پیام مازند

آخرين مطالب

فیلم ژاپنی «دروازه جهنم»؛ از داستان جنگی خشونت‌آمیز تا درام شکسپیری سیاسی

فیلم ژاپنی «دروازه جهنم»؛ از داستان جنگی خشونت‌آمیز تا درام شکسپیری
  بزرگنمايي:

پیام مازند - روزیاتو | فیلم‌های کمی در تاریخ سینمای رنگی هستند که به اندازه فیلم دروازه جهنم اهمیت دارند. این فیلم در سال 1953 انتشار یافت و یکی از نخستین فیلم‌های ژاپنی بود که فیلمبرداری آن به صورت رنگی صورت گرفت. کارگردان این فیلم، تینوسوکه کینوگاسا، با بهره‌برداری درست از فناوری جدید آن زمان، صفحه نمایش را با تصاویر خیره‌کننده‌ای پر کرد. اما اهمیت فیلم دروازه جهنم تنها به جنبه فنی آن محدود نمی‌شود و دلایل دیگری نیز وجود دارد که این فیلم را به یک اثر کلاسیک ماندگار تبدیل کرده است.
این فیلم که جوایز اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی و بهترین طراحی لباس را دریافت کرده، ابتدا به عنوان یک داستان حماسی سامورایی آغاز شده و سپس به تدریج به یک درام شکسپیری تبدیل می‌شود. نتیجه آن نیز یک مطالعه بصری خیره‌کننده است که نشان می‌دهد، چگونه عشق می‌تواند به وسواس تبدیل شود و این وسواس چگونه می‌تواند به دیوانگی منتهی گردد.

پیام مازند

بررسی کلاسیک مضامین حسادت و جنون در فیلم
این فیلم در دوران شورش هیجی (جنگ داخلی کوتاهی که در قرن 12 ژاپن رخ داد و این کشور را ویران کرد) رخ می‌دهد. در جریان محاصره کاخ دایمیو، خدمتکار ملکه کسا (ماچیکو کیو) خود را به شکل خواهر شاهزاده‌ درمی‌آورد تا خانواده سلطنتی بتوانند به طور مخفیانه فرار کنند. سامورایی جنگجو، اندو موری‌تو (کازوئو هاسگاوا) کسا را از خطر نجات داده و سپس عاشق او می‌شود. زمانی که موری‌تو از نقشه برادرش برای شورش مطلع‌ می‌گردد، مسئله را با لرد کیوموری (کوره‌یا سندا) در جریان گذاشته و شورش را خنثی می‌کند. کیوموری برای قدردانی از وفاداری موری‌تو، به او می‌گوید که برای جبران حاضر است تا یکی از خواسته‌های او را برآورده کند و موری‌تو نیز بلافاصله درخواست ازدواج با کسا را مطرح می‌کند. اما کسا قبلاً با نگهبان سلطنتی، واتارو واتانابه (ایسائو یاماگاتا)، ازدواج کرده و همین موضوع، موری‌تو را درگیر حسادت می‌کند که سرانجام به فاجعه‌ای ختم می‌شود.
اگرچه بیشتر فیلم‌های کینواگاسا به فراموشی سپرده شده‌اند، اما او یکی از پرکارترین کارگردان‌های ژاپنی بود که حرفه‌اش را از دوران سینمای صامت آغاز کرد و تا اواسط دهه 1960 ادامه داد. دروازه جهنم، اوج کارنامه حرفه‌ای‌ این کارگردان بود؛ موفقیتی بین‌المللی که در زمانی رخ داد که فیلم‌های آسیایی و اروپایی به تدریج در حال پیدا کردن مخاطب آمریکایی بودند.
بخشی از موفقیت این فیلم را می‌توان به علاقه‌ آمریکایی‌ها به فیلم‌های سامورایی نسبت داد ـ در همان زمان، از فیلم‌های راشومون و هفت سامورایی ساخته آکیرا کوروساوا نیز استقبال زیادی شده بود ـ اما دروازه جهنم از سادگی داستان خود بهره می‌برد؛ داستانی برگرفته از مفاهیم کلاسیک و جهانی.

