بزرگنمايي:
پیام مازند - برداشت نوبرانه های توت فرنگی و هلو و شلیل در باغات و مزارع مازندران از روزهای گذشته شروع شد. میوههای شیرین و خوشمزه که همانند عسل شیرین است.
1700 هکتار از باغات استان مازندران به کشت توت فرنگی اختصاص دارد و پیش بینی میشود 17 هزار تن محصول از این مزارع برداشت شود که در این زمینه استان مازندران دومین استان تولید کننده این محصول در کشور است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
طی سالهای اخیر روش کشت توت فرنگی از سنتی به صنعتی در حال تغییر بوده و برای کشاورزان ارزش اقتصادی بالایی را در پی داشته است. فصل برداشت توت فرنگی در مازندران چهار تا پنج ماه از سال طول میکشد و کشاورزان دغدغه فروش در زمان برداشت را دارند.

تولید سالانه 3000 تن توت فرنگی در جویبار
سالانه سه هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار تولید میشود و این محصول در باغات با قیمتهای ناچیزی از کشاورزان خریداری و به قیمت کیلویی بیش از 100 هزار تومان به مصرف کننده عرضه میشود.
استان مازندران رتبه دوم سطح زیرکشت این محصول را به خود اختصاص داده است و شهرستان جویبار نیز در تولید این محصول رتبه دوم استان را کسب کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار با اشاره به اینکه این شهرستان پس از شهرستان بابلسر دومین قطب تولید توت فرنگی در استان است گفت: پیش بینی میشود امسال 3 هزار و 220 تن توت فرنگی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.
پیش بینی میشود امسال 3 هزار و 220 تن توت فرنگی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود
رحیمی با بیان اینکه 518 بهره بردار جویباری در زمینه کشت و کار توت فرنگی فعالیت دارند، افزود: توت فرنگی از اولین میوههایی است که در بهار به بازار عرضه میشود و تا اواسط خرداد برداشت آن ادامه دارد.
رحیمی تصریح کرد: کشاورزان جویباری به روش سنتی و با استفاده از نایلون کشی نسبت به پیش رس کردن این محصول اقدام میکنند به طوری که زمان برداشت آن زودترآغاز میشود تا هزینههای مازاد آن با عرضه محصول نوبرانه، قابل جبران باشد.
به گفته کشاورزان خوشبختانه قیمت توت فرنگی در آغاز فصل برداشت مناسب بوده اما هزینه کشت تا زمان برداشت این محصول نیز بسیار بالا است. از سوی دیگر نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی سبب میشود تا کشاورزان نتوانند مدت زیادی این محصول را نگهداری کنند و به ناچار باید با سرعت آن را روانه بازار مصرف کنند.
معمولاً از یک بوته توت فرنگی میتوان تا سه بار در دوره زمانی دو ماهه یعنی قبل از شروع تابستان محصول برداشت کرد. آفتابی نبودن هوا سبب میشود تا کشاورزان نتوانند بیشتر از یک یا دو بار میوه برداشت کنند. از طرفی دیگر هم برداشت لاجرم در هوای ابری به عرضه محصول کم کیفیت به بازار میانجامد که هم به زیان کشاورزان است و مصرف کننده متضرر و بی اعتماد میشود.
کارشناسان باغبانی درجه حرارت مطلوب هوا در شبانه روز برای گیاه توت فرنگی را 15 تا 25 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی بالای 40 درصد میدانند، وضعیتی که در صورت کشت نهال در خاک شنی یا رسی شنی با زهکش مناسب سبب میشود تا کیفیت و کمیت تولید یکجا افزایش یابد.

اشتغال 4000 هزار کشاورز در تولید توت فرنگی
معاون باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه میزان تولید توت فرنگی امسال 20 هزار تن پیش بینی میشود، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از چهار هزار نفر به تولید این محصول میپردازند.
حسین مولایی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ورود و عرضه نوبرانه محصول توت فرنگی در بازار گفت: طی سالهای اخیر روند کشتی محصول از سنتی به مدرن تغییر کرده است.
وی گفت: بهره گیری از ارقام زودرس و اصلاح بذور در افزایش میزان تولید نقش مؤثری داشته است.
وی ادامه داد: همه توت فرنگیهای تولید در مازندران بر اساس آزمایشهایی که از سوی دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل صورت می گرد، سالم و عاری از سموم هستند.
علاوه بر توت فرنگی، شلیلهای گلخانهای نیز روانه بازار شده است. خسارتهای ناشی از سرمازدگی در زمینهای باغی، طی چهار سال اخیر بسیاری از کشاورزان مازندرانی به سمت کشت گلخانهای شلیل زودرس روی آوردهاند.
این روش مزایایی همچون کنترل آفات، مدیریت علفهای هرز، صرفهجویی در مصرف آب و افزایش عملکرد محصول را نسبت به کشت در فضای باز به همراه دارد.
شلیل زودرس گلخانهای حدود یک ماه زودتر از شلیل باغی به بازار عرضه میشود و همین ویژگی باعث میشود کشاورزان بتوانند با توجه به تقاضای بالای نوبرانهها، سود بیشتری کسب کنند.
طبق پیشبینیها، شلیل زودرس در 30 هکتار از گلخانههای مازندران کشت شده و انتظار میرود 300 تن محصول از این گلخانهها برداشت شود.
بهار فصل محصولات شیرین و نوبرانه های باغی و سیاه ریشه است و آرام آرام در بازار عرضه میشود. مازندران سالانه 7.5 میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی تولید میکند.
کد خبر 6427960