اقدامی که سن قلب و عروق را 6 ماه کاهش میدهد
علمي
بزرگنمايي:
پیام مازند - خبرآنلاین /یک متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به بیان توصیههایی برای روزهای ابتدایی پس از ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: از آنجایی که سوخت و ساز پایهای بدن در ماه رمضان کاهش پیدا کرده است باید مراقب باشیم که به یکباره شروع به غذا خوردن به مقدار زیاد نکنیم.
ماه رمضان و روزهداری یک فرصت مناسب برای کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل برای روزه داران است و افراد بسیاری پس از این ماه مقداری از چربی بدنشان را از دست میدهند و یک قدم به سلامتی نزدیکتر میشوند اما یکی از مسائلی که ممکن است با آن مواجه باشند بازگشت سریع وزن از دست داده پس از این ماه است به همین دلیل داشتن تغذیه مناسب در روزهای ابتدایی پس از ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
میزان در خبری نوشت:عبدالرضا نوروزی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به بیان توصیههایی برای روزهای ابتدایی پس از ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: تحقیقات نشان دادهاند که روزهداری حداقل 20 روز میتواند در بهبود سلامت افراد موثر باشد و کاهش حدود یک و نیم کیلو چربی را که اغلب دور کبد را گرفته است به همراه داشته باشد. وضعیت افرادی که کبد چرب دارند پس از حداقل 20 روز روزهداری بهتر میشود و روزه میتواند گرید 2 کبد چرب را به گرید یک تبدیل کند.
وی ضمن اشاره به اینکه چند سالی است که در دنیا کارهای پژوهشی بر روی رژیم فستینگ یا روزهداری در حال انجام است و این نوع رژیم به عنوان یکی از رژیمهای مناسب برای اصلاح سبک زندگی مطرح میشود، ادامه داد: بر اساس یکی از پژوهشهایی که در کشور انگلیس انجام شده افراد روزهدار به طور متوسط پس از این ماه مبارک سن سیستم قلبی و عروقشیان 6 ماه کاهش پیدا میکند. اگرچه این اثرات مثبت ممکن است پس از یک سال کمرنگ شوند، اما تکرار منظم روزهداری بهعنوان یک راهکار پیشگیرانه قابل استفاده است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه بعد از ماه مبارک رمضان لازم است به چند نکته توجه کنیم، افزود: از آنجایی که سوخت و ساز پایهای بدن در ماه رمضان کاهش پیدا کرده است باید مراقب باشیم که به یکباره شروع به غذا خوردن به مقدار زیاد نکنیم. برخی افراد با برگزاری جشنهای غذایی و مصرف بیشازحد غذا تا چند روز پس از ماه مبارم رمضان نه تنها فواید روزهداری را از بین میبرند، بلکه سلامت خود را به خطر میاندازند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه برای تنظیم متابولیسم بدن پس از ماه مبارک رمضان توصیه میشود صبحانه، نهار و شام سر وقت میل شود، بیان کرد: لازم است یک وعده اصلی که میتواند نهار یا شام باشد داشته باشیم و یک وعده حاضری که آن نیز میتواند نهار یا شام باشد و 30 تا 35 درصد کمتر از وعده اصلی است.
این پزشک متخصص ضمن تاکید به استفاده از میان وعدههای سالم از جمله میوه و شیر کم چرب توضیح داد: مصرف این مواد غذایی موجب تنظیم و بهبود عملکرد هورمونهای گوارشی میشود که در تنظیم سوخت و ساز موثرند.
وی عنوان کرد: اگر چند روز نخست پس از ماه رمضان را پرخوری کنیم اشتها به سرعت باز میگردد چرا که مغز پس از یک دوره روزهداری وارد مرحله نقاهت تغذیهای میشود و به دنبال این است که کاهش وزن را به سرعت جبران کند و از این رو اشتهای ما به سرعت افزایش پیدا میکند و اگر این روند ادامه پیدا کند طی چند هفته مجدد وزنی که از دست دادیم باز میگردد و به همین دلیل در این روزها باید مراقب تغذیمان باشیم.
-
سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۸:۲۹
-
۱۵ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/881114/