پیام مازند

آخرين مطالب

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند علمي

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند. به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند. «یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت. در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند. بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند». روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند. تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است. در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است. یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد. وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند.
به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند.
«یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت.
در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند.
بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند».
روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند.
تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است.
در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است.
یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/791324/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فعالیت سامانه بارشی در مازندران

برخورد با قاچاقچیان چوب در مازندران

سوگواری مردم گرگان در شهادت سید الشهدای خدمت و همراهانش در امامزاده عبدالله گرگان

میزبانانی که عزادار مهمانی ویژه شدند

عملکرد جهادی آیت الله رئیسی حرکت در مسیر ولایت فقیه بود

ولایت‌پذیری و دشمن‌ستیزی از ویژگی‌های مهم آیت‌الله رئیسی بود

مراسم سوگواری شهادت آیت‌الله رییسی در ساری

چهارشنبه در سراسر کشور تعطیل شد؛ لغو امتحانات تا پایان هفته

در بررسی شرایط جوی پرواز رئیس‌جمهور کوتاهی شده / شرایط اصلاً مناسب پرواز نبوده

خیلی از آدم ها نمیتونن مشکلاتشون رو بگن!

تنها توفیق هوشنگ ابتهاج!

بانک اطلاعاتی هنرمندان ایرانی و خارجی راه اندازی شد!

خواب‌های اروپایی نوید محمدزاده در تلویزیون فرانسوی

سینماها و مجموعه‌های تئاتری کشور تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند

تمامی کنسرت ها یک هفته لغو شدند

تتلو و 4 پرونده جنجالی

ژیلا صادقی برای همیشه از ایران رفت

تعطیلی 7 روزه فعالیت‌های فرهنگی و هنری سراسر کشور

آشوراده و میانکاله گردشگرپذیر می‌شوند

مناقشه بر سر طرح نور یا لایحه حجاب مجلس انقلابی؛ فضا به سمت سیاسی شدن حجاب می‌رود؟

دستور رئیس جمهور برای تقویت زیرساخت‌ها و توسعه بندر نوشهر

رشد چشمگیر اعزام گروه های جهادی دانشجویی به مناطق محروم مازندران

آمادگی نیروگاه شهید سلیمی نکا در تامین برق

نمونه گیری 24 هزار تن کود کشاورزی در مازندران

اجرای 4 طرح ملی آب‌رسانی روستایی در کلاردشت

جستجو برای کشف جسد جوان غرق شده در روخانه تجن

لزوم تعیین تکلیف وضعیت انبار‌های اموال تملیکی مازندران

همایش پیاده روی در دیشموک

مرکز تحقیقات علم با الهام از قرآن راه‌اندازی شود

علت تورم در 3 سال اخیر چه بود؟

تمدید مهلت شرکت در مسابقه مجازی کتابخوانی «هشت‌بهشت»

تمدید مهلت شرکت در مسابقه کتابخوانی هشت بهشت

بازگشت دلار به پله 56 هزار تومان

برگزاری محفل خاطره‌گویی به مناسبت «فتح خرمشهر» در مازندران

تمدید مهلت شرکت در مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با موضوع «داستان رویان»

مردم مازندران برای سلامتی رئیس جمهور دست به دعا شدند

آب منطقه‌ای همدان حریم رودخانه عباس‌آباد را تعیین تکلیف کند

نشست ویژه بررسی وضعیت انبارهای اموال تملیکی مازندران برگزار شد

مردم مازندران برای سلامتی رییس جمهور دست به دعا شدند

رفع تصرف 800 متر مربع از اراضی ملی بابل

بازیکنان حریف استقلال قرمزپوش شدند! (عکس)

خبر ترور سردار رادان کذب است

آیت الله رئیسی و تیم همراه به شهادت رسیدند

آیت الله رییسی میوه دل و نور امید ما بود

پیام مشترک تسلیت امام‌جمعه و استاندار ایلام به مناسبت شهادت رئیس‌جمهور و جمعی از همراهان

علت تورم در 3 سال اخیر چه بود؟ (+نمودار)

دیار علویان در پی شهادت رئیس جمهور غرق ماتم شد

قاب هایی از آخرین حضور خادم الرضا در مازندران

امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور لغو شد

امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور در کرمان لغو شد