پیام مازند

آخرين مطالب

اقتصاد دریا محور، محور توسعه فعالیت‌های شیلاتی در مازندران اقتصادي

اقتصاد دریا محور، محور توسعه فعالیت‌های شیلاتی در مازندران
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به روند رو به رشد فعالیت‌های آبزی‌پروری در دولت سیزدهم، گفت: پرورش ماهی در قفس و تکثیر ماهیان دو اقدام حمایتی شیلات مازندران به‌شمار می‌آید. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، قاسم کریم زاده، مدیرکل شیلات مازندران، در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیت شیلاتی مازندران، اظهار داشت: براساس 5 محور آبزی‌پروری، صید و صیادی، توسعه بازار، حفظ و بازسازی ذخایر آبزی، صادرات و حراست از ذخایر آبزیان دریای خزر انجام می‌شود.
وی با تاکید بر فعالیت 3 هزار و 800 واحد آبزی‌پروری در استان تصریح کرد: 113 تشکل صیادی در استان فعال است که در بخش ماهیان استخوانی، خاویاری و کیلکا فعالیت می‌کنند.
مدیرکل شلات مازندران، بیان کرد: سالانه حدود 12 هزار نفر به صورت مستقیم و بیش از 40 هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول فعالیت صیادی در استان هستند و برنامه‌ریزی برای جامعه صیادی مازندران در حال انجام است.
کریم‌زاده با تاکید بر اینکه میزان تولید در سالانه حدود 115 هزار تن است، خاطرنشان کرد: صیادان در سواحل دریای خزر که 478 کیلومتر آن متعلق به مازندران است فعالیت دارند.
مدیرکل شیلات مازندران، گفت: میزان تولید ما 15 الی 20 هزار تن با اعتبار هزار میلیارد تومان است و در بخش ماهیان استخوانی بعد از انقلاب میزان کل تولید 2 هزار و 700 تن بوده که در حال حاضر به 5 هزار و 700 تن رسیده است.
وی همچنین به توسعه فعالیت شیلاتی در دولت سیزدهم پرداخت و خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم کل تولید ما 6 هزار و 900 تن با اعتبار هزار و ‌500 میلیارد تومان است .
کریم‌زاده به مقایسه تولیدات قبل و بعد از انقلاب در تولید ماهیان کیلکا پرداخت و افزود: میزان این نوع تولید 400 تن قبل از انقلاب بوده که در حال حاضر 15 هزار تن است.
مدیرکل شیلات مازندران بیان کرد: به میزان کل تولید کیلکا در دولت سیزدهم 27 هزار تن است و 3 هزار و 800 واحد آبزی‌پروری هم در حوزه شیلات مازندران فعالیت دارند.
وی گفت: سالانه 8 هزار نفر به طور مستقیم در تامین پروتئین جامعه نقش ایفا می‌کنند و میزان تولید نیز سالانه در حدود 95 هزار تن با اعتباری بالغ بر 7 الی 8 هزار میلیارد تومان است.
کریم‌زاده به رشد حرفه صیادی پس از انقلاب اشاره کرد و یادآور شد: در دولت سیزدهم میزان کل تولید به 184 هزار تن رسید.
مدیرکل شیلات مازندران صادرات را یکی از مسائل بسیار مهم در دولت سیزدهم برشمرد و عنوان کرد: سالانه میزان صادرات 6 تا 12 هزار تن بوده که ارزش اقتصادی 10 تا 20 میلیون دلار دارد و بعد از انقلاب اسلامی میزان صادرات به هزار و 700 تن با اعتباری 4.8 میلیون دلار رسید، اما در دولت سیزدهم میزان تولید به 5 هزار و 700 تن ماهی با ارزش اقتصادی 13.5 میلیون دلار رسیده است.
کریم‌زاده با اشاره به فعالیت‌ها در زمینه کولید و تکثیر بچه ماهیان، افزود: در مرکز شهید رجایی ساری و در مرکز شهید باهنر سالانه میلیون‌ها قطعه انواع ماهیان آزاد، استخوانی و خاویاری تولید می‌شود که این ماهیان در حفظ و بازسازی ذخایر دریای خزر تولید می‌شوند.
