مدیریت کلان پسماند در مازندران در اولویت سازمان محیط زیست است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش خبرگزاری موج مازندران
، شینا انصاری در بازدید از سایت دپو زباله عمارت آمل اظهار داشت: در مسائل مرتبط با پسماند ابتدا انتقال و انباشت زباله انجام شود و بعد به فکر اجرای کارهای دیگر بود.
وی با ییان اینکه از سوی مسئولان شهرستانی و استانی در شهرستان آمل چند مکان جدید برای جایگزینی عمارت برای انتقال زبالههای آمل شناسایی شده است، ادامه داد: باید محل جایگزینی که پیشبینی شده از همه جوانب محیط زیستی و ارزیابی اثرات مورد بررسی قرار بگیرد و پس از آن برنامه اصولی برای مدیریت پسماند با در نظر گرفتن همه مؤلفهها و ایجاد همه زیرساختهای مرتبط مانند لاینر مناسب، محل پردازش و بازیافت، خط تولید کمپوست و سایر زیرساختهای اصولی تدوین و اجرایی شود.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محل جایگزین سایت زباله عمارت آمل باید زیرساختهای لازم و اصولی مدیریت پسماند را داشته باشد، گفت: مشکلات این سایت در بیش از چهار دهه انتقال زباله ایجاد شده را نمیتوان در دوره کوتاهمدت یا چند ماه برطرف کرد و به یک برنامه میانمدت نیاز دارد.
وی بیان داشت: متأسفانه به دلایل زیادی، مدیریت اصولی پسماند در سالهای اخیر در مازندران مغفول ماند و در حال حاضر زباله و مدیریت پسماند شهرهای این استان در قلب جنگلهای هیرکانی یا مناطق دیگری مانند عمارت آمل دپو یا انباشته می شود.
انصاری با تأکید بر اینکه در حال حاضر مدیریت زباله در مازندران به هیچ عنوان از اصول محیط زیستی تبعیت نمیشود، تصریح کرد: در شهرستان آمل و محل دپو زباله عمارت، صرف نظر از اینکه برای بهرهبرداری از سد هراز باید سایت زباله عمارت جمعآوری و فعالت آن متوقف شود و مهمتر اینکه مدیریت اصولی پسماند باید به شکلی اصولی مدنظر قرار گیرد و وضعیت نابسامان و غیراصولی پسماند، باید مدیریت شود.
وی عنوان داشت: برای منطقه جدید باید همه این موارد بررسی شود و نباید اقدامی انجام شود باشد که تبعات دیگری داشته باشد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره زمان موردنیاز برای حل مشکل سایت زباله عمارت گفت: چنین مشکلی که طی بیش از چهار دهه ایجاد شده را نمیتوان در دوره کوتاهمدت برطرف کرد و باید برنامه میانمدت داشته باشیم.
وی افزود: بیش از چهار دهه است که زبالهها در این محل به صورت غیر اصولی انباشت شدهاند؛ بنابراین نمیتوان قول داد که این مشکل تا پایان سال برطرف شود اما میتوانیم با همکاری دستگاههای مسئول در استان و تدوین یک برنامه اصولی اقدام کنیم که در میانمدت این مشکل کاهش یابد و یک مرکز اصولی پسماند را در این منطقه داشته باشیم.
انصای افزود: مدیریت پسماند به صورت کلان در مازندران یکی از اولویتهای ما در سازمان محسوب میشود و در نخستین جلسه کارگروه ملی پسماند هم موضوع مازندران را در دستور کار قرار میدهیم و امیدواریم بتوانیم با همکاری اثرگذار مسئولان محلی از جمله استاندار و نمایندگان مجلس بتوانیم در این دوره چالشهای مدیریت پسماند در مازندران را مرتفع کنیم.
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/838403/