درخواست جنجالی برای مذاکره روحانی مشهور با آمریکا!
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از برترین ها؛ محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشگاه مفید قم در خصوص رابطه ایران و امریکا با اعتماد گفتوگو کرده است. بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید: تجربه تلخ ایران از سالهای ابتدایی انقلاب که در ماجرای گروگانهای امریکایی شکل گرفت، هنوز هم ادامه دارد.
در آن برهه، برخی از خیرخواهان در این کشور تلاش میکردند گروگانها آزاد شوند تا دموکراتها در امریکا پیروز شوند. آنها میگفتند اگر جمهوریخواهان در امریکا پیروز شوند، معلوم نیست چه بلایی بر سر ایران میآید! در مجلس اول خاطرم هست مرحوم محمد منتظری با اینکه ضد امریکا بود، اصرار داشتند که گروگانها آزاد شوند تا دموکراتها بمانند و جمهوریخواهان سر کار نیایند. متاسفانه گروگانگیری ادامه یافت و کشور برای 46 سال شرایط ویژه و دشواری را تجربه کرد.
- امروز هم من نمیدانم که انتخابات امریکا چه تاثیری در ایران میتواند داشته باشد؛ اما نیک میدانم قطع رابطه ایران با امریکا و عدم ارتباط مستقیم نتیجه مناسبی برای کشورمان نداشته است. از منظر اقتصادی با تحریمهایی که علیه ایران وضع شده، ملت ایران مصائب زیادی را تحمل کردهاند. پولهای ایران در بسیاری از کشورها بلوکه شده و ملت دههها با تورم دو رقمی و بالای 40 درصدی دست و پنجه نرم کردهاند. این شرایط برآمده از عدم مذاکره میان ایران و امریکا بوده است.
- مذاکره غیرمستقیم هرگز در تاریخ نتیجهبخش نبوده است. اینکه یکی در این اتاق عمان باشد و دیگری در اتاق دیگر و نفر سوم هم حرف این را برای آن بیاورد و حرف دیگری را ببرد، نتیجه بخش نخواهد بود. شبکه آمریکایی خلبان ایرانی را به خاطر این مهارتش تحسین کرد بخوانید
- ما زمانی میتوانیم در برابر امریکا قد علم کنیم و حرفمان را بزنیم که مذاکره مستقیم داشته باشیم. دست ایران هم خالی نیست. هر اندازه با این شرایط جلوتر برویم زیان بیشتری میکنیم. در شرایطی که اسراییل در خاورمیانه جنایت میکند، مذاکرات ایران و امریکا میتواند باعث محدودیت اسراییل هم شود. در این شرایط که حتی روسیه و چین در مورد جزایر سهگانه ایران حاشیهسازی میکنند، باید به سمت قدرتمندتر شدن پیش برویم.
- معتقدم در امریکا هر فردی روی کار بیاید، ایران باید به فکر مذاکره مستقیم با امریکا باشد. باید توجه داشت که رابطه با مذاکره فرق دارد. میشود مذاکره کرد اما رابطه مستقیم نداشت.
- در خصوص مسائل سیاسی و تخصصی نباید پای دین را وسط کشید. دین در ابعاد اخلاقی، معنوی و... در زندگی انسان نقش دارد اما در مسائل سیاسی ممکن است من برای شما آیه و روایتی بخوانم و دیگری روایت دیگری را طرح کند. این موارد را باید به عقلای بشر، سیاستمداران کهنهکار و افراد باتجربه واگذار کرد.
- رابطه با امریکا در راستای منافع ملی و مصالح عمومی کشور است. تحریم های آمریکا و تضعیف ایران در قفقاز بخوانید
- زمانی که ایران نتواند با استفاده از سیستم بانکی پول جابهجا کند، مجبور است از طریق صرافیها با 10 الی 15 درصد افزایش قیمت پول جابهجا کند. این پولها از جیب ملت پرداخت میشود. ملتی که گوشتش گران است، روغنش گران است و مواد خوراکیاش هر روز گرانتر میشود، چرا باید تصمیم نخبگان و عقلای جامعه در خصوص رابطه با امریکا را کنار بگذارد؟ ما چرا باید گرفتار فکرهای باندی شویم و یک نفر بیاید و بگوید تصویب FATF ربطی به معیشت مردم ندارد! .
- درباره مذاکره مستقیم با امریکا نخبگان و کارشناسان باید نظر بدهند. آنچه قرآن میگوید عزت مسلمین و مومنین است. قرآن خواسته در جامعه دزد نباشد، در جامعه فقر نباشد، بیکاری و بیعفتی و دروغ و فساد نباشد. اگر کسی میخواهد بر اساس مقاصد قرآن و فقه عمل کند در مسائل سیاس باید ببیند که خیرخواهان، عاقلان و نخبگان چه میگویند.
-
سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶:۱۱
-
۱۹ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/840145/