پیام مازند

آخرين مطالب

«مدونای پوستین‌پوش» به همراه 2 کتاب دیگر مقالات

«مدونای پوستین‌پوش» به همراه 2 کتاب دیگر
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا /«مدونای پوستین‌پوش» نوشته صباح‌الدین علی، «یکشنبه‌های اوت» نوشته پاتریک مودیانو و «قهرمان» نوشته برنارد مالامود منتشر شدند.
کتاب «مدونای پوستین‌پوش» نوشته صباح‌الدین علی با ترجمه عین‌له‌غریب در 204 صفحه با شمارگان 700 نسخه و قیمت 180 هزار تومان در نشر چشمه راهی بازار کتاب شده است.
انتشارات یاپی کردی، ناشر آثار صبح‌الدین علی درباره این نویسنده آورده است: صباح‌الدین علی سال 1907 در گومولجینه به دنیا آمد و در 1948 در کیرکلارلی از دنیا رفت.
تحصیلات ابتدایی، متوسطه و عالیه را در استانبول سپری کرد و سال 1927 در رشته معلمیِ دوره ابتدایی فارغ‌التحصیل شد. پس از یک سال تدریس در یکی از مدارس ابتدایی شهر یوزگات، از طرف وزارت آموزش عالی به آلمان فرستاده شد تا دو سال دیگر به تحصیلات عالیه خود ادامه دهد. صباح‌الدین علی پس از بازگشت از آلمان به مدت پانزده‌سال در آنکارا اقامت گزید.
در این مدت به تدریس زبان آلمانی در دانشگاه ملی پرداخت و در فرهنگستان هنر سمت دراماتورژی بر عهده گرفت. سال 1945 به خواست وزارت آموزش عالی به استانبول رفت و ازطرف نشر دانشگاهی کشور سر دبیر مجله فکاهی مارکوپاشا شد. سردبیری او در این مجله سه سال بیش‌تر طول نکشید؛ تابستان 1948 به دلیل نوشتن مطلبی سیاسی به سه‌ماه حبس محکوم شد و از آن به بعد زندگی راحتی نداشت: در هیچ اداره‌ای دولتی‌ای استخدامش نکردند، در هیج موسسه خصوصی‌ام پذیرفته نشد. مدام تحت تعقیب بود و بارها تهدید به مرگ شده بود، چندان که در نهایت تصمیم گرفت خاک وطن را ترک کند و عازم فرنگ شود. اما به شکل بسیار مروموزی در شهر کیرکلارلی به قتل رسید. قاتل او، که مقامات دولتی او را یک «قاچاقچی انسان» معرفی کردند، هرگز بازداشت نشد.
نخستین نوشته‌های صباح‌الدین علی بین سال 1925 تا 1930در مجله‌های ادبی متفاوت به چاپ رسید. بیش‌تر نوشته‌های او داستان‌های کوتاهی در سبک رئالیسم بود. طرح و پیرنگ اغلب‌شان بر لایه‌های زیرین عواطف بشری مبتنی بود و بیش از همه به تنهایی ذاتی بشر و عجز وناتوانی‌اش در اغلب امورات زندگی می‌پرداخت. داستان‌های کوتاهی چون آسیاب، صدا، دنیای نو و مجموعه شعر کوه‌ها و بادها، که همگی در دهه چهل نوشته شدند، ارام‌آرام او را به نویسنده‌ای نام‌آشنا تبدیل کردند. دو رمان بلند «شیطان درون» و «مدونای پوستین‌پوش»، که هر دو در دهه پنجاه نوشته شده‌اند، بر شهرت او چنان‌ افزودند که دیگر همگان او را می‌شناختند. اما مرگ زودهنگامش و ممانعت دولت از چاپ آثار او تا چندین دهه پس از مرگش باعش شد کم‌کم شهرتش افول کند و آثارش به دست فراموشی سپرده شوند. چندان که وقتی مجموعه آثار او در سه جلد به زبان آلمانی چاپ شد و الیزابت سیدل در 1997 در مورد این آثار کتابی تحقیقی نوشت به نام صباح‌الدین علی رازورز و سوسیالیست، نسل جدید مخاطبان ترک‌تبار گویی برای نخستین‌بار با او آشنا می‌شدند. در پی چاپ چنین آثاری، به‌ویژه در سال‌های اخیر، آثار صباح‌الدین علی، حتی آن دسته که در زمان حیاتش هرگز چاپ نشده بودند، بارها تجدید چاپ شدند، جایزه‌ها گرفتند و هرگز از ویترین کتاب‌فروشی‌های معتبر برداشته نشدند، چنان‌که رمان «مدونای پوستین‌پوش» از سال 2000 تاکنون بیش از صد و بیست‌بار با تیراژهای بسیار بالا تجدید چاپ شده است.

