جان دوباره به باغ موزه ملی کشتی ایران در جویبار
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش ایرنا، جویبار در طول تاریخ یکی از موفقترین شهرهای ایران در ورزش به خصوص در رشته کُشتی بوده است و اتحادیه جهانی کشتی “فیلا” در سال 2013 میلادی، در گزارشی جویبار را پایتخت کشتی ایران نامید و از آن به عنوان منطقه قهرمان پرور در این رشته ورزشی نام برده است.
بر اساس آمار، بیش از 2 هزار کشتیگیر در ردههای مختلف سنی در این شهر به صورت حرفهای در دهها سالن ورزشی مشغول تمرین هستند که مربیان، کشتیگیران را در سطوح یک تا چهار دستهبندی می کنند و در کنار فقر زیرساختی کُشتی مازندران، تنها رویهای که اشتیاق مدالآوری را در بین کشتی گیران این استان زنده نگه میدارد، غیرت مثال زدنی آنان است و بر همین اساس بسیار راغب هستند که در مسیری که نیاکانشان پا گذاشتند، حرکت کنند.
طی سالهای متمادی کشتی گیران مدال آور زیادی از این خطه برخاستند که توانستند در میادین بین المللی با پیروزی بر رقیبان خود پرچم ایران را به اهتزاز در آورند که از آن میان مهدی حاجیزاده، رضا یزدانی، حسن یزدانی، کامران قاسمپور، محمد نخودی، مسعود اسماعیل پور، کمیل قاسمی، امیر محمد یزدانی، امیر حسین فیروزپور، عزیز واگذاری، آیت واگذاری، سبحان روحی از جمله کشتی گیران جویباری هستند که مدال مسابقات جهانی، المپیک و آسیایی کشتی آزاد را کسب کردند.
به پاس این افتخار آفرینی کشتی گیران این خطه ساخت موزه ای در حد و نام ورزشکاران این دیار در شهرستان جویبار وعده داده شد و مسوولان امر طی چند مرحله در این خصوص مصاحبه واظهار نظر کردند و برای این منظور نقاط و مکانهایی به عنوان گزینه روی میز مسوولان قرار گرفت.
از آن جمله در سال 1398 مدیرکل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران اعلام کرده بود که با تفویض اختیار که از سازمان میراث فرهنگی دریافت کردیم، موزه کشتی را در شهرستان جویبار راه اندازی می کنیم.
سیف الله فرزانه زمان راه اندازی این موزه را سال 1398 یعنی 6 سال قبل اعلام کرد اما اکنون که در سال 1403 قرار داریم خبری از آنچه وعده داده شده بود، نیست.
نگاهی به آرشیو اخبار موجود در رسانه های مازندران نشان می دهد که وعده ایجاد این موزه از زبان بالاترین مقام استان نیز طی چند مرحله اعلام شد که از آن جمله سخنان “سید محمود حسینی پور” استاندار اسبق مازندران مبنی بر در دستور کار قرار گرفتن راهاندازی موزه کشتی جویبار خبر داده بود.
او در دی ماه 1400 اعلام کرد: مذاکرات برای راه اندازی موزه بزرگ کشتی جویبار انجام شده است.
استاندار وقت مازندران هدف از راه اندازی موزه کشتی را گامی در جهت رونق بخشیدن به گردشگری ورزشی و روی آوردن گردشگران این حوزه به مازندران برشمرد.
البته حسینی پور در سال 1401 نیز دوباره ساخت این موزه را وعده داد و در در آیین تجلیل از مدال آوران مازندرانی کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان بلگراد در ساری گفت که بزرگترین موزه بین المللی کشتی جهان با همراهی بخش خصوصی در شهرستان جویبار به عنوان پایتخت کشتی ایران راه اندازی می شود و قرار است بسیاری از عنوان داران کشتی آزاد و فرنگی جهان مدال های خود را به این موزه اهدا کنند.
وی اجرایی شدن موزه کشتی را دلیل قطعی و حتمی رونق گرفتن طرح گردشگری ورزشی در جویبار دانسته بود.
اکنون بعد از گذشت چند سال از وعده های بی سرانجام ساخت موزه کشتی در جویبار سخنان اخیر مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران در خصوص اختصاص خانه قدیمی برای ساخت و راه اندازی موزه بار دیگر این موضوع را سرباز کرده است.
اختصاص 25 میلیارد تومان اعتبار
معاون پارلمانی میراث فرهنگی: 25 میلیارد تومان برای ساخت باغ موزه ملی کشتی ایران در جویبار اختصاص یافت.
جواد واحدی در بازدید از خانه تاریخی تقوایی جویبار که در فهرست ملی کشور ثبت شده است گفت: شهرستان جویبار با توجه به قابلیتهای مختلف و وجود خانه تاریخی ورزشکاران صاحب نام برای توسعه گردشگری با ساخت موزه ملی در بحث کشتی میتوان شرایط خوبی در رونق و توسعه میراث فرهنگی و گردشگری فراهم آورد.
این مقام مسوول تصریح کرد: ساخت موزه در این خانه تاریخی در دوطبقه بخش خصوصی و اختصاص 100 میلیارد ریال شرایط ساخت به زودی آغاز میشود.
موزهای برای مشاهیر
فرماندار شهرستان جویبار نیز در حاشیه این بازدید گفت: بنای باستانی متعلق به شیخ نصرالله تقوایی از مشاهیر مازندران در جویبار با قدمت بیش از 150 سال، در سال 1396 به شهرداری جویبار برای احداث موزه ملی کشتی ایران واگذار شد.
محمد مدانلو افزود: درسال 1398 وطی تفاهم نامه بین شهرداری جویبار و سازمان میراث فرهنگی وقت، مجوز مرمت و بازسازی آن نیز صادر شد و در همه این سالها و در دوران مختلف موضوع بازسازی و بهره برداری مطالبه مردم بویژه جامعه کشتی و ورزش دوستان قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در سال، 2013 جویبار بعنوان المپیکیترین شهر جهان، از سوی فیلا، بعنوان پایتخت کشتی ایران نامگذاری شد که در نیم قرن اخیر از 690 مدال رنگارنگ کسب شده، جوانان ورزشکار جویباری بویژه کشتی گیران با غیرت، 14 ملی پوش جویباری افتخار آفرینی کردند.
5 مدال طلا و نقره المپیک، 24 مدال جهانی، 11 مدال آسیایی و 21 مدال قهرمانی آسیا، کلکسیونی از افتخارات کشتی گیران جویباری است.
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/866983/