علامت سوالی که تلسکوپ جیمز وب در فضا کشف کرد
علمي
بزرگنمايي:
پیام مازند - سال گذشته، تلسکوپ فضایی جیمز وب به طور اتفاقی شکل غیرقابل انکاری از یک «علامت سوال» را در آسمان مشاهده کرد. این ویژگی عجیب در پایین تصویری از یک جفت ستاره در حال شکلگیری در صورت فلکی بادبان در فاصله تقریبا 1470 سال نوری از زمین ثبت شد. این تصویر در سایتهای رسانههای اجتماعی منتشر شد و حدس و گمانهای بیشماری درباره ماهیت آن، از نشانهای از بیگانگان گرفته تا یک نقص در ماتریس در مورد آن مطرح شد. اکنون جیمز وب بهترین نگاه را به این علامت سوال انداخته و سرانجام سرنخهایی در مورد این معمای کیهانی فاش شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، ستاره شناسان پیش از این از رنگ قرمز این جرم میدانستند که کاملا دور است، و فرض میکردند که شکل علامت سؤالی آن توسط یک جفت کهکشان دوردست که در اعماق فضا به سمت یکدیگر پیچ خوردهاند ایجاد شده است.
آخرین تصویر به دست آمده نشان از صحت این نظریه دارد و جزئیات دو کهکشان در حال تعامل را نشان میدهد. یک کهکشان قرمز و غبارآلود، منحنی علامت سوال را مشخص میکند و یک کهکشان مارپیچی سفید قوس حلقهای آن را در سمت راست به نمایش گذاشته است. نقطه علامت سوال یک کهکشان نامرتبط است که از دید جیمز وب در مکان مناسبی قرار دارد. این تصویر همچنین هزاران رگه نوری متفاوت را نشان میدهد، بنابراین، با دقت نگاه کنید شاید بتوانید نشانههای گرانشی دیگری را نیز پیدا کنید.
دادههای جیمز وب نشان میدهد که این دو کهکشان 7 میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارند و به اندازهای نزدیک هستند که بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. ستارهشناسان میگویند که احتمالا در نتیجه برخورد مخازن گاز آنها، هر دو کهکشان به طور فعال در حال تشکیل ستاره در چندین منطقه فشرده هستند.
با مطالعه نواحی تشکیل ستاره که در جدیدترین تصویر جیمز وب دیده میشود، ستارهشناسان میتوانند استنباط کنند که کهکشانها در طول تاریخ جهان ما چگونه تکامل یافتهاند.
-
يکشنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰:۰۲
-
۳۱ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/821312/