پیام مازند


همچنین کتاب «یکشنبه‌های اوت» نوشته پاتریک مودیانو با ترجمه منیره اکبرپوران در 143 صفحه با شمارگان 700 نسخه با قیمت 130 هزارتومان در نشر یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: پاتریک مودیانو، نویسنده شناخته‌شده و صاحب‌سبک فرانسوی، که منتقد نیویورک‌تایمز او را «مارسل پروست زمانه» نامید و آکادمیِ سوئد در سال 2014 نوبل ادبیات را به پاس سال‌ها فعالیت مثمر و مستمر به او اهدا کرد، در یکشنبه‌های اوت به سیاق اغلب آثارش جهانی را تصویر می‌کند که هیچ‌چیز در آن چنان نیست که به نظر می‌رسد.
راوی، که عمری را بیهوده صرف عکاس شدن کرده، توقع ندارد بعد از هفت‌سال ناگهان مردی را در خیابان ببیند که از او بیزار است و گمان می‌کند با زن محبوبش، سیلویا، ازدواج کرده. اما سیلویا به او دروغ گفته. گذشته راوی را دوباره به خود می‌خواند و تکه‌های جورچین ازهر گوشه جمع می‌شوند تا مگر این قصه وهم‌آلود و پر دلهره صورت کاملی به خود بگیرد.

پیام مازند


«قهرمان» نوشته برنارد مالامود با ترجمه شیما الهی دیگر کتاب نشر چشمه است که در 265 صفحه با شمارگان 500 نسخه و بهای 240 هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.
در مقدمه مترجم آمده است: «قهرمان» اولین رمان برنارد مالامود است که آن را در سال 1952نوشته و به پدرش تقدیم کرده است. «قهرمان» تنها اثر مالامود است که شخصیت اصلی آن یهودی نیست، یا آشکارا به یهودیت گرایشی ندارد، اما همچون دیگر آثار مالامود پُراز تلمیح و الهام از وقایع تاریخی است. بدیهی است آگاهی از شخصیت‌های الهام‌بخش نویسنده و درک افسانه‌های مستتر در این اثر شناخت و لذت عمیق‌تری از این رمان به دست می‌دهد.
مالامود «قهرمان» را با الهام از زندگی سه بیسبالیست معروف امریکایی نوشته است: اِدی ویتکس، جوجکسن و بیب روث‌.
در نوشته پشت جلد کتاب هم می‌خوانیم: «قهرمان» اولین رمان منتشر شده و یکی از به یادماندنی‌ترین آثار برنارد مالامود، نویسنده بلندآوازه‌ امریکایی، است که در کنار نویسندگان نام‌آشنایی چون فیلیپ‌ راث، سال بلو و جوزف هلر از ستارگان درخشان آسمان ادبیات قرن بیستم بود.
رُی هابز، شخصیت اصلی قهرمان، استعدادی اعجاب‌آور در بیسبال دارد و هیچ یک از هم‌ دوره‌ای‌های او به گرد پایش هم نمی‌رسد، اما اولین فرصت بزرگِ «هابز» برای ماندگاری در تاریخِ این ورزش با حادثه‌ای مصیبت‌بار از دست می‌رود. رها شدن از تبعات این حادثه، که زنی مرموز برایش رقم زده، سال‌ها به طول می‌انجامد و بعد او می‌ماند و رقابت‌های بی‌امانِ جهان ورزشِ حرفه‌ای و تصمیم‌گیری درباره اینکه تا کجا حاضر است برای رسیدن به شهرت هزینه کند.
مالامود، که هشت رمان و چهارم مجموعه داستان به یادگار گذاشته، سراسر عمر کوشید تا تلاطمات و تقلاها و فتوحات مردم عادیِ هم‌عصرش را به کلمه درآورد، چون اعتقاد داشت ادبیات برای همه است و هرکس باید بتواند تصویر خود را در آینه‌اش ببیند.
آلفرد کازین، منتقد شناخته شده امریکایی، درباره این رمان نوشت «مالامود اثری آفریده که حالا، وقتی جلو روی‌مان است، حس می‌کنیم همه عمر در انتظار خواندنش بوده‌ایم.»
بَری لِوینسون سال 1984 با اقتباس از قهرمان فیلمی ساخت به همین نام. رابرت ردفورد، بازیگر پُرافتخار امریکایی، در آن نقش رُی هابز را ایفا کرد و گلن کِلوس برای بازی در نقش معشوقه او نامزد جایزه اسکار شد.

