بزرگنمايي:
پیام مازند - تابستان با همه فراز و نشیبهایش به پاییز رسید اما کابوس واحدهای تولیدی و صنایع مازندران برطرف نشد آنان همچنان دلهره قطع برق و گاز را دارند.
کارگران واحدهای تولیدی هم چشمشان به روشن و یا خاموش شدن چراغ برق است و هر چراغی که خاموش میشود نگرانی آنان برای بیکاری و تعدیل نیرو بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بیش از 100 هزار نفر در حدود 3000 واحد تولیدی مازندران مشغول کار هستند و پاییز و زمستان نیز اضطراب آنان برای خاموشی چرخ واحدهای تولیدی بیشتر شده است.
یک کارگر واحد تولیدی مازندران که به دلیل کاهش تولید در پی ناترازیهای انرژی کار خود را از دست داده است، میگوید: وقتی ساعت کار واحد تولیدی در تابستان کاهش پیدا کرد مدیر واحد جارهای جز تعدیل نیرو برایش نمانده بود.
وی که خود را محسن معرفی کرده بود، در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: کاهش ساعت کار در پی محدودیتهای اعمال شده برق در تابستان سبب شد که تعدادی از کارگران از جمله من از کار بیکار شویم.
وی با اظهار اینکه اکنون به عنوان کارگر آزاد مشغول کار هستم، ادامه داد: همه دل خوشی من به حقوقی که از آن واحد تولیدی میگرفتم، بود اما کاهش تولید امیدمان را ناامید کرد.
همه دل خوشی من به حقوقی که از آن واحد تولیدی میگرفتم، بود اما کاهش تولید امیدمان را ناامید کرد
اعمال محدودیتهای انرژی پاییز امسال هم گریبان واحدهای تولیدی را گرفت و هر روز برق مناطقی از مازندران قطع میشود. واحدهای تولیدی و صنایع که با هزار درد و رنج تابستان گرم را سپری کرده بودند در پاییز خنک و رویایی شمال همان چالش تکراری و قدیمی تابستانی را مواجه هستند و این مسئله سبب شده که با مشکلات زیادی روبرو شوند.
نادعلی کهنسال مدیر کل صمت مازندران با بیان اینکه یکی از مشکلات واحدهای تولیدی که گریبانگیر آنان شده است سوخت و انرژی است، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ابلاغیه هزینه ترانزیتی انتقال انرژی به واحدهای تولیدی گفت: پیگیریهای از سوی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای اصلاح این ابلاغیه در حال انجام است و امیدواریم که با توجه به پیگیریهای صورت گرفته به ویژه از سوی سازمان بازرسی کل کشور این مسئله حل شود.
وی افزود: اگر این مسئله ادامه پیدا کند چالشها بیشتر میشود و همه دستگاهها باید کمک کنند تا این مسائل رفع شود.
25 واحد تولیدی احیا شد
کهنسال با بیان اینکه در سال جاری 25 واحد تولیدی احیا و به مدار تولید بازگشت، گفت: 10 واحد دیگر نیز در حال احیا است.
وی سرمایه در گردش و ثابت را از دیگر دغدغههای واحدهای تولیدی در استان بیان کرد.
از ابتدای امسال تا پایان شهریور، چهار واحد تولیدی استان که به دلیل بدهیهای مالی به مالکیت بانکها درآمده و از چرخه تولید خارج شده بودند از تملک بانکها خارج شدند و اکنون چرخ تولید در این واحدها به گردش در آمده است.
ایجاد 800 شغل جدید صنعتی
یوسف نوری استاندار مازندران در این باره میگوید: مازندران در زمینه خارج کردن واحدهای تولیدی از تملک بانکها و احیای اشتغال در این واحدها عملکرد مطلوبی داشت، به طوری که در سه سال گذشته از 192 واحدی که در تملک بانکها بودند با پیگیریهای انجام شده 148 واحد از تملک بانکها خارج شدند و بیش از 800 شغل در این استان احیا شد.
نوری تصریح کرد: برخی واحدهای تولیدی که با سرمایهگذاری بخش خصوصی اشتغال ایجاد میکنند، گاهی به دلیل نوسانهای بازار و مسائل اقتصادی دچار چالش مالی میشوند و طبق قراردادهایی که با بانکها برای دریافت تسهیلات دارند واحد تولیدی به خاطر پرداخت نشدن اقساط تسهیلات در موعد مقرر به مالکیت بانک در میآید. در این فرآیند بخش مهمی از سرمایهگذاری انجام شده در جامعه برای ایجاد اشتغال از بین میرود، اما با خروج این واحدها از تملک بانکها از هدر رفت سرمایهها جلوگیری میشود.
وی اظهار کرد: امسال با تلاشهای صورت گرفته 25 واحد تولیدی و صنعتی مازندران هم با سرمایهگذاری 9 هزار و 470 میلیارد ریالی به مدار تولید بازگشتند که با بازگشت این واحدها به چرخه تولید نیز 613 شغل احیا شد.
وی با اشاره به مشکلات حوزه تأمین سوخت واحدهای تولیدی از آنان خواست برای جایگزینی سوخت اقدام داشته باشند.
مصرف انرژی برق در مازندران در فصل پاییز و زمستان حدود 1500 مگاوات و یک سوم فصل گرم سال است و با این حال خاموشی و قطع برق، محدودیتهای فراروی بخش تولیدی را افزایش داده است و آنان همچنان مجبور هستند همانند ماههای گرم سال، طرح شیفت بندی را اجرا کنند.
کد خبر 6295649