پیام مازند

آخرين مطالب

کلانتری: پزشکیان باید بداند پایداریچی‌ها و حجتیه‌ای‌ها، وفاق را قبول ندارند سياسي

کلانتری: پزشکیان باید بداند پایداریچی‌ها و حجتیه‌ای‌ها، وفاق را قبول ندارند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - عیسی کلانتری، از کارگزاران دولت‌های هاشمی‌رفسنجانی، سید محمد خاتمی و حسن روحانی معتقد است برای تعریف کلید واژه وفاق، قبل از هر چیز لازم است که شخص رییس‌جمهور و یاران نزدیک ایشان تعریف مد نظر خود از «وفاق» را ارایه کنند.
عیسی کلانتری در مصاحبه با اعتماد، دیدگاه های خود را در زمینه وفاق بیان کرده است.
‌ابهاماتی که درباره ایده وفاق در فضای سیاسی کشورمان شکل گرفته هر روز و هر هفته ابعاد و زوایای وسیع‌تری پیدا می‌کند. تعاریف و تفاسیر مختلفی در این خصوص از سوی جریانات مختلف طرح می‌شود، نظر شما درباره این کلیدواژه مهم در دولت چهاردهم چیست؟
به نظرم قبل از تحلیلگران و فعالان سیاسی، شخص آقای پزشکیان و یاران نزدیک ایشان هستند که باید تعریف خاص خود از وفاق را ارایه کنند. در حال حاضر برخی افراد و جریانات در جناح راست، وفاق را به شکل یک شرکت سهامی تعریف می‌کنند که هر جناح و گروهی باید سهم خود را از آن برداشت کند! اگر قرار باشد اینگونه به این کلیدواژه مهم دولت نگریسته شود، اساسا وفاق معنایی نخواهد داشت. اصولگرایان از دکتر پزشکیان سهم خود را می‌خواهند در حالی که آقای پزشکیان از وفاق تعریف و هدف دیگری دارد. بدون تردید تا جایی که دکتر پزشکیان سهم آنها را بدهد و در مسیر مورد نظر آنها حرکت کند، وفاق عینیت می‌یابد اما به محض اینکه دولت از مسیر مورد نظر تندروها خارج شود، حاشیه‌سازی می‌کنند. در واقع برخی جریانات خاص سیاسی برخورد نفاق‌آمیزی با وفاق دارند. اصولگراها وفاق را تا زمانی می‌خواهند که دولت به حرف آنها گوش داده و خواسته‌های آنها را برآورده کند. اگر غیر از این باشد، آنها راه خود را می‌روند و پزشکیان و دولت را تنها می‌گذارند. بنابراین به نظرم لازم است آقای پزشکیان و نزدیکان ایشان تعریف رییس‌جمهور از وفاق را ارایه کنند.
ایده آقای پزشکیان این است که ظرفیت تحقق آشتی ملی را میان همه گروه‌ها ایجاد کند. در واقع از پتانسیل همه افراد، گروه‌ها و جناح‌ها در مسیر پیشرفت کشور استفاده شود. با این ایده می‌توان به این هدف رسید؟
آشتی ملی در چه مسیری؟ اگر آشتی ملی در مسیری باشد که رادیکال‌ها می‌خواهند، وفاق را قبول می‌کنند. اما اگر آقای پزشکیان روی شعارها و وعده‌های خود بایستد و طیف‌های مختلف اصولگرا از آن حمایت کنند، وفاق معنا خواهد داشت. اما اگر قرار باشد آقای پزشکیان شعارهایی که در انتخابات به مردم داده را رها کند و به فکر راضی نگه داشتن رقبا و مخالفان باشد، در آن صورت از دید طرفداران پزشکیان، وفاق نخواهد بود.