پیام مازند


لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/789976/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خون دایناسورها در رگ‌های ما جریان دارد!

حجاب سیاسی یا حجاب شرعی؟

همایش پیاده روی خانوادگی در خرم آباد

هم افزایی بسیج و هیات کشتی سبب ترقی ورزش می شود

هیجان در جاده‌های مازندران بعد از 11 سال (عکس)

توقیف رنجرور 15 میلیاردی قاچاق در جاده چالوس

تجلیل از مادران باردار در خرم آباد

داستانک/ آدم بدبختی هستی !

دیدار مدیرعامل بیمه دی با استاندار فارس

11 خانه در آمل به علت فروش مواد مخدر پلمب شد

تقدیر رئیس جمهور از دست اندرکاران و مسئولان برای احیای شرکت چوب و کاغذ مازندران

شمیم کرامت رضوی در بیمارستان‌های آمل پیچید

سرود ملی پاکستان فارسی است!

دفاع سردار فدوی از «طرح نور»

رنجرور 15 میلیاردی قاچاق در جاده چالوس توقیف شد

فعالیت فعالیت سامانه‌های بارشی تا پایان هفته ادامه دارد

خبر استثنایی مدیر عامل وبشهر برای سهامداران؛ مجوز تاریخی تملک 33 درصدی بانک اقتصاد نوین اخذ شد

بابل پایلوت برگزاری نمایشگاه «آثار کمتر دیده شده میراثی»

واکنش عباس آخوندی به جنجال تعطیلی شنبه‌ها یا پنجشنبه ها: دعوا سر لحاف ملا ست

وظیفه ما در برابر ترس!

سد آیت‌الله صالحی مازندران سر ریز شد

عدم پرداخت پول گندم کشاورزان خوزستانی

توقیف رنجرور 15 میلیاردی در جاده چالوس

ده روسی: نقل و انتقالات؟ مهم نیست که چقدر پول دارید بلکه درست خرج کردن پول اهمیت دارد

استیضاح یا ابقاء شهردار قائمشهر، مسئله این است

سخنان جالب سوگل مشایخی در مورد انسان کامل

توزیع 110 سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در مازندران

ضرورت بسیج دستگاه‌ها در اجرای سیاستهای توسعه دریامحور

بازدید سرپرست بانک کشاورزی از بزرگترین کشتارگاه صنعتی طیور در خاورمیانه

برگزاری جشن کرامت درجزیره کیش

497 میلیارد تومان میزان فروش 10 روز نمایشگاه کتاب

پیدا شدن سازه ای مرموز در آرامگاه خشایارشا | تصاویر

سومین حرم اهل بیت(ع) به عنوان عامل پیش‌برنده فارس مدنظر نمایندگان قرار گیرد

سد البرز سرریز کرد

مناطق رو به رشد شمال برای سرمایه گذاری ملکی

وظیفه روابط عمومی ایجاد تعامل و هم‌افزایی میان دانشگاهیان است

پیوس - میثاقیان: جنگ شمال و جنوب با چاشنی انتقام!

نماینده مجلس: نسبت دادن روزِ خدا به یک قوم یا کشور خاص اشتباه است

نادان چه کسی است؟

شهدا الگوی مناسبی برای مردم جامعه هستند/ سالانه 800 هزار دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان انجام می‌شود

تبدیل وضعیت 16 هزار ایثارگر صنعت گاز کشور

مهرو موم 11 خانه بعنوان محل فروش مواد مخدر در آمل

ویزیت رایگان بیش از 200 نفر در روستای عباس آباد آستارا

11 خانه به علت فروش مواد مخدر در آمل پلمب شد

من چنان عاشق رویت که ز خود بی‌خبرم

قند پارسی/هیچ دارویی بهتر از محبت نیست

جانباز گرانقدر 70 درصد «باقری» به همرزمان شهیدش پیوست

بررسی آخرین وضعیت ساماندهی گلزار شهدای ستارخان تبریز

پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه زاده» آسمانی شد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه‌زاده»