فضاپیمای «جوس» برای اولین بار از فراز زمین میگذرد
علمي
بزرگنمايي:
پیام مازند - فضاپیمای جوس آژانس فضایی اروپا دوشنبه شب به زمین بازخواهد گشت و در پروازی برای اولین بار از کنار زمین گذر خواهد کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، کنترلکنندههای پرواز از آژانس فضایی اروپا، کاوشگر قمرهای یخی مشتری یا به اختصار جوس (Juice) را با ابزارهای انگلیسی روی آن، از کنار ماه و سپس زمین عبور میدهند.
این مانور حساس جوس را با استفاده از گرانش ماه و سپس زمین به میانبری از زهره به مشتری منتقل میکند و سرعت خود را کاهش میدهد و سپس به مرحله بعدی سفر خود وارد میشود.
این ماموریت در ماه آوریل سال 2023 برای انجام یک سفر 4.1 میلیارد مایلی که بیش از هشت سال طول خواهد کشید، پرتاب شد. 10 ابزار علمی روی این فضاپیما وجود دارد که بررسی خواهند کرد که آیا سه قمر کالیستو، اروپا و گانیمد غول گازی مشتری میتوانند از حیات در اقیانوسهای خود پشتیبانی کنند یا خیر.
این فضاپیما شب هنگام دوشنبه و اوایل روز سهشنبه از کنار زمین گذر میکند و این حرکت سرعت و جهت جوس را تغییر میدهد تا مسیر آن در فضا تنظیم شود.
با این حال، کوچکترین اشتباه میتواند فضاپیما را از مسیر خارج کند و به معنای پایان ماموریت باشد.
دکتر کارولین هارپر(Caroline Harper)، رئیس علوم فضایی در آژانس فضایی بریتانیا، گفت: این اولین بار در جهان است. گذر از کنار ماه و زمین هر دو با هم پیش از این هرگز انجام نشده بود. این یک مانور دشوار است که به ناوبری فوقالعاده دقیق توسط کنترلکنندههای پرواز در لحظه نیاز دارد و حتی یک اشتباه کوچک میتواند جوس را از مسیر خارج کند. اما ارزشش را خواهد داشت. این فضاپیما از گرانش ماه و سپس زمین به عنوان یک ترمز طبیعی استفاده میکند و سرعت خود را کاهش میدهد و سپس به سمت ایستگاه بعدی در تور سیارهای خود حرکت میکند. این کار باعث صرفه جویی در مقدار زیادی سوخت میشود، به این معنی که وقتی جوس به مقصد میرسد، میتواند کارهای علمی بیشتری انجام دهد.
آژانس فضایی بریتانیا 9 میلیون پوند بر روی ابزارهای علمی روی این فضاپیما سرمایهگذاری کرده است.
زمین مسیر جوس را در فضا تغییر میدهد و آن را در مسیر حرکت به سمت زهره در ماه اوت سال 2025 قرار میدهد. چنین مانورهای خطرناکی مورد نیاز هستند زیرا مشتری به طور متوسط 800 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد. بدون یک موشک عظیم، ارسال مستقیم جوس به این غول گازی به 60 هزار کیلوگرم پیشرانه نیاز دارد که این غیرممکن است. همچنین باید مقدار زیادی پیشرانه اضافی نیز به همراه داشته باشد تا سرعت خود را به اندازهای کاهش دهد که پس از رسیدن به مدار مشتری، وارد آن شود.
این مسیر پیچیده و دائما در حال تکامل توسط گروه تجزیه و تحلیل ماموریت در 20 سال گذشته به دقت برنامهریزی شده است.
برخی از ستارهنگاران مشتاق ممکن است بتوانند گذر جوس را در آسمان ببینند. این فضاپیما مستقیما بر فراز جنوب شرق آسیا و اقیانوس آرام پرواز میکند. دو دوربین که روی فضاپیمای جوس قرار دارند در طول پرواز از دوگانه ماه و زمین عکس میگیرند که به محض دریافت آنها در زمین، به صورت عمومی به اشتراک گذاشته میشوند.
-
يکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۲:۱۶
-
۳۱ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/814621/