پیام مازند

داستان دروازه جهنم ریشه‌هایی از آثار شکسپیر بویژه مکبث و اوتلو را در دل خودش دارد. موری‌تو قهرمان تراژیک کلاسیک است؛ مردی که وسواس و خودشیفتگی بی‌پایانش در نهایت به سقوط او منجر می‌شود. نیت‌های موری‌تو ابتدا بلندپروازانه است: او می‌خواهد از لرد کیوموری محافظت کند، جان خانم کسا را حفظ کند و او را به ازدواج خود درآورد.
موری‌تو که در خودشیفتگی غرق شده، بعد از نجات خانم کسا و خدمت به دایمیو، احساس می‌کند که شایسته عشق اوست. عشقش به کسا از همین احساس سرچشمه می‌گیرد که فکر می‌کند حق دارد به او علاقه‌مند باشد. حسادت موری‌تو به واتارو زمانی بیشتر می‌شود که تلاش می‌کند او را در موقعیت‌های مختلف مانند یک مسابقه اسب‌سواری و یک شام رسمی که به خشونت کشیده می‌شود، تحقیر کند. اما نمی‌تواند دل خانم کسا را به دست آورد، چون آن دل متعلق به فرد دیگری است و به زودی تلاش می‌کند او را مجبور به عشق ورزیدن به خود بر خلاف میلش کند.

پیام مازند

فیلم دروازه جهنم آغازگر دوران طلایی سینمای رنگی ژاپن بود
فیلم دروازه جهنم با استفاده از تکنیک فیلم‌برداری Eastmancolor ساخته شد که یک جایگزین ارزان‌تر به جای تکنیک تکنی‌کالر (Technicolor) در آن زمان بود. در حالی که تکنی‌کالر تصویری زنده‌تر و پررنگ‌تر ارائه می‌داد، Eastmancolor تصویری کم‌رنگ‌تر ایجاد می‌کرد که به نفع فیلم بود. این انتخاب باعث شده تا بازسازی ژاپن قرن دوازدهم حس واقعیت روزمره را بهتر به نمایش بگذارد، در حالی که رنگ‌های شاداب به زیبایی طبیعت، ظرافت طبقه حاکم و فقر شورشیان تاکید می‌کنند. در عین حال، استفاده از رنگ، فیلم را در دنیای ملودرام غوطه‌ور می‌کند و آن را در ردیف آثار کلاسیک داگلاس سیرک مانند فیلم هر چه خدا می‌خواهد و بر باد نوشته قرار می‌دهد. شاید رویکرد آن طبیعی باشد، اما در عین حال درام آن بیشتر است.
بیش از هر چیز، دروازه جهنم نقطه عطفی بود برای خروج سینمای ژاپن از دنیای سیاه‌و‌سفید و ورود به دنیای رنگ. فیلم‌های ترسناکی مانند کوایدن و خانه، از رنگ به شیوه‌ اکسپرسیونیسم (هنری و پر از احساس) استفاده کردند؛ یاسوجیرو اوزو در فیلم‌های علف‌های شناور و صبح بخیر، از رنگ به‌منظور ایجاد حس واقعیت بیشتر بهره برد؛ و آکیرا کوروساوا در شاهکارهای سامورایی دوران پایانی‌اش یعنی کاگه‌موشا (شبح جنگجو) و آشوب، از رنگ برای ترکیب اکسپرسیونیسم و واقعیت استفاده کرد. واقعاً نمی‌توان تصور کرد که سینمای ژاپن بدون دروازه جهنم، چگونه می‌توانست باشد.