وی به تولید بچه ماهیان در پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: تاکنون 2 میلیارد قطعه انواع ماهیان استخوانی و خاویاری تولید و برای حفاظت و بازسازی ذخایر دریای خزر در رودخانه‌های شیلاتی استان رها سازی شده است.
مدیرکل شیلات مازندران همچنین گفت: 1.9 میلیارد قطعه بچه ماهیان سفید وجود دارد و 80 میلیون قطعه انواع ماهیان کپور و 20 میلیون قطعه خاویاری را تولید کرده‌ایم.
وی به فعالیت‌های دولت سیزدهم در تولید آبزیان اشاره کرد و افزود: در دولت سیزدهم 30 رودخانه مهم برای توسعه فعالیت شیلاتی را شناسایی کردیم و 220هزار قطعه انواع ماهیان خاویاری، 65 میلیون قطعه بچه ماهی سفید و 22 میلیون قطعه بچه ماهی کپور تولید شد.
کریم‌زاده فعال سازی واحد های راکد و غیر فعال شیلات را از ثمرات دولت سیزدهم دانست و تاکید کرد: 404 واحد استخر را در مرکز شهید باهنر کلاردشت فعال کردیم به‌طوری که در دولت سیزدهم توانستیم 214 واحد استخر را فعال کنیم و و 120 هزار قطعه ماهی آزاد تولید شد.
مدیرکل شیلات مازندران به توسعه فعالیت‌های اشتغال‌زا در حوزه شیلات استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته تعهد اشتغال هزار و 244 نفر را داشتیم و در سامانه رصد اشتغال هزار و 502 اشتغال جدید ایجاد شد که عملا 121 درصد برنامه محقق شد.
وی گفت: برای حمایت از آبزی پروری در دولت سیزدهم 460 نفر از آبزی پروران به بانک‌های عامل معرفی شدند و 80 میلیارد تومان اعتبار در اختیارشان قرار گرفت.
کریم‌زاده با اشاره به توسعه پرورش ماهی در قفس افزود : 15 قفس در اعماق 15 متری در دل دریا در سال 1401 داشتیم و حداقل تولید هر قفس هم 30 تن است که در این زمینه47 شغل جدید ایجاد شد و 465 تن با ارزش 81 میلیارد تومان تولید شده است.
مدیرکل شیلات مازندران درباره چشم اندازهای پرورش ماهی در قفس گفت: در دولت سیزدهم هدف قرار دادن 40 قفس دریایی در اعماق 50 متری دریا است و پیش بینی می‌شود 2 هزار تن تولید داشته باشیم.
وی گفت: برای اولین بار در استان‌های شمالی کشور 4 تعاونی صیادی پره در پرورش ماهی در قفس دریایی فعال شدند .
مدیرکل شیلات مازندران در ادامه یادآور شد: در دولت سیزدهم در فضای 500 متر مربع 24 قفس را در داخل زمین شالیزار قرار دادیم و 42 هزار قطعه بچه ماهی 800 گرمی در این فضا رشد کرد و 50 تن محصول با ارزش و اعتبار 6 هزار میلیارد تومان تولید شد.
کریم زاده مدیرکل شیلات مازندران همچنین گفت: در 58 واحد احداث استخر برای تکثیر طبیعی داشتیم که در دولت سیزدهم 60 میلیون قطعه انواع ماهیان سفید تولید شد.
وی به شناسایی فرصت‌های سرمایه گذاری در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: 42 فرصت سرمایه گذاری شناسایی شد و 20 طرح شیلاتی در هفته دولت با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد تومان افتتاح شده است.
مدیرکل شیلات مازندران بر لزوم پیاده سازی اقتصاد دریا محور اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم توسعه پرورش ماهی در قفس های دریایی با مشارکت جامعه صیادی و سرمایه گذاری بخش خصوصی عملیاتی شد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/791476/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بانک اطلاعاتی هنرمندان ایرانی و خارجی راه اندازی شد!

