پیام مازند

آخرين مطالب

خالکوبی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد علمي

خالکوبی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مهر /یک مطالعه جدید نشان می‌دهد اکثر افراد به تأثیری که تاتو یا خالکوبی ممکن است در طولانی‌مدت بر سلامت آنها بگذارد فکر نمی‌کنند اما شاید لازم باشد به این موضوع فکر شود.
به نقل از هلث دی نیوز، طبق یک مطالعه جدید دانمارکی، به نظر می‌رسد خالکوبی یا تاتو خطر ابتلاء به سرطان پوست را بین 33 تا 62 درصد افزایش می‌دهد.
نتایج همچنین نشان می‌دهد که خطر ابتلاء به سرطان در خالکوبی‌های بزرگ‌تر افزایش می‌یابد.
محققان دریافتند خالکوبی‌های بزرگ‌تر از کف دست، بیش از دو برابر خطر ابتلاء به سرطان پوست در افراد و تقریباً سه برابر خطر ابتلاء به لنفوم یا سرطان غدد لنفاوی است.
به گفته محققان، هنگامی که جوهر خالکوبی به پوست تزریق می‌شود، ذرات جوهر می‌توانند به غدد لنفاوی حرکت کرده و در داخل آن تجمع کنند.
« هنریک فردریکسن »، پروفسور بالینی در دانشگاه جنوب دانمارک، در بیانیه‌ای گفت: «ما می‌توانیم ببینیم که ذرات جوهر در غدد لنفاوی انباشته می‌شوند و ما گمان می‌کنیم که بدن آنها را به عنوان مواد خارجی درک می‌کند.»
وی افزود: «این وضعیت ممکن است به این معنی باشد که سیستم ایمنی دائماً در تلاش است تا به جوهر پاسخ دهد و ما هنوز نمی‌دانیم که آیا این فشار مداوم می‌تواند عملکرد غدد لنفاوی را تضعیف کند یا پیامدهای سلامتی دیگری داشته باشد.»
برای این مطالعه، محققان داده‌های یک مطالعه در حال انجام روی دوقلوهای دانمارکی را تجزیه و تحلیل کردند. آنها نزدیک به 2400 دوقلو را که بین سال‌های 1960 تا 1996 به‌طور تصادفی انتخاب شده بودند، و همچنین 316 دوقلو را که در یکی از جفت‌ها سرطان تشخیص داده شده بود، مقایسه کردند.
محقق ارشد «ژاکوب فون بورنمن هجلبورگ »، استاد آمار زیستی در دانشگاه جنوب دانمارک، در بیانیه‌ای گفت: «جنبه منحصربه‌فرد رویکرد ما این است که می‌توانیم جفت‌های دوقلو را در جایی که یکی از آنها سرطان دارد، مقایسه کنیم، اما در غیر این صورت آنها در بسیاری از عوامل ژنتیکی و محیطی مشترک هستند».
با مقایسه الگوهای خالکوبی در کنار تشخیص سرطان، محققان دریافتند در افرادی که خالکوبی می‌کنند، هم سرطان پوست و هم سرطان لنفوم نشان داده شد.
تجزیه و تحلیل نشان داد که خالکوبی های بزرگ‌تر از کف دست خطر ابتلاء به سرطان پوست را تقریباً 2.4 برابر و لنفوم را 2.8 برابر افزایش می‌دهد.
هجلبورگ گفت: «این نشان می‌دهد که هر چه خالکوبی بزرگ‌تر و طولانی‌تر باشد، جوهر بیشتری در غدد لنفاوی انباشته می‌شود.»
تحقیقات قبلی نشان داده است که برخی از رنگدانه‌های موجود در جوهر خالکوبی ممکن است نسبت به سایرین از سلامت کمتری برخوردار باشند، اما به گفته محققان، این مطالعه هیچ ارتباط واضحی بین سرطان و رنگ‌های جوهر خاص پیدا نکرد.
هجلبورگ افزود: «ما از مطالعات دیگر می‌دانیم که جوهر می‌تواند حاوی مواد بالقوه مضر باشد و به عنوان مثال، جوهر قرمز اغلب باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شود.»
محققان در مرحله بعدی قصد دارند بر چگونگی تأثیر ذرات جوهر بر غدد لنفاوی تمرکز کنند و اینکه آیا انواع خاصی از لنفوم ارتباط قوی‌تری با خالکوبی نسبت به سایرین دارند یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/874284/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورزش‌های مفید و مضر برای مبتلایان به واریکوسل: راهنمایی برای انتخاب درست

