولد برای تکثیر طبیعی ماهیان، زمان صید تا 25 فروردینماه تمدید شد.
کریم زاده افزود: تور 13 تعاونی صیادی میانکاله براساس مصوبه سازمان شیلات تا پنجم اردیبهشتماه در دریا پهن خواهد بود.
مدیرکل شیلات مازندران گفت: 4 هزار صیاد مازندرانی از ابتدای فصل صید تاکنون حدود 4 هزار تن ماهی از دریا صید کردند که 5 درصد بیشتر از پارسال است.

کریم زاده تصریح کرد: 65 درصد ماهیان صید شیده ماهی سفید، 30 درصد کفال و 5 درصد کپور بودهاند.
وی ارزش اقتصادی ماهیان صید شده از دریای خزر را 1800 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با پارسال، 60 درصد افزایش نشان دارد.
گیلان، دارای بیشترین میزان صید از دریای خزر
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با بیان این که از ابتدای فصل صید در مهرماه سال 1403 تا 10 فروردین 1404؛ حدود 6814 تن ماهیان استخوانی در دریای خزر در سه استان شمالی صید شده است، افزود: صید ماهی سفید نزدیک به 5 درصد نسبت به سال 1402 رشد نشان میدهد.
رضا عباسپور نادری افزود: از این میزان برآورد صید، چهار هزار و 132 تن ماهی سفید، حدود دو هزار و 309 تن ماهی کفال، نزدیک به 277 تن ماهی کپور و 96 تن سایر گونهها بوده است.
وی علت افزایش حدود 5 درصدی صید ماهی سفید در دریای خزر را ناشی از اقدامات ارزشمند سازمان شیلات ایران در حوزه بازسازی ذخایر و رهاسازی بچه ماهی سفید در رودخانههای منتهی به دریای خزر عنوان کرد.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران تصریح کرد: براساس برآورد اولیه، سهم استان گیلان از صید ماهیان استخوانی نزدیک به سه هزار و 900 تن، مازندران دو هزار و 900 تن و گلستان نزدیک به 100 تن بوده است.
وی ادامه داد: بر اساس برآوردها، میزان صید ماهیان استخوانی در استان مازندران 5 درصد افزایش نشان میدهد و میزان صید در استان گیلان مشابه سال گذشته است.
عباسپور نادری با اشاره به این که میزان صید ماهیان استخوانی در استان گلستان کاهش چشمگیری داشته است، تغییرات اقلیمی، فعالیتهای اکتشافی در دریای خزر در محدوده آبهای این استان و کاهش فعالیت صید و دریاروی را از دلایل صید کمتر نسبت به سال 1402 برشمرد.
وی اظهار داشت: در فعالیت صید در شش ماهه گذشته نزدیک به 110 پره صیادی در سه استان شمالی کشور در قالب تعاونیها و تشکلهای صیادی مشارکت داشتهاند.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: هر تعاونی دارای 50 تا 80 نفر عضو است و تمام اعضا زیرپوشش بیمه صیادی تامین اجتماعی قرار دارند.
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۶:۱۱
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/885110/