خواب‌های اروپایی نوید محمدزاده در تلویزیون فرانسوی

سینماها و مجموعه‌های تئاتری کشور تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند

تمامی کنسرت ها یک هفته لغو شدند

تتلو و 4 پرونده جنجالی

ژیلا صادقی برای همیشه از ایران رفت

تعطیلی 7 روزه فعالیت‌های فرهنگی و هنری سراسر کشور

آشوراده و میانکاله گردشگرپذیر می‌شوند

مناقشه بر سر طرح نور یا لایحه حجاب مجلس انقلابی؛ فضا به سمت سیاسی شدن حجاب می‌رود؟

دستور رئیس جمهور برای تقویت زیرساخت‌ها و توسعه بندر نوشهر

رشد چشمگیر اعزام گروه های جهادی دانشجویی به مناطق محروم مازندران

آمادگی نیروگاه شهید سلیمی نکا در تامین برق

نمونه گیری 24 هزار تن کود کشاورزی در مازندران

اجرای 4 طرح ملی آب‌رسانی روستایی در کلاردشت

جستجو برای کشف جسد جوان غرق شده در روخانه تجن

لزوم تعیین تکلیف وضعیت انبار‌های اموال تملیکی مازندران

همایش پیاده روی در دیشموک

مرکز تحقیقات علم با الهام از قرآن راه‌اندازی شود

علت تورم در 3 سال اخیر چه بود؟

تمدید مهلت شرکت در مسابقه مجازی کتابخوانی «هشت‌بهشت»

تمدید مهلت شرکت در مسابقه کتابخوانی هشت بهشت

بازگشت دلار به پله 56 هزار تومان

برگزاری محفل خاطره‌گویی به مناسبت «فتح خرمشهر» در مازندران

تمدید مهلت شرکت در مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با موضوع «داستان رویان»

مردم مازندران برای سلامتی رئیس جمهور دست به دعا شدند

آب منطقه‌ای همدان حریم رودخانه عباس‌آباد را تعیین تکلیف کند

نشست ویژه بررسی وضعیت انبارهای اموال تملیکی مازندران برگزار شد

مردم مازندران برای سلامتی رییس جمهور دست به دعا شدند

رفع تصرف 800 متر مربع از اراضی ملی بابل

بازیکنان حریف استقلال قرمزپوش شدند! (عکس)

خبر ترور سردار رادان کذب است

آیت الله رئیسی و تیم همراه به شهادت رسیدند

آیت الله رییسی میوه دل و نور امید ما بود

پیام مشترک تسلیت امام‌جمعه و استاندار ایلام به مناسبت شهادت رئیس‌جمهور و جمعی از همراهان

علت تورم در 3 سال اخیر چه بود؟ (+نمودار)

دیار علویان در پی شهادت رئیس جمهور غرق ماتم شد

قاب هایی از آخرین حضور خادم الرضا در مازندران

امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور لغو شد

امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور در کرمان لغو شد

10 کشوری که بیشترین بدهی را به صندوق بین‌المللی پول دارند (+ اینفوگرافی)

امتحانات سه‌شنبه و چهارشنبه دانشگاه پیام نور لغو شد

امتحانات پایان ترم پیام نور در روزهای اول و دوم خرداد لغو شد

پیام تسلیت پژوهشگاه رویان در پی شهادت رییس جمهور

امتحانات پایان ترم پیام نور در روز‌های اول و دوم خرداد لغو شد

خرید 630 تن کلزا از کشاورزان نکایی

حرم آنجاست که تو باشی

سوگ مردم دیار علویان درپی شهادت رییس جمهور

نوای غم‌انگیز «چمر» در خرم‌آباد طنین‌انداز شد

خداحافظ‌ ای مرد خستگی ناپذیر عرصه میدان

مکانیک کوانتومی و کیهان