‌دولت حدودا 2ماه است که تشکیل شده است. آیا این زمان فرصت مناسبی برای ارزیابی عملکرد دولت در زمینه عملکرد دولت است؟نباید به دولت زمان بیشتری داده شود؟
واقع آن است که بحران‌هایی که در سطح منطقه به وقوع پیوسته دولت را تحت تاثیر قرار داده و توجه دولت را جلب کرده است. اما وزرای دولت نباید حواس خود را معطوف رخدادهای بیرونی کنند و باید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند. زمزمه‌هایی شنیده می‌شود که در درون دولت اختیارات وزرا کاهش پیدا کرده و معاونان روسای جمهور هستند که بر انتصابات وزرا نظارت می‌کنند. باید در این زمینه روشنگری شود. وزیری که از مجلس رای اعتماد گرفته و در برابر نمایندگان و مردم مسوولیت دارد، چگونه می‌تواند تحت نظارت معاونان رییس‌جمهور قرار بگیرد؟ مجموعه این موارد باعث شده این احساس در بخش‌هایی از فعالان سیاسی ایجاد شود که نوعی بلاتکلیفی در برخی بخش‌ها حاکم شده. دولت و شخص رییس‌جمهور باید مراقب این فضاسازی‌ها باشند. برخی بانک‌ها، ساختارهای مالی و حتی معاونان برخی وزرا شکل و شمایل کاملی ندارند. نه افراد قبلی به عنوان معاون وزیر تایید شده‌اند و نه افراد جدید معرفی شده‌اند. بیش از 2ماه از عمر دولت گذشته اما هنوز این نوع مدیریت‌ها تعیین تکلیف نشده‌اند. این وضعیت در کنار مسائل بین‌المللی نوعی عدم ثبات ایجاد کرده است.
‌در این فضا طیف‌های رادیکال فشار زیادی را به دولت وارد می‌سازند. مثلا در مورد محمدجواد ظریف این فشارها به عینه نمایان است. حمید رسایی رسما موضوعاتی را مطرح می‌کند که ریشه در واقعیت ندارد. این نوع حاشیه‌سازی‌ها علیه دولت را چطور می‌توان تحلیل کرد؟
موضوع دقیقا همان وفاقی است که مد نظر تندروها قرار دارد. آنها سهم خود را از دولت می‌خواهند و لاغیر. هر زمان هم که احساس کنند، یکی از خواسته‌های آنها برآورده نشده است از دولت انتقاد کرده و حاشیه‌سازی می‌کنند. جریان راست و پایداری‌چی‌ها، استانداری‌ها را می‌خواهند، معاونت‌های وزرا را طلب می‌کنند، روسای سازمان‌های با نفوذ اقتصادی را می‌خواهند. این در حالی است که از دید بسیاری از فعالان سیاسی و گروه‌های مردمی و مدنی، پایداری‌چی‌ها اساسا صلاحیت لازم برای اظهارنظر درباره ظریف و سایر چهره‌های دولتی را ندارند اما با امکانات رسانه‌ای و مدیریتی که در اختیار آنها قرار گرفته، دولت را تهدید و تحقیر می‌کنند. مردم اگر مدیریت تندروها را می‌خواستند که در انتخابات به آنها رای می‌دادند.
‌ادامه این روند چه مشکلاتی را برای دولت ایجاد می‌کند؟