پیام مازند

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/879606/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آماده‌باش کامل اورژانس بابل برای عید سعید فطر

ترافیک سنگین صبحگاهی کندوان و هراز /چالوس یکطرفه می‌شود؟

اعزام کاروان‌های راهیان نور استان سمنان از سر گرفته شد

محدودیت تردد در محور چالوس به دلیل بار ترافیکی سنگین

با این روش مسواک بزنید تا جوان بمانید

«میزها و دیوارها»؛ تأملی دربارۀ اجزای دفتر کار

اقامه نماز عید فطر در سراسر مازندران

جاده‌های هراز و فیروزکوه، مسیرهای امن برای سفر نوروزی

ترافیک سنگین صبحگاهی کندوان و هراز؛ جاده چالوس یکطرفه می شود

برنامه نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال مردان اعلام شد – خبرگزاری ورزش ایران

19 طرح ارزی که به دلایل عجیب از چرخه خارج شدند/ از اعدام خالق پول ملی کره شمالی تا صورت شیطانی ملکه بریتانیا

قرآن، نور و حجت خداوند است

یک خیبری در رختکن استقلال بود!

مصرف این ویتامین عملکرد حافظه و مغز شما را تقویت می‌کند

حمله آناهیتا همتی به بازیگران و عوامل سریال پایتخت

تاثیر بازیکن ایرانی در صدرنشینی تیم کویتی

شوک به علی خطیر ؛ حمیدرضا بایندریان مدیرعاملی باشگاه نساجی مازندران شد

پیروانی: حرف‌های زیادی در مورد خداداد داشتم!

خلاصه بازی شمس‌آذر قزوین 3 - پرسپولیس 2

دقیقی: شمس آذر من را فلج کردند!

ستاره اینتر فقط 55 دقیقه نفس داشت!

سفر 6 میلیون نفر به سه استان در نوروز امسال

فوری؛ پیکان با سیروس دین محمدی تسویه حساب کرد

تیم ما پول زیادی خرج نکرده و نفرات ما همه جوان هستند

حرم مطهر رضوی در شب عید سعید فطر غرق در نور و شکوه شد

تردد در کندوان دوطرفه شد؛ ترافیک سنگین راه‌ها

جزئیات برپایی نماز عید فطر در مازندران اعلام شد

دو نشان طلا بر گردن دلاورمردان مازندرانی

8 راهکار بهبود نفخ شکم

شعر خوانی زیبایی از استاد شهریار

وال استریت ژورنال: ایلان ماسک بودجه ناسا را به سمت مأموریت مریخ هدایت می‌کند

با خاک گلدان‌های بانک‌ پول‌دار شوید

افزایش سفرها به مازندران در موج دوم سفر نوروزی

سردار رضایی: مسافران شمال از جاده هراز و فیروزکوه استفاده کنند

فرمانده پدافند هوایی مازندران عید سعید فطر را تبریک گفت

برگزاری نماز عید سعید فطر در ساری

پیش بینی آب و هوای مازندران و ساری فردا دوشنبه 11 فروردین 1404

عضو شورای شهر خرم‌آباد استعفا داد

شمار مسافران مقیم در مازندران از 9 میلیون نفر شب گذشت

برنامه نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال مردان مشخص شد

«حمیدرضا بایندریان» سرپرست مدیرعاملی باشگاه نساجی شد

خواص شگفت‌انگیز عدس برای سلامتی

فواید مسواک زدن روی یک پا چیست؟!

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

داستانک/ ﻣﻌﻠﻢ ﺟﻮﺍﻥ ﻭ ﺯﯾﺒﺎ

تبریک عید فطر توسط کریستیانو رونالدو

داور بعد از بازبینی VAR صحنه مشکوک در محوطه جریمه شمس آذر اعتقادی به پنالتی نداشت

قرآن،کتاب زندگی و نجات دهنده بشریت است

توصیه پلیس به استفاده از جاده‌های هراز و فیروزکوه برای سفر به مازندران

تعیین مقدار فطریه زکات هر فرد مازندرانی