گل دوم تراکتور به التعاون توسط دوماگوی

عکس‌العمل استثنائی از آلیسون در دقیقه 109؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

ضربه دیدنی و خطرناک دوئه در دقیقه 113؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

صعود الهلال و الاهلی به یک‌چهارم نهایی لیگ نخبگان

اینتر - بایرن در یک‌چهارم/ پاری‌سن‌ژرمن، لیورپول را حذف کرد

بارسلونا برد و بی‌حرف و حدیث صعود کرد

التعاون عربستان 2-2 تراکتور ایران؛ حذف تراکتور از لیگ قهرمانان در ضربات پنالتی

طارمی قدر فرصت را ندانست؛ اینتر 2-1 فاینورد

ضربه تورام به تیر دروازه خورد؛ اینتر 2-1 فاینورد

ضربه خطرناک کواراتسخلیا؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

بریس روی کار تیمی دیدنی؛ الاهلی 2-0 الریان

گل چهارم الهلال توسط ناصر الدوساری ؛ الهلال 4-0 پاختاکور

صعود اینتر در شبی که طارمی پنالتی گرفت

ضربه برالدو با اختلاف کم به بیرون رفت؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

برخورد مشکوک بارو و بیرانوند؛ التعاون 0-0 تراکتور

گل اول بایرن مونیخ به بایرلورکوزن توسط هری کین در دقیقه 52

حرکت عجیب هینکاپیه؛ لورکوزن 0-0 بایرن مونیخ

گل سوم الهلال توسط الدوساری ؛الهلال 3-0 پاختاکور

گل اول تراکتور به التعاون توسط ریکاردو آلوز در دقیقه 50

گل برای التعاون؛ برتری تراکتور زیاد دوام نداشت

گل اول اینتر به فاینورد توسط مارکوس تورام

فرصت خوب برای تراکتور که داور آن را آفساید اعلام کرد

خروج به‌موقع بیرانوند؛ التعاون 0-0 تراکتور

گل اول پاری‌سن‌ژرمن به لیورپول توسط عثمان دمبله

10 حرکت برتر شب گذشته لیگ بسکتبال NBA

فرصت گلزنی برای طارمی که ناکام ماند

نتیجه یک نظرسنجی در میان قشر مذهبی؛ 77 درصد، سریال‌های ماه رمضانی صداوسیمای جلیلی-جبلی را تماشا نمی‌کنند

پاسخ نماینده کاشمر به رسایی: می‌گویند تو بیجا کردی حرف بزنی/ الان اولویت مردم معیشت است نه حجاب و بی حجابی

رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر عایدی سرمایه

رحیم قمیشی به قید وثیقه آزاد شد

گزارش‌های مهمل در دولت رئیسی؛ 6 پرسش قابل طرح و یک سؤال غیر ممکن

6 موردی که تازه مادرها باید بدانند

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

گل سوم بارسلونا به بنفیکا توسط رافینیا در دقیقه 42

پیام پوگبا به باشگاه‌ها؛ همین امروز آماده بازی‌ام

حواشی اولین نشست خبری احسان در قامت رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی

از حواشی باخت باشگاه استقلال تا ماجرای گرین کارت رئیس فدراسیون دوومیدانی

خرید مستقیم سنسور القایی، نوری استوانه ای و مکعبی آکوسنس

محور فرعی عباس‌آباد - کلاردشت بازگشایی شد

یک تن بر اثر سقوط از ارتفاع در شیرگاه جان‌باخت

فاضل میبدی: تعجب می‌کنم برخی از آقایان می‌گویند ما برای اقتصاد و معیشت، انقلاب نکردیم

کم‌خواب یا بدخواب هستید؟ این 5 ماده غذایی را بخورید

ورزش چه نقشی در سلامت مغز ایفا می‌کند؟

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر نامدار ایرانی، نظامی گنجوی

کتاب «امید فرار کرد» برای نوجوانان بالای 15 سال منتشر شد

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

اضافه شدن موی تای به بازی‌های آسیایی جوانان

قضاوت بانوی ایرانی در مسابقات جهانی روئینگ