مشکلات عدیده‌ای در اثر این عدم ثبات شکل می‌گیرد. دولت ابتدا باید سایه تسلط خود را در حوزه‌های مختلف تثبیت سازد و بعد برای تحقق وفاق برخی چهره‌های شایسته و متخصص سایر گروه‌ها را به کار بگیرد. من این روزها در استان‌های مختلف حضور دارم، بسیاری از مدیران کل استان‌ها بلاتکلیف هستند. افراد و مدیران نه می‌دانند که حضور خواهند داشت و نه مطمئن هستند که از کار برکنار می‌شوند.توجه داشته باشید که لازم است مسائل مهم مد نظر مردم چون گرانی‌ها، تورم، بیکاری و…حل و فصل شوند. دولت نباید فرصت را از دست بدهد. باید سراغ ابربحران‌های کشور بروند، درآمدهای کشور باید عادلانه توزیع شوند. اما پایداری‌چی‌ها هنوز دعوای استانداری‌ها را دارند. بسیاری از طرفداران دولت و گروه‌های سمپات دولت بلاتکلیفند و چشم انتظار تصمیمات آتی دولت هستند.
‌آشتی ملی و وفاق را چطور می‌توان محقق کرد؟
آشتی ملی که یک طرفه محقق نمی‌شود. آشتی ملی ابعاد مختلفی دارد. اگر تصور شود که نزدیک شدن به خواسته‌های برخی تندروها باعث شکل‌گیری آشتی ملی می‌شود، به نظرم اشتباه است. آقای پزشکیان شعارها و وعده‌هایی داده است که باید در مسیر تحقق آنها حرکت کند. شعار مهار تورم، بهبود وضعیت معیشتی مردم، رفع فیلترینگ و… شعارهایی است که ایشان داده و باید در مسیر تحقق آن حرکت کند.
‌اما آیا تحقق این شعارها بدون مشارکت بخش‌های دیگر نظام حکمرانی ممکن است؟ در مورد برخی دولت‌ها مثل دولت آقای روحانی و… این نقد مطرح است که علی‌رغم مشارکت بالای مردم نتوانستند ارتباط معقولی با نهادهای تاثیرگذار حاکمیتی برای تحقق وعده‌های خود ایجاد کنند. آیا بدون همراهی و همفکری با هسته اصلی حاکمیت می‌توان نسبت به اجرایی شدن وعده‌ها امیدی داشت؟
آقای روحانی که از وفاق صحبت نمی‌کرد. ایشان سیاست‌هایی داشتند که در راستای منافع ملی دنبال می‌کردند. دکتر پزشکیان است که بحث وفاق ملی را مطرح کرده، باید ابتدا این کلیدواژه را تعریف کرده و به دنبال اجرایی شدن آن برود.
‌فکر نمی‌کنید تحقق بخشی از شعارهای مسعود پزشکیان و دولت چهاردهم در گروی ارتباط نزدیک با حاکمیت و استفاده از ظرفیت همه جریانات است؟
من که نمی‌گویم پزشکیان با حاکمیت در تضاد باشد چرا این طور به موضوع نگاه می‌کنید. به نظرم آیت‌الله خامنه‌ای با دکتر پزشکیان تفاهم خوبی دارند. اما در این میان، شاید گروه‌هایی که ریشه تفکرات آنها در انجمن حجتیه سابق است و با عنوان جریان پایداری فعالیت می‌کنند، کارشکنی می‌کنند.
‌یعنی شما معتقدند که دولت چهاردهم باید راه خود را با طیف‌های تندرو روشن کند؟
آقای پزشکیان باید بداند که پایداری‌چی‌ها با او دوست نیستند و هرگز نخواهند شد. وفاق با آنها شبیه دوستی با…. است و هرگز محقق نمی‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/832312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش بی‌بی‌سی: ادعای گنج 500 میلیون دلاری رژیم صهیونیستی در بیمارستان ساحل بیروت بی‌اساس است!+فیلم

