تشکیل کنسرسیوم مهارت با مشارکت صنایع در مازندران
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش خبرنگار مهر، حسین درویشی صبح دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران از تشکیل کنسرسیوم مهارت با مشارکت 30 شرکت صنعتی در سطح استان جهت آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی شاغل در صنعت و تأمین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنایع خبر داد و خاطرنشان کرد: مطالعات امکانسنجی ایجاد مرکز ملی سنجش صلاحیت شغلی در قائمشهر و همچنین تربیت نیروی کار در حوزه اقتصاد دیجیتال شامل آموزشهای تخصصی در زمینه هوش مصنوعی، بلاکچین، امنیت سایبری و اینترنت اشیا از جمله برنامههای در دست اقدام این ادارهکل در سال آینده خواهد بود.
درویشی از راهاندازی و فعالسازی مجمع خیرین مهارت استان خبر داد و گفت: با تصویب اساسنامه مجمع خیرین مهارت مازندران و تشکیل نمایندگی در شهرستانها، برای نخستینبار در کشور گلریزان خیرین مهارت در شهرستان آمل برگزار شد و در این مراسم بیش از 8 میلیارد تومان کمکهای نقدی و غیرنقدی جهت تجهیز کارگاهها و حمایت از آموزشهای مهارتی برای شهرهای محمودآباد و آمل جمعآوری شد. همچنین سه گلریزان خیرین مهارت در سطح استان در سال جاری برگزار خواهد شد.
تعهدات آموزشی و برنامههای سال 1404
وی در ادامه اظهار کرد: تعهدات آموزشی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای مازندران در سال 1404 معادل 13 میلیون و 463 هزار و 181 نفرساعت پیشبینی شده که از این میزان 4 میلیون 109 هزار و 389 نفرساعت در بخش دولتی و 9 میلیون و 353 هزار و 792 نفرساعت در بخش خصوصی خواهد بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران در خصوص برنامههای شاخص این ادارهکل در سال آینده گفت: توسعه زیرساختهای آموزشی مراکز فنی و حرفهای استان بر اساس جذب اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت و سایر دستگاههای تابعه وزارت تعاون، همچنین بهرهبرداری از مرکز هتلداری و گردشگری ساری با اعتبار 545 میلیارد ریال و مرکز مهارت پیشرفته با 160 میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد.
این مسئول به اجرای طرح "همنوا" در همکاری با هنرستانهای فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت: در شهرستان بابل این طرح با سرمایهگذاری 15 میلیارد تومان و در شهرستان آمل با 3 میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران خواستار ورود جدی برای بهروزرسانی تجهیزات مراکز آموزشی شد و گفت: نگاه ما توجه به قشر کارگری در بخش آموزش و مهارت است تا بتوانیم آموزش رایگان برای کارگران داشته باشیم.
وی در ادامه به برخی از سرمایهگذاریهای انجامشده و در دست اقدام اشاره کرد و افزود: سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی جهت برگزاری دورههای آموزش انرژی خورشیدی، آموزشهای تخصصی برای خبازان بر اساس ابلاغیه استانداری و همچنین آموزشهای تخصصی در زمینه هرسکاری، سمپاشی و کودپاشی بر اساس ابلاغ سازمان مدیریت و برنامهریزی استان از جمله برنامههای اجرایی در سال جاری بوده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین سند توسعه مهارت استان به ریاست استاندار مازندران خبر داد و گفت: این سند با مشارکت دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی استان تهیه شده و نقشه راه آموزشهای مهارتی استان در حوزههای مختلف در سالهای آینده خواهد بود.
درویشی افزود: در حوزه اشتغال، از مجموع 70 هزار نفر آموزشدیده در استان، بیش از 60 درصد در فرآیند اشتغال مشارکت داشتهاند و در سامانه رصد اشتغال، تعهد این ادارهکل در سال گذشته 600 نفر بوده که با ثبت 857 نفر در سامانه، 143 درصد تحقق یافته است و از این تعداد 289 نفر دارای مدرک کاردانی به بالا و 568 نفر کاردانی به پایین بودهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران بیان کرد: با توجه به اینکه آموزش مهارتی برای زندانیان نیز اجرا میشود و در حال حاضر 1200 نفر نیروی کار ماهر که از زندان آزاد شدهاند وجود دارد و از سویی متأسفانه صنعت استان به دنبال نیروی کار ماهر است که با کمی اعتماد میتوان از زندانیان ماهر استفاده لازم را برد.
وی با بیان این مطلب گفت: از اجرای طرح "کارا فن" برای توسعه زیرساختهای خوداشتغالی کارآموزان با اختصاص 60 میلیارد تومان تسهیلات و ارائه آموزشهای تخصصی در حوزه اقتصاد دریا محور در مرکز نوشهر خبر داد.
وی با اعلام منابع و توانمندیهای آموزش فنی و حرفهای مازندران متأسفانه تعارضی بین بیکاری دانش آموختگان و دانشجویان وجود دارد که بیانگر عدم استقبال آموزش عالی و نظام آموزش و پرورش به آموزشهای مهارتی است و تا زمانی که دانش آموخته و دانشجوی صرف مدرک گرا وجود داشته باشد و به کسب مهارت برای آنان واجب نگردد نمیتوان شاهد تحولی در این زمینه باشیم.
کد خبر 6434347
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲:۳۶
-
۹ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/885079/