آب و هوا در تهران و شمال کشور در حالت هشدار | برف در ارتفاعات البرز

بارش برف در شمال غرب و استان‌های گیلان، مازندران، قزوین و ارتفاعات البرز، تهران و سمنان

تردد در محورهای مواصلاتی مازندران روان است/ لغزندگی جاده‌ها با بارش برف و باران

رزمایش نصرت جبهه مقاومت فردا در مازندران برپا می شود

صندوق بین المللی پول رشد اقتصاد اسرائیل را منفی پیش‌بینی کرد

استاندار مازندران : دولتمردان برای احیای واحدهای تولیدی عزم جدی دارند

قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی 9 آبان انجام می‌شود/ بازگشایی سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی از ساعت 12 ظهر امروز

استاندار مازندران : با اجرای طرح های آبرسانی آب شرب پایدار شهرستان نوشهر تامین می شود

21 هزار متر مربع زمین کشاورزی آمل به چرخه تولید بازگشت

45 درصد از متقاضیان تسهیلات ازدواج جوانان را دریافت کردند

ییلاقی : 45 درصد از متقاضیان تسهیلات ازدواج جوانان را دریافت کردند

طرح جامع پدافند غیرعامل شهری در مازندران تهیه شده است

مسابقه کشتی سنتی مازندران در روستای تیرکلا شهرستان ساری برگزار شد

تاکید استاندار بر اجرای طرح های بزرگ در مازندران با پیوست هوش مصنوعی

اطلاعیه پرسپولیس در مورد پول رضایت‌نامه عبدالکریم

محدودیت های ترافیکی پایان هفته مشخص شد

محدودیت‌های ترافیکی آخرهفته در محورهای شمالی کشور

قیمت گندم مشخص شد؛ پول خرید گندم از کجا تامین می‌شود؟

محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های شمال

از فردا ایران برفی می شود

نگاهی به عملکرد 6 ماهه کنور

برگزاری 800 عنوان برنامه در هفته پدافند غیرعامل در استان مازندران

هشدار به مسافران شمال؛ این جاده‌ها برفی و لغزنده است

مهرگان نور در اندیشه کسب سومین برد فصل و صعود در جدول

مهاجری در نزدیکی نیمکت شمس آذر

تامین گندم مورد نیاز مصرف 5 ماه آینده مازندران

جمع‌آوری متکدیان از سطح شهر خرم‌آباد

پول گندم خرید تضمینی در بودجه 1404 از کجا تامین می شود؟

سایه سنگین نبود پول روی بازار

قهرمانی و  نایب قهرمانی بابل و هادی شهر در مسابقات والیبال آینده سازان مازندران

محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال از امروز تا شنبه

آیا هنوز هم انتخاب مناسبی هستند؟

بررسی مزایا و معایب لامپ‌های هالوژن: آیا هنوز هم انتخاب مناسبی هستند؟

محافظت پوست در برابر نور خورشید راهکار اصلی در جلوگیری از لک‌های پوستی بعد از بارداری

صادرات 2400 تن نارنگی و کیوی از جویبار به خارج از کشور

4900 متر مربع زمین کشاورزی ساری به چرخه تولید بازگشت

نوری: 820 میلیارد تومان برای کنارگذر بندر نوشهر هزینه شده است

مازندران در کاهش نرخ بیکاری؛ رتبه دوم کشور را داراست

2 تیم به دنبال جواد نکونام

تخلیه واحدهای مسکونی مجری معروف صدا و سیما با حضور پلیس ضد شورش!/ بدون پرداخت پول پیش، کل آپارتمان پلمپ شد! +تصاویر

آغاز توزیع سوخت پره‌های صیادی فعال در منطقه چالوس

نوری قزلجه: با تمهید سازوکار با دستگاه های ذیربط پول گندمکاران در حال پرداخت است/ انشاالله پرداختی ها ظرف یک هفته آینده به پایان می رسد

شهرداری آمل، پنجمین شهر کشور در صدور پروانه ساختمانی برای نوسازی بافت فرسوده

شناسایی 2100 تخلف اضافه تناژ در جاده‌های مازندران

فیلم| عملیات برف روبی در محور بلده - پل زنگوله - کندوان

حضور پلیس ضدشورش برای تخلیه واحدهای مسکونی متعلق مجری معروف صداوسیما + عکس

جاده کرج _ چالوس سفید پوش شد

گلوگاه بودجه پژوهشی در خیزش علمی

صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ایران سخن گفت